pituitară microadenom decât periculoase, consecințe, tratarea remedii populare

Cauzele Microadenoamele hipofizare

Unul dintre principalele motive - întreruperea oricărui organ al secreției interne. care este, glanda tiroida, glandele suprarenale. Cu lipsa lor de glanda pituitara este un semnal, și pentru a restabili și menține echilibrul în organism, acesta începe să lucreze din greu, care duce la apariția unui adenom. În plus, apariția și creșterea Microadenoamele pot afecta disponibilitatea leziuni la cap mecanice.Efectul tumorii asupra corpului depinde de locația și dimensiunea acesteia. Tumorile pot fi împărțită la valoarea de mici, mijlocii și mari. Firește, are un efect hormonal în dezvoltarea simptomelor, prin urmare, este împărțit în active și inactive în nivelul hormonal.

Simptomele și consecințele bolii

Pentru tratamentul problemelor de tulburari hormonale excesul de greutate si obezitate legate. încălcare a glandei tiroide și a diabetului zaharat, cititorii nostri au folosit cu succes metoda Eleny Malyshevoy. După ce a analizat cu atenție această metodă, am decis să-i ofere atenția.

De obicei ele însele punct de vedere clinic ieșiri Microadenoamele rareori expune la următoarea examinare medicală. Dar, în unele cazuri, pacienții au primit plângeri de dureri de cap, scăderea vederii, dispariția sau afectarea completă a ciclului menstrual la femei. Că reprezentanții de sex feminin sunt cele mai expuse la aceasta boala, indiferent de motiv - nu a fost încă stabilită.

pituitară microadenom decât periculoase, consecințe, tratarea remedii populare

pituitară microadenom decât periculoase, consecințe, tratarea remedii populare

Microadenom afectează funcționarea hormonală a organismului, sau creșterea volumului acestora, sau provocând eșec. La rândul său, această condiție afectează întregul organism, deoarece glanda pituitara este reglatorul principal al altor organe de secreție internă a corpului. Pacienții în cauză cu privire la slăbiciune, scădere în greutate, scăderea tensiunii arteriale, somnolență constantă. Aceste simptome sunt frecvente în distonie vasculară și, adesea, pune bandwagon în a face un diagnostic.

Tabloul clinic al tumorii este împărțit în etape:

  1. 1 Tulburări endocrine. Hipofiza produs hormoni 6, atunci când există o alocare concentrare Microadenoamele mai mare a uneia dintre ele, care dă simptomele corespunzătoare. De exemplu, se dezvolta boala Cushing. Astfel de tumori pentru a identifica simplu, ei se dau supratensiunile hormonale si sunt activi hormonal. În acest caz, în cazul în care tratamentul în timp util este de mare succes de recuperare, dar fără ea, consecințele sunt inevitabile.
  2. 2 Fara tratament tumora incepe sa creasca, lovind anumite zone din creier. Astfel, cu o creștere a zonelor deteriorate, picătură câmp vizual, acuitatea vizuala se reduce la unul sau ambii ochi. Când cultivate în jos - pot germina în cavitatea nazală, provocând probleme de respirație. Dacă varza deoparte, care prezintă semne de leziuni ale nervilor. Dacă varza înainte, care se încadrează în orbita ochiului, prin aceasta împinge globul ocular înainte, apoi exoftalmie.


Aceste efecte nu sunt imediate, pentru aceasta tumora este caracterizat printr-o creștere lentă. Un Microadenoamele hormono inactive, datorită faptului că, practic, nu dau la o dată simptomele cresc timp de mai mulți ani, treptat, să dobândească și să comprime vasele de sânge și nervi.

De multe ori se dezvoltă tumori producătoare de prolactină:

  • creșterea marcată în glandele mamare pentru a elibera lapte;
  • deranjat ciclu menstrual se confruntă cu întârzieri lungi.

In cazuri rare, boala repede, pacientul nu se simte consecințele, iar tumora creste lent.

Microad- secretoare de hormon de creștere, din copilărie a manifestat o creștere rapidă, există gigantism sau observate acromegaliei în rândul adulților.

