Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Plantarea de copaci conifere aproape de casa ei creează un peisaj pitoresc, păstrarea decorativ pe tot parcursul anului. În vara aceste plante efectua în principal rolul de fundal pentru paturi de flori, flori toata vara. și alte elemente de design de gradina in iarna verde lor luminos frunze pe prim plan.Diversitatea speciilor, dimensiunea giganții puternici la perne mici, abia ajungând la 15 cm în înălțime; ace de toate nuanțele de verde marca, precum și argintiu, alb, albastru, galben lamaie si ocru auriu si plantarea de conifere și arbuști instrument indispensabil pentru amenajarea unui site grădină.

Optarea pentru aceste plante pentru a crea compoziții și mini grădini utilizarea în grădini rock și rockeries și ușurează atenția cuvenită. Suficient pentru a evita intervalul de selecție pentru plantarea nezimostoykih predispuse la decolorare și amortizare-off de specii care au nevoie de adăpost. Îngrijirea este redusă doar la îmburuienare în timp util și de udare. Ocazional, au nevoie de strat dosypki mulci, mai rar - hrănire. coniferelor (arbuști) nu le place materia organică proaspătă în sol, nu au nevoie de aplicare frecventă a îngrășămintelor minerale, cel mai adesea mulțumiți cu norma, introduse în gaura atunci când plantare.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Criterii de selecție și plante să crească pe site-ul, cu fotografii

Ce arbori și arbuști pentru plantare alege

Grădinari sunt obișnuiți să fie în măsură să cumpere la centrele de grădină și plante pentru copii cu sistem de rădăcină închis. Cumpărarea un astfel de material nu se poate face griji cu privire la calendarul de plantare și de supraviețuire. Semințele în pepiniere interne și externe moderne crescute prin manipularea treptată a recipientului la o mare, formând un sistem de rădăcini compact într-un substrat ușor special saturate cu nutriție minerală și creștere stimulatoare. Ghivece de plante conifere sunt de la 0,5 l până la 100 l. Prin urmare, este posibil să se aleagă între doi sau trei ani de ieftin răsadurilor copac adult la 2,5 m înălțime.

Pentru a rezolva diverse probleme de design peisagistic la grădiniță este întotdeauna o gamă largă de conifere și arbuști:

1. Compoziții mixte rockeries și diapozitive alpine:

 • munte pin (Mugus, Pumilio, Gnome, Mops, Canada, și așa mai departe. d.)
 • Norvegia molid (Nidiformis, Ehiniformis)
 • molid Barbed (globoza glaucom)
 • Thuja occidentalis (Nana globoza, Aurea și rekuva, Danica, Jeløya panglică, și așa mai departe. d.)
 • Juniper (Repanda, cazaci, veche de aur, menta julep, Hughes).

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

 • molid Barbed (albastru, verde, soiuri de Hoopes, Fat Albert și t. d.)
 • molid din Serbia,
 • coconar,
 • pin Fastigiata,
 • Thuja occidentalis (Smaragd, Sunkist)
 • Juniper (Hibernika Blue Arrow).
 • Norvegia molid (specie, tund radicală)
 • Thuja occidentalis (tipuri de forme, un fel de Brabant)
 • tisa (în regiunile sudice numai).

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Criterii pentru alegerea unui loc să crească

Alegerea locației pentru animalele de companie veșnic verzi trebuie să îndeplinească nu numai regulile de construcție a compoziției peisajului. Iluminarea importantă porțiune din sol, umiditate.

1. O zonă bine iluminată - o condiție prealabilă pentru plantarea toate tipurile de pini: pin, cedru, de munte și de pin pitic. Fără soare, își pierd culoarea lor forme pestriț colorate de arborvitae și ienupăr. Numai culoarea albă a acelor este bine conservate în umbră.

Cele mai multe specii de conifere tolera în creștere în umbra partiala: molid, brad, zada, Thuja occidentalis, multe specii de ienupăr. Formele verzi de molid si brad se pot adapta la condiții de umbra adâncă. Campion este umbra-tisa.

2. Pregătiți solul. Pentru o creștere normală a majorității coniferelor nevoie de un sol permeabil lumină, adesea ușor acid. Structura sa include cel puțin 50% turbă, nisip, o cantitate mică de grădină organică (compost, humus). Pentru structurarea și acidificarea ușor adăuga pin așternut. Pe un site cu sol argilos pentru răsaduri de toate drenaj necesare.

