plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Sol: lumina, hrănitor

Udarea: rezistente la secetă, are nevoie de apa de 2-3 ori în sezonul uscat

Înălțimea maximă a arborelui: 15 m

Lungimea medie a arborelui vieții: 400-500 aniPlantare: semințe, butași, stratificarea, grefare

În cazul în care arborele crește ienupăr și descrierea Juniperus

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Juniper (Juniperus latină.) - este hermafrodită sau dioică, conifer, planta vesnic verde (copac sau arbust), referindu-se la familia chiparos. Una dintre cele mai comune nume de ienupăr obișnuite - Veres, uneori în literatura de specialitate numele Juniper. Nume latin (Juniperus) se traduce ca „oferind ramuri potrivite pentru țesut“ Celtic (Jeneprus) poate fi tradus ca „disonant“.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Juniperus (Juniperus communis) se topesc, în principal, în emisfera nordică. Halo distribuției sale - din Arctica în regiunile subtropicale muntoase. În Africa, puteți găsi forma de African Juniper Est. (Procera Juniperus). Din cele mai vechi timpuri, aceste plante atribuite proprietăți magice, se credea că ramura ienupăr sau coroană de flori realizate din ramurile acestui copac va proteja casa de spiritele rele și de a atrage mult noroc în casă.

copaci mari formează păduri de ienupăr, cu toate acestea, de plantare de grup în natură nu ocupă suprafețe mari. Cele mai extinse game se găsesc în Marea Mediterană, Asia Centrală, în partea de sud a Americii de Nord și în zonele mai uscate din Mexic. Medie și înaltă de ienupăr arbuști cresc în tufișuri de păduri de conifere și foioase, uneori, există desișuri pure. specii Low-creștere, culcat la pământ pe teren, în principal, locuiesc stânci și pante stâncoase, la limita superioară a pădurilor mixte. În lume există aproximativ 60 de specii de ienupăr. Aproximativ 20 de specii sunt cultivate pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice (Caucaz și Asia Centrală). În aceste republici Juniper este mai bine cunoscut sub numele de Juniper.

Cea mai mare parte a arbuștilor și jnepeniș lumină care necesită, rezistente la secetă. Pentru sol undemanding plante de acest tip, dar cel mai bine este de a dezvolta lumină, substanțe nutritive. O arie largă de distribuire a acestor plante prezintă rezistența lor diferită la temperatura aerului - unele tipuri tolera în liniște climatul zonei arctice, în timp ce altele se pot dezvolta doar în subtropicale. jnepeniș și arbuști sunt ușoare care necesită, în zonele umbrite lăstari tineri subțiază.

Speranța de viață a plantelor de ienupăr este de 400-500 de ani, dar există cazuri în care au existat, de asemenea, exemplare vechi de 600 de ani.

Rădăcina de nuiele de ienupăr, ace și conuri de copac

Rinichi de arbori și arbuști de ienupăr sunt aproape întotdeauna gol, fără solzi, uneori, înconjurat de un scurtat, presat la o ramură cu frunze. Numai forma de fructe sâmburoase (Juniperus drupacea) are un rinichi cu numeroase solzi groase. Verticil este format din trei frunze aciculare cu vene longitudinale. Frunzele tinere de plante hvoevidnye, cu varsta ei devin solzos.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Juniper ace similare în descriere a acelor de toate plantele de familie Cypress: în principal, albastru-verde, aciculare, triunghiular, a subliniat la sfaturi.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

spikelets masculine sunt reciproc opuse, stamine solzoase, fiecare dintre care are un sens longitudinal să iasă de pe antere. crampoane feminine poate consta dintr-un carpele scalelike verticil sau două sau trei perechi whorls carpele cu unul sau două ovule.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Conurile Juniper sunt sferice, uneori alungite, de culoare gri sau albastru, nu a dezvăluit pe deplin din cauza cărnoase scale, închise ermetic. conuri mature în al doilea an, plantele forma obișnuită este format din 1 până la 10 semințe de separat dispuse în ienupăr nucleu de semințe aproape întotdeauna fuzionate.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Juniper core rădăcină, atunci când plantare este important să nu se taie, altfel planta va creste rezistenta la slabe, vânt insuficient.

Metode de reproducție de ienupăr

Reproducerea ienupăr posibilă în patru moduri: prin semințe, butași, stratificarea și altoire. Stratificarea rasa specii, în principal târâtoare. butași și semințe de ienupăr trebuie să fie recoltate în toamna timpurie, semințele trebuie să fie stratificat în cinci luni. Vaccinurile prolifera forme deosebit de valoroase, rare și tipuri.