Microadenoamele cu producție îmbunătățită de hormon adrenocorticotrop îmbunătățește eliberarea hormonului corticosuprarenale. Pericolul se manifestă în dezvoltarea simptomelor bolii Cushing. Clinic se manifesta prin oboseala si slabiciune, depresie, umflarea feței și a corpului, tulburări ale inimii, creșterea presiunii, cu mușchii obezitatea desecare de mâini și de picioare. Și femeile manifestă, de asemenea, parul de pe corp de tip masculin - hirsutism. Microadenom pituitară periculos în acest caz? Este degenerare periculoasă într-o formă malignă, creșterea este lentă, dar mai mult maligne.

Tumora care produce hormoni tiroidieni afecteaza persoanele care suferă de lipsa glandei lucru. Cantitatea de hormoni tiroidieni devine excesiv, iar acest lucru este evident la pacientii cu iritabilitate, pierderea in greutate si un sentiment de palpitații.

Și, în sfârșit, adenomul cu producerea de hormoni care controleaza functia sexuala, provoaca impotenta la barbati si tulburari ale ciclului menstrual la femei.

pituitară microadenom decât periculoase, consecințe, tratarea remedii populare

Tratamentul modern al bolii

Pentru a începe, medicul trebuie să se asigure că apariția insuficienței hormonale la un pacient care nu sunt cauzate de expunerea la anumite medicamente, de exemplu, antidepresive, agenți anti-ulcer sau neuroleptice. nosologii Excluse un anumit tip de hipotiroidism primar. După o serie de examene de laborator instrumentale atribuite regim de tratament cu unul sau mai multe cursuri în fiecare caz individual. Cu un deficit de hormoni compensa hormonii lor.

3 izolat tratament formă tumorală: chirurgie, radioterapie si conservatoare. Chirurgie presupune eliminarea completă a adenoamelor folosind mai multe abordări: nazal sau osul frontal. Această metodă are multe avantaje: ajută la restabilirea vederii atunci când sunt strivite zone vizuale tumorale sau a restabili respirație nazală, etc. În urma operațiilor continue tratamentul terapia de substituție hormonală pacientului .. Intervenția chirurgicală este realizată la o dimensiune mai mare al tumorii și un impact negativ. În alte cazuri, se preferă terapia cu radiații. Medicina modernă vă permite să protejeze această metodă, minimizând riscul unui efect advers asupra organelor fasciculului.

Tratamentul conservator larg răspândite. Companiile farmaceutice abundă într-o gamă largă de medicamente. În cazul în care un instrument special, este bine tolerat de către pacient, atunci este ușor de înlocuit cu altul. Eficacitatea acestei metode este mare, dar după tratament, pacientul ar trebui să fie încă ceva timp de un medic și de trecere pentru a preveni repetarea examenelor bolii.

Tratamentul de remedii populare Microadenoamele pituitară utilizat în rândul populației. Pentru a face acest lucru, se prepară decocturi și infuzii din plante, cum ar fi infestate-bug, ghimbir, ciuboțica-cucului, seminte de susan, balsam de lamaie, pătlagină, gălbenele și multe altele. Se prepară o tinctură cu miere și unele condimente. Cu toate acestea, înainte de a începe tratamentul în medicina populară, este necesar să se consulte un medic cu el, pentru a determina ce bulionul este mai eficientă și mai puțin periculoase. Și asigurați-vă că pentru a lua medicamente recomandate conform instructiunilor.

Și un pic despre secretele.

Dacă ați încercat vreodată să depășească problema excesului de greutate, care vă confruntați, probabil, următoarele provocări:

  • medicamente, prescrise de medic, rezolvarea unei probleme creează altele;
  • DIETA, pentru a ajuta organismul numai temporar;
  • medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor hormonale costa o gramada de bani;
  • medicamente luate pe cale orala încalcă tractul digestiv;
  • obezitate galop presiune, dureri articulare, dificultati de respiratie si disconfort.