Plantarea unui stejar - fotografii, recenzii, descrieri, caietul de sarcini soiuri

În ciuda complexității și dificultatea de cultivare, plantare un stejar în grădini și parcele de grădină - nu este un fenomen mai puțin frecvente. Care sunt problemele cu care se confruntă grădinar care vrea să aibă în jurul valorii de acest copac puternic?







Plantarea unui stejar - fotografii, recenzii, descrieri, caietul de sarcini soiuri

Noțiuni de bază

Pentru a se potrivi cu un succes, ai nevoie de un număr de condiții. Primul dintre ele:

- corect selectat locul de destinație;
- caracterul adecvat al solului;
- un mediu adecvat.

Alegerea site-ului de aterizare este foarte important. Greșeală va duce la faptul că toate eforturile vor fi în zadar. Mai întâi de toate, de la site-ul nu trebuie să stagneze apa. Chiar și în apa de mare poate sta acolo mai mult de o lună, și mai bine - două săptămâni. În plus, locul pe care doriți să fie sigur de soare. Dar pustietate deschis este, de asemenea, - plantele tinere sunt înghețurile contra-primăvară.

Oaks cresc destul de bine teren fertil, care variază de la aciditate slabă la neutru. De regulă, este potrivit pentru sol, în cazul în care ei trăiesc plante tipice pentru pădurile de foioase - urzica, anemonele, Ranunculus, Mercurialis, goutweed. Din copaci - arțar, alun, tei, arin gri si plop.

Stejar și pot fi plantate ca o monocultură, dar se va simți mai bine împreună cu alte specii. Acesta poate fi la fel de arbuști, păduri tradiționale cu frunze late - trandafir, alunul, spindle, caprifoi și copaci. Artar, frasin, tei - un companion minunat pentru stejar. Dar, conifere și acționează salcâm galben pe ea deprimant.

Plantarea unui stejar - fotografii, recenzii, descrieri, caietul de sarcini soiuri

Silvicultorii recomanda implantarea lângă ursului stejar, crin, Ranunculus Kashubian, goutweed, rogozul păros. Și dacă solul este sărac - Lupin, care îmbunătățesc structura și fertilitatea acesteia. Toate tipurile de sateliți mai bine să semene înainte de stejar pentru un an sau doi. Dar este posibil și, în același timp cu el.

Metode de plantare

Există două moduri de plantare de stejar. Primul - de transplant de planta tanara, săpat în pădure, sau un răsad de la o pepinieră. Al doilea - să semene ghinde.

Plantarea de răsaduri este mai convenabil în primăvara devreme, înainte de apariția primelor frunze. Solul face o adâncitură de 25 cm, și care stabilesc puietul. Solul trebuie sa fie bine compactat în jurul valorii.

Dar plantarea de răsaduri, chiar și cele mai bune, nu garantează o rată de supraviețuire bună. Motivul este simplu: rădăcina principală a tijei de stejar, lăsând adânc în pământ. Dig fără daune este aproape imposibil. Prin urmare, transplant de un adult, aceasta planta este extrem de dificil de a tolera.

La semănat ghindă de stejar cel mai dificil - este de a alege dreptul de ea. Semințele trebuie să fie mare, puternic și fără nici un prejudiciu mecanice.

Însămânțarea de ghindă - mai naturale, aproape de condițiile naturale ale metodei de plantare. Acesta poate fi produs în primăvara și toamna. În al doilea caz, trebuie să se facă în termen de cel mult o lună înainte de îngheț. Apoi, o ghindă suferă stratificare naturală asigură o germinare de succes.







Plantarea unui stejar - fotografii, recenzii, descrieri, caietul de sarcini soiuri

În plantarea de toamnă există dezavantaje: amenințarea de uscare în perioada liberă ca matriță în timpul daune dezgheț scurt de rozătoare și alte animale. Prin urmare, adâncimea la care se îngropa jir, se recomandă cel puțin 6 cm în timpul însămânțarea de primăvară, aceste riscuri sunt reduse, iar adâncimea de plantare poate fi redus la două. - De trei ori. Dar aici, de asemenea, există unele dificultăți - este necesar pentru a salva ghindele selectate înainte de prima căldură.

