Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Camellia (Camellia) a adus în Europa călugăr iezuit din Moravia George Joseph Kameliusom, după care a fost apoi numit.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Aceasta se referă la evergreen-uri din familia de ceai (Theaceae). Acesta crește în regiunile tropicale și subtropicale - Japonia, Coreea, Indochina, Malaezia, Sulawesi, Java, Filipine. Arbuști sau arbori mici cu lucios, tăbăcită, ca și în cazul în care acoperite cu ceară, frunze floare mari (5 până la 15 cm în diametru), cu o varietate de culori si forma florilor.Prețuiți pentru înflorire lungă de iarnă - de până la trei luni.

Principalele tipuri de flori Camellia cu descrieri și fotografii

Crescători au derivat multe soiuri, hibrizi, soiuri pe baza mai multor tipuri de celule progenitoare.

Camellia japonez

Camellia japonez (Camellia japonica), cel mai cunoscut și cel mai frecvent utilizate pentru selectarea speciilor de plante de interior.

În Japonia venerat împreună cu celebrele flori de cires. tufărișuri întregi cunoscute conservate cu atenție veche de secole Camellia japoneze.

Flori Camellia japoneze pot fi simple, simetrice, semi-dublu, Terry, Terry inegal. Culoarea poate varia de la alb la toate nuantele de roz si rosu. hibrizi și soiuri cunoscute cu petale, de culoare dungi marmorate.

Este cultivat ca pentru sere, gradina, plante de interior, de interior și flori tăiate.

In salbaticie, înălțimea Camellia japonez variază de la 1,5 la 11 metri. acasă-cultivate arbuști lemnoase cresc până la un metru.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Camellia Chineză (Camellia sinensis) sau Camellia boheya (Camellia bohea) este mai bine cunoscut sub numele de arbore de ceai, cu frunze care fac ceaiul verde si ceaiul negru. Din Fuzz de argint frunze tinere acoperite - buy-ho a făcut ceaiuri frunze lungi. Singur, cu miros specific placut florile sunt folosite ca un agent de aromatizare.

Ceai Camellia cultivate pe scară industrială în China, India, Indonezia, Japonia, Ceylon, Kenya, America de Sud, Portugalia, Sicilia, Franța, Georgia. În țara noastră este cultivat în regiunea Krasnodar. Locuinta crescut rar.

Camellia de munte

Disabled peste 100 de soiuri de grădină și de interior Alyaksandr Sazankow simple flori înflorite și puncte de vânzare de flori 2-3. Florile variază în formă și culoare: rosu, roz, alb.

Saulenskaya Camellia (Camellia saluenensis)

Aceasta este baza pentru creșterea lucrărilor privind eliminarea soiurilor tolerante la frig pentru grădini în aer liber și sere. Tipul de arbuștilor svobodnovetvistogo crește până la șase metri lățime și înălțime. Înflorește de la sfarsitul iernii la primavara.

Culoare (8 cm diametru), flori variind de la alb pur la roșu închis, visiniu. Cel mai nepretențios de toate tipurile de grădină și o singură flori Camellia care se deschide.

Camellia oleifera

Măsline Camellia (Camellia oleifera) cultivate în regiunile muntoase din China, pentru principalele oleaginoase.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

net Camellia

Se ajunge la o înălțime de 20 de metri. copaci înalți Camellia netted (Camellia reticulata) terry flori luminoase roșii împodobesc grădinile din China de către călugări budiști.

Vezi netted Camellia culori diferite dimensiuni - de până la 20 cm sau mai mult, numeroase trecere și amestecarea una într-un alt nuanțe alb-roz-roșu. Cultivatorii numesc aceste culori irizante - himere.

Camellia Zolotistotsvetkovaya

Zolotistotsvetkovaya (Camellia chrysantha) iese în evidență printre celelalte tipuri de camelii, de culoare aurie, galben intens de flori și cantitatea lor. O plantă se dizolvă la 200 de flori. Inclus în Cartea Roșie din China. Ea creste in padurile umede inaccesibile din China și Vietnam.

Regulile de bază ale îngrijirii pentru Mameli la domiciliu

Camellia plantă capricioasă. La domiciliu, aceasta necesită respectarea unui anumit număr de reguli agrotehnice.