3. Umiditatea solului și a aerului. Cel mai sensibil la cantitatea de umiditate a Thuja occidentalis și chiparos. În sezonul uscat, ei au nevoie și de udare și pulverizare regulat (dimineața și seara). Cele mai rezistente la secetă culturi - pin. tolera cu ușurință o lipsă de tisa de apă, majoritatea ienuperi.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

conifere de plantare

Înainte de plantare a sistemului radicular al plantelor din abundență umezite, fără a scoate-l din oala. Asigurați-vă mai groapă de lut adâncimea comă și diametrul de 15-20 cm. In partea de jos este turnat sol fertil, udat și a stabilit răsad. hole Clearance-ul este umplut cu pământ. În cazul în care o instalație de mare - necesită burat stratificat și găuri de udare. Răsaduri de la plantare nu pot îngropa sub nivelul la care au crescut în pepinieră. De-a lungul marginii gaura format un canal mic pentru udare, suprafața de mulci turbă, scoarță de copac sau gunoi de pin tocat. În unele cazuri, suportul sau tipul de pe miza necesară.

Dacă vă opriți pe nevoile individuale ale diferitelor conifere, la aterizare pe un site apropiat de idealul, a dezvăluit următoarea imagine.Juniper oferă loc însorit în sol de turbă, pământ de lemn și nisip (2: 1: 1), cu 15-20 de drenaj cm (când grele de sol), care va fi rupt cărămizi și nisip. Separat (pe sol) sunt: ​​cazac cu solul calcar, virgin cu o bază pe argilă și nisip din sol siberian.

Brad se va simți perfect în umbră, plantat în humus sol conținând (gunoi de grajd de pui), argilă, turbă și nisip (3: 2: 1: 1). In sol severe - 20 cm drenaj (zdrobit piatră și cărămidă).

Molid este fericire departe de zonele cele mai însorite și a apelor subterane, plantate în „ravnoproportsionalnoy“ sol din gazon sol, nisip și turbă, cu un drenaj de 20 cm (cărămidă și nisip).

Tees „aproba“ umbra si umbra partiala, gazon cu nisip și turbă (3: 2: 2) și aceeași scurgere care au mâncat.

Pine prefera la secțiunea soare purjate loc în câmpul gazon (bit argilă) și nisip (2: 1).

Cypress „zachtut“ locații ușor umbrite (cu culori mai luminoase - soarelui), gunoi de grajd bine overrotten de vaca (gunoi de grajd de pui) și turbă și nisip (3: 2: 1: 2), cu drenaj că tisa.

Thuja prefera soarele si penumbra, cu un drenaj standard, (vezi tisă.), Frunze (gazon), sol cu ​​nisip și turbă (2: 1: 1).

Și, în sfârșit, larice nepretentios plantate pe soare (și, eventual, poziția ușor umbrire) în același sol, și arborvitae și „molid“ drenaj.

materialul săditor crescut cu propriile lor mâini

Evergreens sunt prezentate într-un sortiment larg la etajele de tranzacționare sunt destul de scumpe. În special prețurile ridicate pentru exemplarele mari, în formă. Un lucru permite să cumpere două sau trei copaci pentru o singură plantare, și cu totul alt gard viu sau conifer grădină veșnic verde, atunci când programată. Costul materialului dorit este apoi turnat într-o sumă rotundă.

În cazul în care nevoia de zeci de plante, există un interes și răbdare, puteți încerca să-i crească te din semințe sau butași. Cel mai adesea crescut din semințe:

 • forme și soiuri de pin silvestru, abies de munte pin,
 • Norvegia molid, albastru și verde forme molid ghimpata,
 • tuia de vest.

Semințe de conifere necesită stratificare, deci cel mai bine este să le semene înainte de iarnă. Răsaduri păstrate în grădină 1-2 ani, urmată de creștere pentru a produce mai ușor în sol prikopalis ghivece individuale.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Porțiunea colț umbrit la un capac mic, care poate menține o umiditate constantă ridicată, este posibil să se aranjeze cherenochnik pentru creșterea răsadurilor de rășinoase. Pregatindu cutiilor butași sau ghivecele (adâncime minimă - 10 cm). În partea de jos a ceruți de scurgere. fin Adecvate expandat pietricele argilă. Se toarnă solul superior, apoi 2-3 cm de nisip grosier. Plantarea sol face din nisip si turba (parti egale), cu adaos de nu mai mult de 10% din foaie putrezit compost. Inainte de plantare, amestecul de sol este compactat și umezită.

Din partea de jos a butașilor produse de ace eliminate. . Penetrare în sol - 1-2 cm, distanța dintre ele este de 5 cm, butași de înrădăcinare durează o lungă perioadă de timp: de la 2 luni la un an sau mai mult. Cele mai bune rezultate din ienupăr și arborvitae, mai rău molid rădăcină, zada, brad. Pin nu este propagate prin butași, la toate, numai prin seminte si prin grefare. Procentul de supraviețuire mai din butași luate din plante tinere. Materialul folosit de creștere anul trecut. Tulpinile trebuie separate de ramurile cu un „călcâi“. Pentru a trimite copaci conifere și arbuști forma columnare (tuia „Emerald“, „Sunkist“ și altele) ar trebui să fie luate butași din ramurile de direcție verticală.

