plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Saffron - o planta perena a irisului klubnelukovichnoe de familie sau Kasatikovyh. În horticultură este numit șofran. Crocus utilizate în design peisagistic ca plantă ornamentală. Un stigmate uscate de flori șofran sunt folosite ca condiment și colorant alimentar portocaliu. În industria alimentară brânzeturi șofran nuanță, lichioruri, unt și băuturi răcoritoare. Cunoscut la unele beneficii de sănătate ale acestei plante.


Șofran - flori de primăvară, care infloreste, chiar înainte de laleaua, dar înflorirea durează destul de mult timp - aproximativ 10 zile. Nu pentru nimic, imagini de primăvară ne asociem cu branduse. Branduse plantate în pat de flori - veți obține o ofertă și flori frumoase (foto), care va fi placut ochiului, cu culori luminoase și recomandări privind plantarea și îngrijirea acestora este discutată mai jos.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Branduse floare în primăvara anului

Familie: Iris sau Kasatikovye.

Homeland: Marea Mediterană, Europa Centrală, Asia, Orientul Mijlociu.

Înflorire: primăvara devreme sau toamna - în funcție de tipul.

Lumina: soare locatie in aer liber.

Temperatura: ziua 14 până la 16 ° C și noapte -1--3 ° C

Fertilizarea: plantări perene - de trei ori pe sezon, anuale - fertilizarea solului înainte de plantare.

Reproducere: Pat, seminte. Semănatul în toamnă. Germina primăvara următoare, și încep să înflorească în al patrulea an.

soiuri de Crocus

brândușeii Rhode foarte numeroase, are mai mult de 80 de specii, dintre care jumătate sunt cultivate în scopuri ornamentale. flori Crocus - pe fotografia de mai jos:

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Colectia de șofran pe teren krokusovom

brândușeii lassifitsiruyutsya pe o schemă destul de complicată. Principalii parametri pentru clasificarea branduse sunt:

primăvara și înflorire toamna.

zheltotsvetkovye și sinetsvetkovye. Excepțiile sunt de aur și alb, crescute artificial.

 • Separarea dintre caracteristicile botanice -

melkotsvetkovye, mari și - un hibrizi olandezi, care sunt derivate din Crocus de primăvară.

Să ne uităm la cele mai populare tipuri.

gradul industriale, de la florile sale sunt bine-cunoscute condiment „turmeric“. Crocus ajunge la o înălțime de 10-30 cm. Florile sunt albe sau lumina violet, cu un miros foarte plăcut de violete. India este considerat locul de nastere al florii, țara principală pentru producția de șofran (a se vedea. Foto-imagini).

grad subdimensionat (5-6 cm), flori de lumină violet, cu o bază tentă roz violet. floare corolă aproximativ 4,5 cm.

una dintre cele mai populare tipuri. Florile sunt mari (diametru 12 cm), vene violacee, cu o nuanță mai închisă. flori parfumate (a se vedea. foto-imagini).

 • Crocus scoțian sau dvuhtsvetkovy (C. biflorus) -

Acest Crocus petale violet sau rosu, care este destul de rar pentru șofran. În natură, aceasta crește în Caucaz, în Asia și Europa de sud-vest.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Beautiful șofran (C. speciosus)

flori foarte original și decorativ: în alb-zăpadă și exterior este întunecat-violet petale sunt bordurate cu margine albă îngustă.

aspect de primăvară pe scară largă, găsit în natură în pajiști alpine și Pirinei. Flori de până la 5 cm în diametru, purpuriu sau violet culoare (a se vedea. Foto-imagini). Este acest tip servește ca bază pentru selectarea diferitelor specii de șofran.

 • Crocus Korol'kova (C. korolkowii Maw ex Regel) -

flori nativ din Asia Centrală. El are o culoare galben strălucitor, cu dungi roșii exterioare, până la 6 cm, crescători români au adus pe baza soiurilor sale. Sărutul primăverii, mulțumesc Samarkand, Tiger.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Spring Crocus (Crocus vernus)

Are o colorație trei culori non-standard (roz deschis, violet, galben). Plante de până la 10 cm. Aici se află muntos Grecia, Bulgaria și Macedonia.

șofran, care este ideal pentru distilarea florilor cu culoare violet-magenta.

 • Crocus Tomasini sau napolitană (C. tomasinianus) -

Plantarea și îngrijire

Plantarea brândușeii vă va cere pentru a crea aceste condiții: • Sol pentru șofran ar trebui să fie selectate liber și fertil. Ei bine, compost și gunoi de grajd ei. Dacă aveți de gând să planteze branduse pe un sol argilos, de pre-fertiliza-l și apoi asigurați-vă că pentru a adăuga mai mult și nisip.
 • Pentru creșterea de flori mari si frumoase Crocus, planta ar trebui să fie pe zona cea mai luminată. plantare Crocus in umbra partiala va provoca flori Crocus, care va da mai mici.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Crocus galben (C. flavus Weston)

 • Udarea florile ar trebui să fie început imediat după primele lăstari. Pentru a asigura o penetrare optimă a umidității, înainte de udare nevoie de un sol scămoșată pic. Udarea ar trebui să fie în mod regulat Crocuses întreaga perioadă de înflorire.
 • Fertiliza Crocus, în cazul în care solul a fost fertilizat, aproape nu au nevoie înainte de plantare. Dar dacă ai să le crească într-un singur loc pentru mai mulți ani, este de dorit să-i hrănească. Pentru Crocus o bună utilizare a îngrășămintelor fosfor-potasiu. Fosforul contribuie la formarea de muguri și se extinde înfloririi și potasiu ajută la dezvoltarea becurilor. Prima alimentare se poate face atunci când primul germenului, sau direct înainte de aceasta. Cea de a doua poate fi făcută în momentul apariției mugurilor, al treilea - după bud șofran. Primul pansament de sus trebuie să conțină mai mult potasiu.

