plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

caracteristici specifice

plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

Klubnelukovichny ciuboțica-cucului nepretențioasă, care este utilizat pe scară largă în design de gradina.

Crocus nume este mai frecvent în rândul grădinari, cu toate că în literatura de specialitate se numește plante șofran. Crocus - plante subdimensionat, a căror înălțime medie este de 10 cm Tulpinile nu s-a format, și frunze înguste sunt forme liniare cresc din pământ ..Florile pocal de la 2 la 5 cm în diametru, aranjate individual pe pedicels scurte. flori de culoare variat: galben, portocaliu, crem si alb, violet și lila, albastru și violet. Sofranul este, de asemenea, o culoare de două colorate sau marmorate. Brândușeii floare aproximativ 2-3 săptămâni.

Totalul se referă la Crocus genului aproximativ 80 de specii și 300 de soiuri, care sunt împărțite în 15 grupe. Pentru una dintre ele sunt soiuri care infloresc in toamna, celelalte 14 echipe - varietatea, infloresc primavara. Vezi de Crocus de primăvară (Crocus vernus) a dat naștere la o varietate de hibrizi, dintre care cele mai populare sunt soiuri de mari olandeze.

Crescând în câmp deschis

Cultivarea și îngrijirea branduse nu provoca dificultăți. Ca și în toate celelalte culori, este necesar de a alege site-ul potrivit pentru cultivarea de șofran, pentru a pregăti terenul pentru plantare, să asigure accesul luminii, pătrunderea compușilor de umiditate și de nutrienți.

Alegerea site-ului de aterizare

Plant Crocus mai bine pe un site însorit, care este bine iluminată. Desi planta umbra partiala răspunde în mod normal, branduse de flori în creștere, la lipsa de lumină nu va fi la fel de abundente, iar dimensiunea de muguri mici.

Brândușeii nu poate tolera excesul de umiditate, astfel încât locul unde stagna topi și apa de ploaie, nu este potrivit.

Este posibil să planteze șofran lângă celelalte culori? Absolut. Crocus plantate cu lalele, narcise și alte flori bulboase va asigura un frumos paturi de flori de la începutul primăverii până la vară. Mugurii nou înflorite va înlocui florile care au decolorat.

plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

În natură, branduse cresc pe pajiști cu alte ierburi perene, și atunci când cultivate în grădina ei, de asemenea, a permis să aterizeze cu bujori, narcise și alte flori.

Sol șofran prefera lumina si sol uscat, friabil, fertil. Drenajul este asigurat de pietriș fin sau nisip grosier. Krokus nu răspund bine la terenul de acid, astfel încât în ​​sol de săpat, puteți adăuga turbă, amestecat cu var și compost. Îmbunătățirea solului argilos prin adăugarea de pietriș sau de compost descompus.

Cum de a planta Crocus, cultivatorii cu experiență știu. adâncimea de aterizare ar trebui să fie egală cu două becuri atunci când florile se vor dezvolta pe sol lumina. brândușeii de plantare în sol grele se realizează la o adâncime egală cu un bec. Între becuri, de obicei, lăsați un interval de 7-10 cm, iar pentru cei care nu intenționează să transplant branduse timp de 3-4 ani, este posibil să se planteze flori aproape. - 3 cm Dupa plantare solul udat ..

Crocus poate să crească într-un domeniu de la 3 la 5 ani. În această perioadă, bulbi lor, sunt mulți copii, iar atunci când înflorit branduse secțiune devine continuu covor floral. Dar, în cazul în care planta devine aglomerat, a redus numărul și dimensiunea de boboci de flori. Prin urmare, șofran trebuie să planteze în 4-5 ani.

Nu trebuie să sape în sus și când?

Bud ofilit poate fi tăiat, iar frunzele verzi va deveni galben-a lungul timpului, se va usca. Trebuie să sape Crocus după înflorire, fiecare producător decide pentru sine. Intr-adevar, șofran - o planta perena, care poate crește de mai mulți ani la un singur site.

În cazul în care schimbarea de culoare nu este programată, acestea nu sunt săpate, dar numai tăiate muguri și frunze ofilite. În regiunile sudice, cu un climat cald becuri pot rezista la frigul iernii. În zonele cu condiții meteorologice severe solului cu becuri trebuie să acopere nuiele mici sau frunze căzute.plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

Unul dintre avantajele principale ale plantelor pe care acestea nu trebuie dezgropa becuri in fiecare an.

depozitarea becuri

materialul săditor a fost uscat la umbră, sortate, eliminarea bulblets proaste cu fulgi și rădăcini moarte. becuri deteriorate stropite cu cenușă, și pacienți și mici - sunt respinse. Selectate pentru materialul săditor pliat un strat într-o cutie sau carton.