Locul de amplasare de iluminat

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Camellia este plasat pe ferestre de est și de vest

Locul optim pentru cultivarea de o grădină de iarnă, o seră, un balcon din sticlă,, ferestrele care se confruntă est și vest.

În timpul înfloririi nu iubește mișcarea, chiar și desfășurarea oală. Camelia nu tolerează lumina directă a soarelui, proiecte, în special în primele 10-12 luni de la plantare.

Noile plante de două săptămâni, păstrate într-o cameră umbrită cu o temperatură rece. Apoi dota loc însorit constantă la o temperatură de peste + 16 ° CÎn vara aduce la aer curat și să fie sigur pritenyayut. Pentru o creștere și dezvoltare bună muguri cameră Camellia are nevoie de lumină ambientală timp de 12-14 ore pe zi. În timpul iernii, cheltui surse suplimentare de iluminat, în vara pentru a reduce perioada de lumină este închisă.

Care ar trebui să fie modul de temperatură

Plantele cu boboci de flori necesită o temperatură de + 5-6 ° C, în timpul înfloririi - + 8-12 ° C, într-o perioadă de repaus, în funcție de specie, în termen de + 20-25 ° C

Corect de udare și umiditate

În timpul formării de boboci de flori și înflorire udate apărat de apă. Adăpate imediat după uscarea stratului superior al solului, dar nu permit stagnarea apei, acidifierea solului. Perioada de repaus de udare moderată.

Pentru a crește umiditatea în căldura verii pulverizat de două ori pe zi, se toarnă în tava de apă, oală rearanjat într-un recipient cu nisip umezit grosier râu, pietriș, pietricele, mușchi.

Ii place apa usor sa acidulat cu suc de lămâie, acid citric, oțet.

În cazul în care umiditatea nu este suficient de plante picături frunze, atunci când frunze de irigare prea abundente obține nuanță maro, boboci și flori toamna.

compoziția solului pentru houseplants

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Pentru camelii necesita sol acid

Pentru camelii nevoie de sol acid (pH 3,0-5,0). sol adecvat ghiveci gata pentru azalee.

Cu un amestec de auto-sol ia desen:

  • 1 parte humus și nisip;
  • de turbă și 2 părți de frunze.

Pentru transplantate muguri:

  • ½ nisip părți;
  • 1 parte turbă;
  • 2 părți rasinoase teren.

In partea de jos a vasului este plasat drenaj.

Plante Fertilizarea Camellia

Plantele sunt receptive la organice. Din primăvară să scadă o dată pe lună face un îngrășământ lichid. În timpul formării de muguri, procedura de înflorire se efectuează de două ori pe lună.

Kamel se potrivesc îngrășământ finit pentru azalee si orhidee.

Pentru a evita degenerarea de culori și boboci de flori mai puternice ciupi afară, lăsând fiecare ramură nu mai mult de două.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

La sfârșitul toamnei Camellia culturilor

În tufișuri sălbatice și copaci Camellia extinde puternic. În condiții de cameră, astfel încât planta se uita cu atenție în arte tăiere toamna târziu se realizează prin dispunerea de deteriorate, slabe muguri.

Procedura promovează activarea mugurilor axilari.

Camellia Altoire

Camellia in varsta de 1 la 3 ani sunt transplantate anual. Adulții, infloreste abundent in fiecare sezon, la fiecare 2 ani.

Arbuștii sunt transplantate în primăvară și vară, cu sfârșitul înfloririi, în același timp prischipyvaya partea apicală a trage pentru o mai bună formă de Bush.

În ghivece mari, cazi umple regulat de pământ amestecat cu îngrășăminte complexe.

Camellia camera Reproducerea

Cea mai comună metodă de camelii camerei reproducere - înmulțirea prin butași. Pentru a face acest lucru, se taie cu atenție și butași apicale generate în sezonul curent, 6-8 cm lungime, cu 4-5 frunze. Bevel tăiat realizate de muguri axilari.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Cel mai simplu mod de a crește butași de Camellia

Plantarea cutii Material razvodochnye preparat un amestec de turbă de părți egale de turba si nisip. Într-o cameră luminoasă de temperatură este menținută la + 20-23 ° C Udată pulverizat. După germinare rădăcinile sunt transplantate în ghivece d = 7-8 cm.

