Pneumonie la pisici - pisici bolnave

Pneumonie sau inflamarea țesutului pulmonar alveolar apare ca o complicație a unei rece sau hipotermie (cel mai adesea - ca o complicație a bronșitei acute). Provocate de diferite microorganisme datorita rezistentei de jos a corpului. Co-factor ar putea, de asemenea, servi ca hipovitaminoză (de exemplu, deficit de vitamina A), lipsa de exercițiu, datorită conținutului de celule precum și lipsa de razele ultraviolete. Cel mai adesea găsit la pisici pneumonie - o boala caracterizata prin inflamarea bronhiilor și plămâni, în același timp.Simptome: animal deprimat, apetitul este redus sau absent, temperatura este crescută, respirația accelerat brusc, dispnee, tuse cav scurt, secreții diferite de nas, uneori cu un miros neplăcut.

În absența tratamentului adecvat se dezvolta intoxicatie, si atunci poate - insuficiență cardiovasculară.

Primul ajutor si tratament: Se pune pisica într-o cameră curată caldă și să încerce să-l păstrați calmul și cald (mat cald, pătură). Tratamentul cu antibiotice trebuie efectuată din primele zile ca un medic veterinar pentru stabilirea diagnosticului. Daca simptomele sunt, vetpomosch profesionale imposibil de obținut, să sulfonamide pisica (sulfo-120 norsulfazol, sulfadimezin, sulfalen - cu hrană de 4 ori pe zi, timp de o săptămână) și injectat antibiotice intramuscular (de exemplu, albipen LA) la 1 ml per 5 kg greutate, subcutanat, una la fiecare 2-3 zile. Mai mult decât atât, lăsați expectorante animale, gluconat de calciu, Suprastinum (Tavegilum) și gamavit ca mijloc de vitamine și de sprijin. Afiseaza o multime de băuturi calde.

Fitoterapie. Principalele direcții de tratamentul pneumoniei - etiotroptoe, patogenetic și simptomatic. Conform acțiunii sale antibacteriene a plantelor medicinale nu pot concura cu mijloace sintetice. Prin urmare, în faza acută a bolii, ele joacă un rol de sprijin, iar în perioada de finalizare utilizată pentru a consolida rezultatele obținute. Pentru idei despre schimbările morfologice în pneumoniile se pot concentra pe cursul evenimentelor cu pneumonie lobară.La prima etapă de pneumonie acută nu se recomandă de a numi medicamente expectorante, ca sputa încă, și în cazul în care pentru a provoca o tuse, produsele de degradare vor fi distribuite alveolelor învecinate. La prima etapă a tratamentului nu poate fi dat de lemn dulce, așa cum se poate produce edem pulmonar. Este necesar să se reducă drastic consumul de sare, consolidarea peretilor vaselor de sange. Acesta folosește o varietate de fitosborov.
1. Burnet rădăcină - 2 părți; coada calului, sulfina, cretusca, scoarță de salcie - 3 părți; Potentilla erecta rădăcină - 4 părți; salvie frunză - 5 părți; gastei St. John - 6 piese.
2. Florile mullein, rizom la 2 părți; iarbă nap, gastei Sf. Ioan - 3; flori de castan cal, iarbă manșetă trifoi - la 5. dând o perfuzii cu 5 ml de 6 ori pe zi.

În etapa a 2-aveți nevoie pentru a activa inflamatie, tuse, spută subțierea (decoct din radacina de nalba mare 01:30).
În pasul următor trebuie să depună eforturi pentru resorbția fluidului și să contribuie la această adunare, are expectorant, un bronhodilatator, un efect bactericid.
1. Iarbă Boudreau, ventrilica, trifoi, frunze de căpșuni, seminte de chimen (fenicul) - 1 parte; Nalba mare, muguri de mesteacan, scrisori de iarbă, rădăcină de iarba mare, flori de galbenele, tei, cimbru plante medicinale, succesiune - 2 părți; flori mullein - 3 părți; frunze de eucalipt - 3,1 părți; gastei Sf. Ioan - 4 bucati; radacina de lemn dulce - 2-6 bucăți.
2. Iarbă isop, trifoi, fructe de ienupăr, păpădie rădăcină de - 1 parte; rizomi Vira, flori de soc, scoarta de salcie, coada șoricelului - 2 părți; radacina de lemn dulce - 2-6 părți; Uita-te la foaie și zmeură, iarbă Viola tricolor - 3 părți; plante medicinale rozmarin - 4 părți.

Dezlipire 1/3 cană de infuzie în timpul zilei. Oferirea de 6 zile.
3 stage (rezoluție - 2-3 săptămâni) se recomandă taxe care contribuie la refacerea structurilor tesuturilor afectate, de compensare a țesutului pulmonar.

În modificările reziduale de fază (săptămâna 2-3-lea de la începutul pneumoniei) Taxa recomandate: radacina de lemn dulce - 1 bucată; plante medicinale gălbenele, cimbru - 1,5 părți; frunze de mama și mama vitregă, pătlagină - 2 părți. Infuzia dezlipit de 4-5 ori pe zi înainte de mese pentru o linguriță.

Se obțin rezultate bune, de asemenea, utilizați aditivi phytomineral recuperare fitominy, deoarece în această boală apar modificări ale stării imune datorate expunerii la un agent infecțios și tratament. În caz contrar, boala poate lua o natură prelungită.

Tratamentul homeopat. Pneumonia poate fi un risc real de a nu numai sănătatea, ci și viața unei pisici bolnave, astfel incat tratamentul ar trebui sa fie sub supraveghere medicală constantă. De la remedii homeopatice și Engystol traumel ca terapie de injectare, de obicei îmbunătăți în mod semnificativ prognosticul pneumoniei și a scurta timpul de tratament. In plus fata de aceste medicamente utilizate frecvent: coenzima kompozitum, fosfor-Homaccord, si in cronica si pneumonie la etapa hepa - Nux vomica-Homaccord.