Plantarea lila - fotografie manuală

parfum Neuitat de Bush, este întotdeauna asociat cu sosirea primăverii, dacă știi cum să planteze un liliac în propria grădină, vă puteți bucura de toate avantajele unei frumoase plante parfumate. Lilac ușor de acceptat, de îngrijire a nepretențioasă, dar trebuie să îndeplinească o serie de evenimente consecutive.Plantarea lila - fotografie manuală

Selecția de material săditor și date de plantare

Atunci când achiziționează răsaduri, asigurați-vă că pentru a cere ceea ce liliacul, proprii înrădăcinate sau altoită vândut. Avantajul acesta din urmă va înflori în curând după plantare, după 1-2 ani puteți admira frumoasele tufișuri cu flori de sub fereastră. Dezavantajul se manifestă în grefă liliac prejudiciu posibilitate a grefei (rece, rozătoare), atunci planta poate fi ucis complet.

material săditor non-grefate sunt cele mai potrivite pentru cultivarea in vara, parcelele de grădină, într-un liliac fără defecte. Singura dificultate în creștere, formarea de o coroană și o lungă așteptare pentru înflorire. Durata lungă de viață și de capacitatea de a recupera de la o varietate de lăstari sunt avantajul de necontestat al plantelor proprii înrădăcinate.


Ar trebui să fie ghidate de condițiile climatice ale zonei de aterizare și starea plantelor. Este necesar să se aștepte finalizarea perioadei de vegetație, dar de plantare nu este permis după cădere frunze. Bush, care este într-o stare de repaus, un bun teren de transfer, cu rădăcini înainte de sosirea zilelor de iarnă. Excepțiile sunt tufe de mari dimensiuni, care pot fi transplantate în timpul iernii, în anumite condiții.

Lilac - plantarea în vara și toamna

Locul potrivit pentru plantarea liliacul va oferi o floare frumoasă, sănătoasă creștere a plantelor și vitalitate pentru anii ce vor urma. site-ul luminoase și însorite, fără apropierea de apă subterană este perfectă pentru răsaduri tineri și copaci de liliac pentru adulți. Arbuștilor creste bine pe soluri cu acidul neutru, slab, acidul este nociv pentru solul sistemului radicular.

Aterizare groapă de liliac este o componentă importantă pentru dezvoltarea normală în primii ani, este de dorit să-l facă o pură, dimensiunile aproximative sunt 50 * 50 * 50 cm. factor determinant în săparea, un sistem radicular al plantelor, care sunt selectate în funcție de mărimea groapă. Epuizat, săraci pe mineralele din sol, necesita sapat o gaura mai mare decât dimensiunea de rădăcini de liliac, pentru a fi în măsură să facă solul nutritiv bun.Plantarea lila - fotografie manuală
la fotografie - liliacul de plantare

soluri argiloase grele necesita drenaj depuneri suplimentare de pe partea de jos a gaura, utilizați rupt cărămizi, pietricele, nisip grosier râu. Stratul următor este turnat pămînt de preparate, constând din teren fertil, compost. îngrășăminte minerale complexe. sol nisipos lumină sau lut diluat sol humus fertil. groapă compoziția de aterizare mecanică este în pericol de a se transforma într-o mlaștină pentru a colecta apa din sol preparate nu trebuie să fie prea diferit de sol de cartier.

adâncimea de plantare este selectat în funcție de materialul săditor. Răsaduri sunt plantate la guler rădăcină la sol. Culturale altoite soiuri de plante de liliac, lăsând gât deasupra nivelului pentru un cuplu de centimetri, nevoia pentru un astfel de scop, din cauza aterizare minimiza în sălbăticie șutează portaltoi.

Non-grefat liliacul plantate la același nivel cu solul sau îngroape câțiva centimetri, activat o creștere suplimentară a rădăcinilor și va fi în măsură să crească material săditor și de înaltă calitate. Lilac, altoit pe maghiar sau cainesc, de scurtă durată, este recomandat pentru a planta cu un site de vaccinare profundă, dar nu există nici o garanție vlăstarul înrădăcinare.

Cât de departe pentru a planta liliacul?

Lilac este de dorit să se planta la o distanță de 1,5-2 metri. Cultivarea arbuști formează propria lor gust: pentru un copac frumos tăiat întreaga creștere rădăcină și varza de creștere pe punctele forte ale marilor ramuri. Pentru a da coroana corectă și pentru a stimula înflorire eliminate ramuri slabe, bolnave, deteriorate.

Plantarea lila - fotografie manuală
în fotografie - distanța la care doriți să planteze un liliac

În funcție de deciziile de proiectare și obiectivele pentru distanța îngustă de acoperire împotriva riscurilor de 1 metru, pe aleile de 1.5-2 metri la stânga la creșterea liberă a bucșei trebuie să fie de 2-3 metri pe fiecare parte. Atunci când o acoperire tot mai mare de muguri de rădăcină de liliac la stânga, șutează în timp pentru a umple golul dintre copaci.

Obțineți acoperire frumos de liliacul posibile la o viteză constantă și uniformă vârfurile de tăiere de copaci în creștere muguri laterale. Câțiva ani mai târziu, a obținut un gard frumos verde, net de acoperire liliac este slab din cauza continue muguri de înflorire obstriganiya și ramuri. Pentru a realiza o înflorire luxuriant și groase muguri verzi pot fi, lăsând porțiune netăiată tulpini 2-2,5 metri.