pisici negre toate despre okrase

pisici negre: totul despre okrase

pisicile negre sunt deosebit rafinament, eleganță și grație. Culoarea neagră strat și luciu de soare, ceea ce face pisica atractiv și elegant. Pe un fundal negru, în contrast cu ochi de pisica galben, verde sau portocaliu uite neobișnuit de luminoase.Culoarea neagră a fost întotdeauna asociat cu noapte, întuneric, magie, vrăjitorie, pisici negre, prin urmare, par să ne misterios și enigmatic. Despre aceste pisici spun povești și parabole - acestea sunt caractere de cărți, povești, aforisme. Ca și în cazul pisici albe, pisici negre - vindecători minunate, dar modul în care acestea au diferite de vindecare. Pisicile albe ia energia negativă în oameni, și negru, dimpotrivă, energie ridicată și cota lor de energie cu proprietarul. Se spune că pisicile negre sunt capabile de a proteja proprietarii de daune și deochi.

pisici negre toate despre okrase
Un pic de genetica. pisicile din lână negre din cauza prezenței eumelanin pigment, sinteza, care este controlată de o genă B dominant (de la negru English -. Negru). Mutațiile genei este determinată, cu excepția negru, culoare și scorțișoară ciocolată culoare (scorțișoară), care ambele sunt recesive în raport cu negru. In gena a arătat și a dat un adevărat negru, pisica dar trebuie să fie prezentă o altă genă dominantă și saturația culorii formula D. Genetic pisicilor de culoare neagră - B- D- (în locul cratime poate fi în gene, sau b și d sau D , respectiv). Gene negru lână - gena vechi. culoare neagră, împreună cu culoarea „de tip sălbatic“ Tabby, nu au întâlnit încă pisici domesticite care trăiesc în sălbăticie. De aceea, pisicile și culoare neagră cu dungi pisicile tabby au multe caracteristici comune.

Rasa și răspândirea. Negru se referă la culori solide, în care parul este vopsit uniform de la rădăcină la vârf. Negru Culoare - baza, care este una dintre pisica principale. pisică neagră găsit în toate rocile. Aceasta culoare este foarte frecvente printre pisici de rasa pura. Interesant, pisicile corcituri de culoare neagra sunt mai frecvente în orașele mari decât în ​​zonele rurale. Poate că negrul este mai favorabil fără stăpân, animalele fără adăpost, deoarece le ajută la o mai bună camuflaj și le face invizibile pe fundalul peisajului urban. Deși există și alte explicații pentru acest fenomen.

Caracter. pisicile negre sunt în stare să se descurce singuri, activ, inițiativă, întreprindere. Una dintre caracteristicile de pisici ale acestei culori - o mare rezistență la stres. pisicile negre sunt inteligente și savvy, dar comportamentul lor poate fi imprevizibil. Ele sunt atât de prietenos și încăpățânat. pisicile negre sunt sociabili, se bucură de compania oamenilor și a altor pisici, dar în același timp, ele sunt independente. În cazul în care conținutul de free-range le-a plăcut să rătăcească, uneori, departe de casă pentru distanțe lungi. Printre altele, acestea sunt, de obicei bune Mouser nu poate fi frică de invazia de rozătoare cu ei.Grijă. Deoarece pisicile negre imunitate bună și acestea sunt mai rezistente la boli decat marea majoritate a pisicilor de alte culori, nu este necesară nici o grijă deosebită pentru ei. Îngrijirea poate doar mă întreb pisicile de culoare negru. Mulți factori de mediu (umiditate, lumina soarelui) și substanțele chimice conținute în salivă și alte secreții ale corpului transformate in pigment negru, maro, mai ales pe bărbie, gulerul și știfturile „pantaloni“. Vara pisica neagra poate fi ars aproape la culoarea roșie, păstrând doar nasul negru si pernitele. Pentru a păstra frumoasa pisica de sex feminin negru pur ar trebui să fie protejat de lumina directă a soarelui. Prin „decolorare“ de culoare, de asemenea, duce la o lipsă de dietă tirozina amino animal de acid, care este implicată în sinteza eumelanin pigment (și este, după cum ne amintim și determină culoarea neagră strat). Tirozină se gaseste in alimente bogate in proteine ​​(carne, ouă), în cazul în care acestea sunt în mâncare de pisici nu este suficient, se poate poryzhet.