Spre deosebire de majoritatea altor copaci banda de mijloc, semințe de stejar își pierd rapid germinarea lor la temperatura camerei și mai ales atunci când sunt uscate. Cele mai favorabile condiții sunt create pentru depozitarea la o temperatură apropiată de zero, în combinație cu umiditate ridicată și ventilație suficientă.

Admisă pentru a stoca ghinde în pivniță, în cazul în care acestea dețin cartofii. Sau prikopat să cadă în sol la o adâncime de aproximativ 20 cm. Dar este necesar să se asigure o protecție împotriva pătrunderii umezelii și a rozătoarelor. Expertii recomanda pentru a pune ghinde în frigider, ambalat într-un material respirabil, și periodic ușor hidrata. Spring le verifica, omițând apa si cele care plutesc sacrificare. Este posibil să se evalueze calitatea și invers - pur și simplu aspră unul dintre ele. În vii cotiledoane ghindă sunt galbene, au pierit - gri sau negru. Orice alte semințe de pregătire overwintered semănatului nu sunt de obicei necesare.

Uneori este posibil să se găsească ghinde de anul trecut germinează primăvara devreme - undeva în parc sau în pădure. Păstrați-le până la însămânțare trebuie să fie foarte atent, în frigider sau subsol, făcând toate eforturile pentru a evita apariția rădăcinilor să se usuce. Și să încerce să aterizeze cât mai curând posibil.

Plantarea unui stejar - fotografii, recenzii, descrieri, caietul de sarcini soiuri

Mai fiabile, dar metoda consumatoare de timp este considerat a fi pre-cultivarea de răsaduri. Primăvara, imediat înceta congelate ghindă selectate plantate în caneluri paralele cu o distanță de aproximativ 25 cm Puneți-le adâncită orizontal doar 2 -.. 3 cm Germinarea începe cu rădăcini și apar doar luni și jumătate lăstari.

răsaduri de stejar nu suferă atât de mult de la uscarea solului, și buruienile, ca primele lăstarii de conifere - afectează o sursă mare de alimente disponibile în ghindă. Dar seceta severă le umezirea nevoie de ceva, cum ar fi plivit. Mai ales dacă aveți de gând să transplant răsaduri anuale.

Oprire udare timp de o lună și jumătate înainte de începutul căderea frunzelor. În caz contrar, răsadurile nu va avea timp să se pregătească pentru iarnă și vymerznut. Din același motiv pentru care nu ar trebui să încerce să crească un tânăr de răsaduri de stejar într-o cutie pe balcon. Și în vara este necesar pentru a le proteja de mucegai, ceea ce reduce în mod semnificativ câștigul. In leziunile severe, când acoperire acoperă aproape jumătate din frunza poate fi tratată cu o soluție de concentrație de sulfat de cupru dintr-un procent sau o suspensie de sulf.

De la plantare până la primul rod al stejarului este nevoie de cel puțin 15 ani. Dar copacul se poate trăi până la 400 sau mai mult. Se spune că pentru a crește în zona lor este un miracol al naturii și a obține o recoltă de la ea este mai dificilă decât să se construiască dacha. Dar chiar și un mic stejar, în creștere de lângă casă, va încânta locuitorii foșnetul frunzelor lor și umbra dantelă ajurata.

noi comentarii

IrkutskVostochnaya Siberia pe clasa de nord vinete Regele Buna ziua! Citiți despre varietate. Nord Regele“.Hochu adăuga zhtot regiongde grad-top prezinta Siberia de Est -Pribaykale (Irkutsk si Il

Tatiana. Togliatti privind Calitatea Urban de castravete castravete (F1) Grad excelent. nepretențioasă. fără nici un efort pe balcon a urcat (patru din zece semințe). fructe foarte

Elena, Novokuznetsk pe soiuri de pere Perun Ce fel de plante pentru polenizare la „Perun“?

Vilejka Belarus privind Zyatek varietate de castravete (F1) Grad .Pentru uimitor, care scrie despre el tot pravda.super.spasibo.

Sergey pe soiuri de mere McIntosh (Mekintosh) să prindă rădăcini în regiunea Moscova? Geruri stai, te rog spune-mi.

Paul pe mere soiuri de Imants Imants Vreau să planteze și Antaeus. Ce crezi că va merge? în regiunea Nijni Novgorod, sau acestea sunt doar proiectate pentru Belarus, precum și

Stanislav, Barnaul la soiurile de castravete Ginga (F1) Varietatea este bun pentru sărare.