Aplicarea în amenajare a teritoriului si bonsai de ienupăr

Jnepeniș forme arbuștilor la fel de mare sunt utilizate pe scară largă în parcuri standuri. Acesta poate fi utilizat atât în ​​grupuri mici (pentru a crea garduri vii), precum și în plantațiile unice. Târâtor sau ienupăr soi subdimensionate în amenajare a plantat ca pante de acoperire, sunt folosite pentru a crea grădini de piatră. rădăcini de ienupăr bine „hold“ a solului, prevenirea eroziunii, astfel încât acestea sunt adesea folosite pentru a consolida pante. Arbori și arbuști încet, perfect cedat la forfecare și modelarea.plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Parteneri bune pentru plante de ienupăr devin perene sălbatice, arbuști și flori și ierburi ornamentale. Unul dintre dezavantajele junipers - rezistența scăzută la contaminarea cu gaze a aerului și fumului, astfel încât în ​​plantarea urban acești arbori și arbuști sunt plantate rare. Plant Ace are o aroma distincta, mai ales în creștere în contact direct cu soarele sau în ploaie.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Există forme speciale de pitic, care cresc bine în interior, cu condiția pulverizare regulat. Pentru formarea ienupăr bonsai (o copie exactă a arborelui în miniatură) selectarea răsaduri cu ace dure și strălucitoare formă interesantă butoiului. Cel mai bun dintre toate bonsai sunt în curs de dezvoltare în soare, dar pe termen lung lumina directă a soarelui aceste plante mici este contra - veri calde pitic ienupăr conțin recomandat în penumbra.

În cazul în care bonsai sunt plantate în containere în aer liber, acestea ar trebui să fie protejate de vânturi puternice și, în ciuda gerului, acoperă partea de sus a capului în perioada rece. De la contactul prelungit cu zăpadă pe ace pot fi din cauza ardere, asa ca cel mai bine este mini-arbori plantați sub coronament.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai

Ca sticlărie pentru bonsai ienupăr, așa cum se vede în imagine, trebuie selectat glazurate sau neglazurate, suficient de recipiente din ceramică adânci. ace ingalbenite trebuie îndepărtate în mod regulat și tulpină și frunze se spală periodic apa dintr-o stropitoare. Pentru a curăța coaja de tineri bonsai poate fi folosit periuta de dinti, scoarța copacilor mai mari pot fi curățate de îmbrăcăminte sau o perie China.

Initial, ienupăr bonsai este în creștere rapidă, apoi creșterea încetinește. Transplantarea se face nu mai mult de o dată în 3-5 ani, de preferință, în primăvara devreme. Pentru exemplarele mari plantele miniaturale sunt transplantate la recipiente mai mari. Dacă bonsaiul este planificat pentru a menține aceeași înălțime, atunci de transplant poate fi scos de la o treime la jumătate din masa rădăcină. Amestecul de sol trebuie să fie suficient de largi și este format din părți egale de sol frunze, nisip râu și compost.

Când pintsirovke în bonsai ienupăr prindeți din vârfurile tuturor lăstarii tineri, atunci copacii nu va crește spre exterior și în sus, păstrând formele pitice. O atenție deosebită trebuie să prindeți lăstarilor în interiorul coroanei. În timpul iernii, este mai bine să nu pintsirovke stațiune, iar la sfârșitul tăiat urât rece, deteriorate sau uscat ramuri. Crop lăstarii se realizează la începutul primăverii și mijlocul toamnei.

Juniper aproape toate stilurile clasice se pot dezvolta bonsai, în special formele dinamice. Este important să nu exagerați cu tehnicile de îmbătrânire artificială, în caz contrar copac va avea un aspect nenatural. Pentru a corecta pentru formarea ramurilor de ienupăr bonsai de sârmă etajate. Acest lucru se face în toamnă, după 8 luni de sârmă este îndepărtată, iar un an mai târziu operație poate fi repetată și de a efectua ocazional, până când formele mici de plante dorite nu sunt formate în totalitate.

Boli si daunatori ienupăr

Una dintre cele mai comune boli de ienupăr - rugina. Aceasta boala semnalata de aparitia vezicule pe ramuri cu precipitați gălbui, scarbosi sau gelatinoasă. sucursale Pacienții trebuie îndepărtate, iar soluția artserida de pulverizare a plantelor (utilizarea de „vârf-abig“ preparat) pentru 50 g la 10 litri de apă. Pulverizarea trebuie efectuată cel puțin de patru ori la intervale de 10 zile. De asemenea, este foarte eficient în utilizarea micronutrienți și imunostimulante. Pe lângă faptul că este supus înfrângerea de rugina ienupăr, acesta poate fi și purtătorul său, astfel încât acești arbori și arbuști nu ar trebui să fie plantate în apropierea culturilor de fructe.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai
De asemenea, ienupărul pot fi infectate Schütte - boala de esenta moale cauzate de ciuperci parazite. Atunci când boala ace de anul trecut devine de culoare galben maro sau murdar și nu se desprinde. La sfârșitul verii ace de suprafață apar rotunde dimensiunea corpului negru și 1,5 mm, care este stocat în marsupiale sporularea iarnă ciuperca. Plante deosebit de sensibile Schutte în creștere în zonele umbrite. Pe masura ce boala se dezvoltă intens asupra plantelor slăbit. Nocivitatea Schutte crește în timpul iernii zăpadă, atunci când zăpada nu se topește pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a lupta împotriva acestei boli este posibilă prin intermediul spray-uri fungicide, precum și instalațiile de prelucrare sunt sulf și medicamente cu cupru. ace bolnave trebuie îndepărtate și uscate ramuri - tăiate.

