Pisici Marina Tsvetaeva, din nou despre pisici

Smoky pisica pufos verde-gri tolănit pe biroul meu. Strigă: „Seryozha, vino aici, uite cum Athos doarme!“. Pisica este culcat pe spate, doar izvernuvshis, labe - în sus, se bucură de un vis, imediat ce pisica. Absently. Abnegație.Pisici Marina Tsvetaeva, din nou despre pisici

Ori dezorientat portocaliu

Somn, pisica mea porumbel,

roșu meu alb!

Ai miros de lână și de iarnă,

Tu - toată bucuria mea.

M-am aplecat până la bot,

Oh, rezervoare de aur! -

Fie ca Dumnezeu să te păstreze

Familia Tsvetayevs sa mutat temporar în străinătate în 1906. A trebuit să spun la revedere de la casa familiei, cu Moscova, cu pisica ei iubit Vasya. Și înainte de a pleca:

„Avem timp și din nou am ocoli casa, scoate la mezanin, pe scări noastre - odată ce am văzut-o? Vaska negru, ciufulit din îmbrățișarea, de asemenea, așa cum suntem. febră construcții de drumuri. Toate bagajele le-a mirosit individual. Coasta admonestează lucrurile în cealaltă regiune și acasă ... singur stând pe un pai fund gros pisica cârpă cu botul lung blocat - o pisica de mult timp favorit. Nu i sa permis să meargă. "

Pisici Marina Tsvetaeva, din nou despre pisici
Toate scrisorile către tatăl său de mici Marina a venit cu post-scriptum indispensabil: „Ca acolo Vaska“Fiica cea mare Marina și Serghei Ariadna Efron își amintește viața lor de familie:

„Fericirea a fost familia noastră improvizație poveste că Marina și Serghei mi-a spus înainte de a merge la culcare, atunci când am fost cuminte, că nu se întâmplă în fiecare zi. A fost o aventură bestial poveste lungă și o continuare a, începutul a fost pierdut în tinerețea părinților mei și foarte tinere, aproape un copil, copil. Serghei portretizat remarcabil Leul și Monkey, Marina - o pisică și râsul ... Leo a fost nobil, Lynx - inconsistente și viclean ...“.

Și a fost dus la sfârșitul vieții și porecle fabuloase înlocuite cu nume reale - Serghei a fost numit Leo, Marina - Alergare, Rysihoy. Ia-familie pisica reale - Leo, Lynx si doua fete Alya (Ariadne) și Irina - pisoi.

În timpul revoluției, Serghei Efron a emigrat cu rămășițele Armatei Albe în străinătate, Marina a mers după el. Când în 1925 au avut un fiu mama lui George a venit cu casa lui „pisica“ nume - Moore, abreviat de la o pisică toarce, animal favorit. Marina pisica a inventat porecle pentru toată lumea îi iubea. Poet Maximilian Voloshin în reprezentarea sa în contact cu o pisica calda imens, care „a dorit întotdeauna să frece, pat cu el.“ El a dedicat poemul „Cats“:

Ei vin la noi când

Ochii noștri nu pot vedea durerea.

Dar durerea a venit - nu au Bole:

inima pisicii nici o rușine!

Amuzant, nu-i așa, poetul,

Rolul lor tren spre casă?

Ei rula de la cota servila:

Inima pisicii nu sclavie!

In mod ciudat mani, sună-mă orice,

Cum să nu se strice în holul confortabil,

Un moment - ei vor:

Inima pisicii nu este iubire!

Dar este poezii - Marina în cele din urmă încep să înțeleagă că pisicile nu sunt indiferenți, ci o inimă bună și iubitoare. Pisicile sunt prezente în toate lucrările sale - pe paginile de proză și poezii, precum și în viață este întotdeauna însoțită de o pisică, pe care ea a iubit întotdeauna. Și pisicile, în timp ce ei erau în viață, iubit și adus aminte cu recunoștință. La urma urmei, pisicile predat sufletul și o memorie bună.

Sub carouri de pluș dezmierdare

Ieri induce somnul,

Ce a fost? - A cui victorie? -

Cine a fost vânător pradă?

Toate vice-versa al naibii.

Am realizat o lungă perioadă de timp tors