Camellia pot fi crescute din semințe. Micile containere sunt însămânțate într-o singură sămânță. Atunci când aceste două foi se efectuează în pick mai mare vasa din volum.

Unele soiuri de camelii sunt reticente să prindă rădăcini. În acest caz, planta este altoit muguri terminali bine formate. Pentru a utiliza portaltoiul tufe de ceai sau Camellia varietate mai puțin fanteziste.

Pentru plantele altoite sunt menținute la o temperatură de + 20 ° C, adăpate și pulverizat, tăiate inutile muguri, nu expune frunzele la lumina solară directă. După 2-2.5 ani răsad altoit este transplantat într-un vas d = 9 cm, cu o compoziție identică la sol. În al treilea an de viață, planta rostogolit într-o cantitate mare de feluri de mâncare d = 11-14 cm Se prepară augmentarea randamentului .:

  • 2 părți din tablă, turbă, buruiană, terenuri de gazon;
  • 1 parte nisip râu.

Adesea, în timpul metodei de semințe de înmulțire se produce o pierdere calitativă a soiurilor importante ale caracteristicilor ornamentale. semințe de Camellia mai întâi să înflorească în 5-9 ani.

Camellia, de îngrijire în grădină

În regiunile sudice România Camellia cultivate cu succes pe site-urile horticole în teren deschis, păstrând cerințele de la sol, temperatura, umiditatea și de iluminat. Practic, ei nu diferă de cerințele sunt cultivate pentru camelii la domiciliu.

Plantarea și îngrijirea camelii în casă și în grădină, reproducere, fotografii de transfer și soiurile

Transplant se efectuează în modul ciclu de doi ani pentru plantele tinere, plantele cultivate au fost transferate într-un alt loc, cu un decalaj de 5-7 ani.

Pentru amenajare a teritoriului, pergole decorare, case de grădină fațade retrase soiuri creț speciale de camelii.

In zonele cu ierni severe în teren deschis plantate specii pipernicit, care în timpul iernii sunt transplantate în vase și transferate într-o cameră caldă.

Dăunătorilor, bolilor și îngrijirea plantelor în această perioadă

Camellia pot fi atacate de insecte scara, afide, musculița albă, tripși, acarieni, insecte scara.

Mealybugs otrăvuri de plante otrava mănâncă seva lor. In axils de frunze pe tulpina apare mătreață alb dens.

Mealybugs îndepărtate cu un tampon de bumbac cu un burete, un meci, o scobitoare. Ștergeți cu grijă umezit cu un burete sapun lichid.

Cum să crească în casa de semințe plumeria pot fi găsite aici.

Prin afide și insecte scară frunzele sunt acoperite cu pete de funingine negre trebuie îndepărtate cu apă caldă. În cazul în care înnegrit lasă o mulțime de a le rupe mai bine. afectat puternic de dăunători arbuști tratate cu fungicide, insecticide destinate plante de interior.

infecție semnal Camellia boala fungică este apariția de pete maro, gri pe frunze. Virusul mozaic Castravetele se manifesta ca îngălbenirea frunze dungi.

Probleme cu îngrijirea insuficientă

Temperatura ridicată, schimbarea unghiului de incidență atunci când se deplasează oala, creșterea reinițializare aciditatea solului provoacă muguri de plante, flori.

Când excesul de udare putrezește sistemul de rădăcină. Un sol excesiv udate duce la formarea de „coaja“ de frunze.

Dacă aerul este prea uscat pete de frunze apar plăci negre. În acest caz, frunzele deteriorate sunt eliminate. frunze sănătoase șterse cu o spumă burete umed. Planta se recoltează într-o cameră rece, sau împinge mai aproape de fereastra, taie din plante sănătoase.

În cazul prea adânc sol gât Camellia poate muri. Lovirea sistem de rădăcină și trunchi (gât) ar trebui să fie deschise.

Grija pentru camelii la domiciliu este simplu, dar floarea necesită o atenție constantă și răbdare. Recompensa pentru munca va fi flori luminoase și frumoase, care vor mulțumi proprietarii tuturor iernii lungi.