Pentru creșterea vițe înrădăcinate la situsul selectat protejat de zona de lumina directă a soarelui și de vânt. Acolo conțin plantele tinere înainte de plantare un loc permanent de reședință. Grija va modera de udare, prășit crusta solului, plivit.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

conifere de plantare de iarnă krupnomerov

Nu orice proprietar al zonei suburbane este gata să aștepte cu răbdare timp de 10-15 de ani, în timp ce din răsaduri mici sau butași înrădăcinați cresc molid sau pin frumos. Creați un punct focal, o bază de compozit, formând imaginea grădină, în timpul verii și numai plante înalte poate de iarnă. Plantat pe un teren de brad - molid sau brad, care pot fi decorate cu jucării și lanterne și pentru a face centrul de vacanță de Anul Nou în țară, poate fi, de asemenea, o creștere chiar deasupra snowbanks. Și care doresc să fie tratate cu nuci de la conuri de pin cedru proprii, crescute din semințe ar trebui să fie adaptate la 40-50 de ani de așteptare, prima recoltă.

Plantarea de conifere pentru adulți este cel mai bine este de a planifica pentru iarna. Plantele 3-6 m înălțime au fost crescute în pepiniere de vânzare, evitând ghivece - în câmp deschis. În ciuda tăierea anuală a rădăcinilor, creșterea lor a fost într-o măsură limitată, arbori de transplant astfel prezintă unele dificultăți. Pentru o migrare de succes pentru zona suburbană de mari dimensiuni utilizate zile de iarnă geroase. In acest moment, culturile de procesele de viață lemnoase sunt încetinite, evaporare redusă. Și, cel mai important, com pământ înghețat protejează rădăcinile, mai ales în cazul în care este legat cu pânză groasă sau plasă. Cel mai adesea sub formă de adult de transplant:

 • Norvegia molid, ghimpata, sârbă,
 • pin silvestru, cedru,
 • brad,
 • zada.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Pregătirea pentru aterizare pe site-ul începe în toamnă, cu săparea gropii de dimensiuni adecvate, în ingheturi face mult mai dificil. Pit nu se pregătească prea mare, pentru a se asigura stabilitatea arborelui în timpul mișcărilor dezghețului și sol. pământ afânat pentru umplerea rădăcinilor sunt recoltate în saci și depozitate până la plantarea în interior, protecția împotriva durificare. În jurul gropii de aterizare bloca în mod fiabil de mai multe mize puternice. Aceste extensii sunt atașate, păstrând conifer.

Din toamna sunt pregătite pentru transplant și planta în sine. În jurul trunchiului său șanț larg săpat și îndepărtarea solului din aceasta, astfel încât rădăcinile au rămas în interiorul comă de lut. Pentru care fiabilitatea fixați plasă de metal sau de sârmă, și așteptați pentru congelare. Odată cu debutul temperaturilor de congelare suferite, atunci când solul este suficient de maturate, lemnul poate fi transportat la locul. ramuri Raspindirea frumos cravată portbagaj.

Planta este plasată într-o gaură drept în sus, adormi și straturi de sol berbec cu atenție. Având în vedere ploaia de primăvară turnat deasupra nivelului solului la 12-15 cm. Planta este fixată extensii prin tampoane. În primăvară, în cazul în care a venit rola, insigne și bannere corectate. Suport transplantat copac mare de conifere durează cel puțin 2-3 ani. Extensiile de contact desemnate cu țeava trebuie să fie inspectate periodic pentru a preveni dorminzi și leziuni.

Dacă este posibil, în primul an de la plantare pritenyayut crea ecrane de soare de primăvară. Acestea vor proteja de arsuri ace și de a reduce evaporarea.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

Greșelile făcute în timpul aterizării conifere și arbuști

1. aterizare îngroșat. Prin achiziționarea de plante tinere, grădinari de multe ori sunt confundate cu zona, care dau zonei pentru animale de companie Evergreen. Cele mai multe dintre plantele, deși în primii ani oferă un câștig mic, după 5-7 ani, ocupă teritoriul vecinilor săi. Treptat, ei disloca sau umbra (cu excepția unei ferigă. Asta cu lipsa de soare se simte bine) a plantat un rând de copaci, flori și arbuști. Corectarea situația este posibilă cu o tăiere radicală, și, în unele cazuri, trebuie să planteze concurenți.

2. conifere Zakutyvanie în timpul iernii. Dorința de a proteja copacii de congelare a dus unii cultivatori la coroana pânză groasă de sac de ambalaj, material nețesut, și chiar de film (prima și a doua opțiune - numai în zonele cu ierni aspre). Toate acestea aduc adăpost, de regulă, rezultatul opus. Fără circulație a aerului începe ace de amortizare-off, mucegai se dezvolta. Scoaterea primăvară pânză groasă provocând desicare și arde ace.

Plantarea de arbori conifere și arbuști - cu fotografii

 • Chamaecyparis Lawsoniana,
 • Thuja plicata,
 • pin negru,
 • Picea glauca (Canada)
 • unele soiuri de ienupăr din China și Virginia (Virginia).