Superstiții și semne. Cu pisicile negre din cauza cele mai multe dintre toate superstiții și semne. ele apar adesea în folclor. Deoarece negru este atribuită în mod tradițional spiritelor rele, această idee a trecut și pisicile negre. Black cat - un vrăjitor companion indispensabil sau magician. Witch este întotdeauna portretizat cu o pisică neagră, cred că se poate transforma într-o pisică neagră, și vice-versa, o pisica neagra se poate transforma într-o vrăjitoare. În Evul Mediu, pisicile negre au declarat complici ai diavolului și crud persecutat: brutal ucis, arși de vii pe rug. Salvare pisica a avut pete albe și marcaje, în cazul în care au fost găsite, pisica a fost recunoscut nevinovat de vrăjitorie și ea a fost grațiat.

pisici negre toate despre okrase
prejudecăți vechi mor greu. Și în zilele noastre există o mulțime de semne, asociate cu pisicile negre. „Ei spun, nu fi norocos dacă o pisică neagră calea de a merge ...“ Se crede că în cazul în care o pisica neagra va trece drumul, acesta prevestește eșec. pisică neagră, zaprygnuvshaya pe pat grav bolnav, prevestește moartea sa. În general, pisica neagra aduce ghinion. Astfel de superstitii sunt comune pentru cele mai multe țări din Europa de Vest și Europa de Est, America și România. Ca urmare, în conformitate cu zoozaschitnikov american în adăposturi mai puțin de multe ori parcate doar pisoi negri si pisici, dar ele sunt cel mai adesea aduse in clinica veterinara privind eutanasia. În România nu există astfel de statistici, dar se știe că atașați în mâini bune terrieri ar trebui să fie cu multă atenție, deoarece acestea pot cădea în mâinile sataniști și folosite de acestea pentru ritualuri de magie neagră. Se pare, la fel ca în cântecul citat mai sus: „! Între timp, dimpotrivă - doar pisica neagră, și nici un noroc“

Cu toate acestea, în concluzie - câteva pozitive: în unele alte țări, cum ar fi Japonia și Anglia, se crede că o pisică neagră aduce fericire. Pentru marinarii britanici și pescarilor pentru o lungă perioadă de timp pisica neagra a fost un simbol de noroc și talisman norocos, care trebuie să se afle la bord să se întoarcă în condiții de siguranță acasă dintr-o călătorie lungă. Este cunoscut faptul că la bordul navelor lui Christopher Columbus în timpul călătoriei sale în America a fost o pisica neagra (care nu a împiedicat americanii ulterior anunța ghinion pisica neagra). Iată câteva credințe ale diferitelor națiuni europene, în care o pisică neagră servește ca un semn bun:

  • în cazul în care casa unui străin rătăcește pisică neagră, ei vor pentru bunăstarea și prosperitatea (Scoția)
  • întâlni trei pisici negre într-un rând - un noroc special (Anglia)
  • Familia fetei, unde trăiește o pisică neagră va fi întotdeauna o mulțime de fani (fete, atenție!) (Anglia)
  • dacă găsiți o pisică neagră în păr alb, zâmbești la Lady Luck (Franța)
  • Și, în sfârșit, dacă ai condus o pisică neagră de la domiciliu - așteaptă probleme (Anglia).

Sunt sigur că, odată cu ultima declarație are, fără excepție iubitorii de pisici.

Alte materiale „pisici Culori“