Pe lăstari tineri de familie de plante chiparos pot ataca afidelor ienupăr. La reproducerea în masă a afidelor poate provoca daune ireparabile arbori imaturi și arbuști, cum sugând sucul, īntārzie creșterea lăstarilor, slăbește, deformează și inhibă puternic planta. Afidele apar în cazul în care există o concentrare mare de furnici. Deoarece ienupăr în apropiere de aterizare este necesară pentru a preveni formarea de mușuroaie. Dacă afidelor încă stabilit, zona afectată trebuie să se spele cu apă, cu o soluție de săpun pic. Procedura trebuie repetată la un interval de 7-10 zile, fiind foarte atent pentru a se asigura că masa de săpun care se încadrează pe rădăcinile plantelor (în acest scop, cel mai bun sol sub copaci sau arbuști acoperi). Este posibil să se utilizeze droguri rata „fitoverm“ de 20 g la 10 litri de apă. În timpul perioadei de vârfurile de tăiere planificate de muguri, lovit afide, ar trebui să fie eliminate.

plantă ienupăr copac fotografie obișnuită, semințe de ienupăr pentru reproducție și ca bonsai
Tinere conuri și ace de plante de ienupăr stabilește adesea la scară Jose. femele Taurus aceste insecte rotunjite, iar la bărbați - extinsă (până la 10-15 mm.) Larvele se ataseaza de ace, după care se usuca si cade. Suge sucul din țesutul scoarță de copac, insecte scara cauza distorsiuni și contracție a lăstarilor, creșterea anuală a scăzut. Pentru a combate insectele scara de primăvară timpurie. cu formarea primei dezghet în jurul trunchiurilor trebuie aplicate inelul scapă din clei omidă pentru a preveni insecte scara se ridica. Puteți purta, de asemenea, o zonă de prindere speciale, realizate din paie sau pânză groasă de sac. În cazul în care planta nu este afectată de dăunători este foarte puternic, colonie de insecte este ușor de curățat cu un cutit mat sau o periuta de dinti. In cazurile severe, necesare pentru a pulveriza arbori și arbuști insecticide, de exemplu, de droguri rata de „Maltion“ de 70 g la 10 litri de apă.

Un alt dăunător care atacă ienupăr - musculiță. Acest mic țînțari, a căror dimensiune nu depășește 2,2 mm. Insecte care zboară în apropierea plantei și le pun pe larvele lor verucoase, în formă de ax de roșu, portocaliu sau galben strălucitor. Larve se stabilească un strat gros pe ace și produc l asupra substanțelor specifice care activeaza cresterea si diviziunea celulelor vegetale. Galei care rezultă sunt formate în care larvele sunt de iarnă. musculițe Lupta biliara poate fi folosind insecticid pulverizare. Ramurile afectate de aceste dăunători, trebuie să taie și să ardă.

junipers afecteaza adesea molid căpușa păianjen. care enmeshes ace fine, web rare. Ca rezultat, ace acoperite cu pete gălbui, apoi maro și cad. În timpul verii o, acarianul femela depune 3-4 larve. Mai ales acest dăunător periculos în anii fierbinte, când populația de insecte crește. Atunci când simptomele de plante de infestare păianjen acarieni trebuie stropite cu coloid de sulf, tinctura de usturoi sau o păpădie. Când leziunea este mai bine să se utilizeze un acaricide scară largă, de exemplu, un medicament rata de „karate“ de 50 g la 10 litri de apă.

Pe ace și lăstarii de familie Cypress de arbori stabilește adesea pin sawfly. ale căror larve sunt de culoare verde și au trei benzi întunecate pe corp. Sawfly stabilește cuiburi, a scăpa de ea prin infuzii și decocturi de plante insecticide. Un săpat trunchiuri de copaci și de pulverizare de droguri rata foarte eficientă „Fufanon“ de 15 g la 10 litri. Același mod în care se poate face cu molii germina, mănâncă departe interiorul plantele tinere. De asemenea, molie ajuta sa scape de orice preparat insecticid pe bază de uleiuri minerale, de exemplu, „Decis“ (2,5 g la 10 litri de apă). Pulverizarea trebuie efectuată de două ori cu un interval de 14 zile.

La sfârșitul fluturi de primăvară apar pin graifărului. și până la mijlocul verii ienuperi afectează aceste omizi de fluturi. informare activă, mănâncă departe zone imense de ace de pin, omizi de toamnă du-te în sol și pupă. Winters pin maieză în stadiul de pupă în sol sau ace căzute. Cel mai eficient mod de a face cu acești dăunători - săpat trunchiuri de copaci, astfel încât pupele sunt distruse.

Galerie foto: ienupăr (click pentru a mari):