Îngrijirea branduse în grădină

brândușeii de îngrijire la domiciliu este destul de simplu. Solul trebuie să fie hidrata în mod regulat și slăbiți, trageți în sus buruieni, în timp util, pentru a face îngrășământ după cum este necesar.

Pentru buna creștere și dezvoltare a plantelor solului ar trebui să fie mentinut umed. Ca sol uscare plantele tinere au nevoie să fie udate. Dar este important să se asigure că stratul superior al solului se usuca inainte de fiecare udare.

fertilizarea

Plantarea branduse în sol fertil pentru a oferi plante cu un regim alimentar normal. Dar, în cazul în care solul sărac, sau flori cresc într-un singur loc pentru mai mult de un an, care au nevoie pentru a fertiliza pansamente de potasiu si minerale de fosfor. Fosforul asigură formarea copioase de muguri și crește perioada de înflorire. Și este nevoie de potasiu pentru a menține starea de sănătate a becurilor. În ceea ce privește aplicare azot, excesul lor cauzează boli fungice.

plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

îngrășăminte organice proaspete provoca o varietate de boli, ei nu pot alimenta crocuses.

Pentru sezonul îngrășământul la sol de trei ori:

  • apariția germenilor;
  • în timpul formării de boboci de flori;
  • După finalizarea înflorire.

Atunci când primul îngrășământul de potasiu introducere ia de două ori mai mică decât fosfor la raportul de alimentare ulterioară se face îngrășăminte egale.

Aterizare la distilare

Unii cultivatori cultiva iarna Crocus acasă prin distilare. În aceeași cameră de flori necesită alte condiții. Cel mai adesea metoda de distilare se cultivă hibrizi mari olandeze.

Este necesar să se contureze data înflorire de așteptat, și timp de 3,5-4 luni înainte de ora programată pentru a planta bulbii într-o gama larga de containere, de mică adâncime pentru 5-10 bucăți. Crocus sol pentru plantarea în vase are umiditate bună și aer să treacă, să fie liber și să aibă un mediu neutru.

Flori în ghiveci în loc cuprind o temperatură de la 5 la 10 ° C (acest lucru poate fi raft inferior al frigiderului, subsol, pivniță). Cu două săptămâni înainte de data estimată de creștere a temperaturii înflorire: potul este mutat în cea mai tare loc in casa, apoi într-o cameră caldă, și în cele din urmă a pus flori sub soare pe pervazul ferestrei. Într-un timp scurt, ei floare.

plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

Atunci când aranjament dens de becuri în oală, puteți obține un frumos buchet de branduse.

branduse problemă în creștere în câmp deschis

În cazul în care plantarea și îngrijirea la domiciliu sunt efectuate în mod corespunzător, planta este aproape nu au fost expuse la boli și de atacul insectelor.

Dacă floare are o formă aplatizată, este dizolvat complet, iar petalele sunt acoperite cu pete gri sunt susceptibile de a lovi o boală virală a plantelor. Transportatorii ar putea fi un șoarece, afide, Thrips. flori ar trebui să sape imediat afectate în sus și arde. Dezinfectati soluția concentrată fierbinte de sol de permanganat de potasiu.

plantare Crocus flori și de îngrijire la domiciliu

brândușeii Samos poate fi, de asemenea, o problemă: florile germina în cele mai neașteptate locuri și să devină o buruiană.

La crocuses de conținut greșit la plante de origine pot imbolnavi:

  • botrytis;
  • Fusarium;
  • penitselleznoy sklerotsialnoy sau putregai.

Pentru a preveni boala, este important să planteze bulbi sănătoși și transplanturi efectuate cu atenție. Dacă pe bec are încă daune, trebuie să stropească cenușa de teren și ud înainte de plantare bulbii timp de 20 de minute într-o soluție de fungicid.

reproducere

Flori mai usor de propagat prin bulbils, care sunt formate pe corm mama. Ele sunt separate și așezați pe unul.

Crească flori din semințe pot fi, de asemenea. Dar pentru a face mai dificilă, deoarece cele mai multe dintre plantele își pierd caracteristicile soiurilor, și încep să înflorească doar după 4-5 ani. Prin urmare, această metodă de reproducere nu este popular. Cea mai bună opțiune - pentru a cumpăra un bec plante într-un magazin de flori sau cu efect de seră.

Caracteristici de cumpărare

Pentru a planta a crescut puternic și fericit pentru florile sale, este important să achiziționeze material săditor și de înaltă calitate, verificați becurile înainte de a cumpăra. Ele trebuie să fie sănătos, mare, fără a deteriora. Comercial soiuri olandeze disponibile cu becuri mari de pe punga de ambalare sunt etichetate + 10. Ele dau 5-6 flori mari. bulbi mai mici dau 3-4, și foarte mici - 2-3 flori. Pe dimensiunea becurilor depinde și de valoarea de culoare (în exemplarele mari selectate se ajunge la 5-7 cm) și înălțimea plantelor.