Cele mai multe dintre crocuses - primăvară, dar există soiuri care infloresc in toamna.

 • Bulbilor calibru coborât în ​​sol de 12 cm, mici - 5 cm.
 • Distanța dintre culorile pe care trebuie să le faceți 5 cm. Dar, dacă vrei să sapi bulbi în fiecare an, distanța dintre ele poate fi redus la 3 cm.

frunze de șofran de vară ofilesc și se usucă în sus, astfel încât acestea să fie eliminate. Brândușeii - rezistente la frig, dar în cazul în care iarna în regiunea dumneavoastră severă, este mai bine pentru a planta ramuri de molid adăpost.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Crocus Tomasini sau napolitană

 • Atunci când se plantează Crocus ca anual - dezgropa becuri pentru a produce mai bine în timpul verii. Dezgropata bulbi trebuie curățate de frunze uscate, calibrați și îndepărtați. Bulbii sunt depozitate la 18-22 de grade și, de preferință, cu acces la aer.

Brândușeii - florile care pot fi cultivate la domiciliu. Dar îngrijirea și plantarea, respectiv, sunt ușor diferite.

Crocus în apartament

Pentru cultivarea șofran în casă, trebuie să alegeți un material săditor specific. Soiuri de șofran sunt multe, dar nu toată lumea îi place să trăiască în interior.

Cel mai bun dintre toate în oală se simt Crocus mare-olandez hibrid. flori Crocus de acest fel va da un mare și aspectuos, la fel ca în fotografie:

Dacă vorbim mai multe detalii despre tipurile, va trebui să se concentreze asupra timpului de înflorire.

Dacă doriți să Crocus culoare a dat Anul Nou, apoi alegeți soiurile timpurii, dar dacă doriți să obțineți o floare de mai, apoi mai târziu.

Crocus interne, dimensiunea sa, tipul și înflorire, va depinde de dimensiunea materialului săditor.

flori sădite sunt cel mai bine cultivate din bulbi de cel puțin 5 cm. Cu cât bec, culoarea Crocus va da înainte.

De multe ori cultivate în ghivece cameră Crocus: Belyy Zhanna Arc (vezi foto miniaturi.) Memoriei lila, albastru Vangart.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă

Primele vestitorii primăverii

Plantarea și Crocus în creștere într-un vas cu privire la condițiile, ar trebui să fie aproape de natural. Acest lucru înseamnă că Crocus camerei trebuie să treacă următoarele etape:

 • În cazul în care becurile sunt săpate de la sol, acestea trebuie să fie calibrate și uscate.
 • Răcire becuri. Acest pas este necesar să se folosească deja achiziționate pentru becuri. Pentru răcire este necesară plasarea materialului săditor într-un frigider. Camera mai târziu nevoie înflorește Crocus, cu atât mai mult ar trebui să continue de răcire.
 • Înrădăcinare - este plantarea bulbi in ghivece. Crocus plantă care are nevoie de sol vrac. Acesta poate fi plantat în containere cameră crocus, mai multe din fiecare. Recipientul trebuie să fie plantate bulb de un tip și dimensiune între ele strâns. Atunci când se plantează, bulbii au nevoie de un mic impuls în pământ, lăsând doar un centimetru pe suprafata colului uterin. După bulbii sunt plantate, solul trebuie să fie ușor compactat și îndepărtați vase într-un loc răcoros, la o temperatură de 5-9 ° C, Înrădăcinare durează două - două luni și jumătate. Îngrijirea nu este necesară.
 • Forțarea. brândușeii sădite ar trebui să înceapă să crească timp de 15 zile înainte de data dorită de înflorire. Ele sunt de această dată deja stabilit, ceea ce ar trebui să depună mărturie 5 varza de centimetri. Pentru distilare, recipiente sau vase ar trebui să fie mutate pe pervazul ferestrei. Furnizarea de condiții, veți obține o cameră de șofran înflorit după 14 zile (a se vedea. Imaginile foto de mai jos). În timpul distilării, îngrijirea florilor trebuie sa fie pentru a sprijini temperatura dorita si udare. Udarea este necesară de 3 ori pe săptămână. brândușeii sădite bine tolerat în aer uscat - acestea nu ar trebui să fie pulverizat.
 • Crocus floare la 20 ° C este rapidă. Câteva ore mai târziu Crocus culoare poate pierde, dacă timpul nu-l proteja de soare și se reduce temperatura la 14 ° C, iar noaptea la -1 ° C Dacă furnizați o casă pentru brândușeii astfel de condiții, atunci ei vor înflori timp de trei săptămâni.

Noi vă spunem cum să crească Crocus și casa și în grădină, iar acum aș dori să rețineți următorul fapt: Crocus, nu este doar o floare, dar există, de asemenea, un astfel de lucru ca șofran de culoare. flori Crocus este foarte popular în branduri, cum ar fi Milavitsa. Milavitsa - o companie cunoscută pentru producția de lenjerie. Iar culoarea Crocus, de toate culorile de brand reprezentat Milavitsa - este un lider de mai mulți ani.

plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă
plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă
plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă
plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă
plantare de flori Crocus și de îngrijire în fotografie acasă
(Nu există voturi)