Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru

Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru
Aproape orice reprezentant al industriei de automobile are muluri. Dar nu toți șoferii începători, mai ales, stiu ce este, ce sunt și ce funcții sunt îndeplinite. Prin urmare, o informație de fond mic.Care este muluri: valoare, funcție, materialul

Muluri - o căptușeală speciale (benzi) care sunt instalate pe usa (versiunea clasica). Dar iubitorii de tuning, precum și persoanele care au grija de masinile lor, pot fi instalate pe muluri capota portbagajului, grila. pe aripile roților și m. p.

Funcția principală care se realizează muluri - decorative ca da masina o anumită siluetă, întruchipează orice idei de design, se poate prelungi vizual sau lărgi masina. Dar ele servesc drept uși laterale barei de protecție, prevenind zgârieturi sau chips-uri mici.

Cele mai frecvente materiale din care sunt produse, muluri sunt din polistiren, poliuretan sau plastic, cu adaos de cauciuc. La modelele mai vechi de mașini pot fi văzute muluri din cauciuc, și muluri din lemn.

În muluri aspect înseamnă diferite:

pictura muluri

Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru

Vine o vreme când muluri încep să nu pentru a decora, ci mai degrabă desfigurează aspectul masinii. Acest lucru se datorează zgârieturi și chips-uri de vopsea care au apărut în timpul operației. Soluția la această problemă este o înlocuire completă a pieselor turnate pe noi sau vopsite, care este, fără îndoială, mai profitabile.

Ceea ce aveți nevoie pentru pictura: Instrumente și materiale

Deci, cât de des ne întâlnim muluri din poliuretan si plastic, atunci vom considera ei ca bază.

Pentru vopsire avem nevoie de:

 1. vopsea auto (balon sau într-o bancă, dacă aveți un pistol). Dacă doriți să picteze muluri aceeași culoare ca masina, cel mai bine este de a ridica vopseaua în magazinele de specialitate.
 2. Grunt „Velcro“ (rețineți că solul trebuie să fie de plastic sau poliuretan).
 3. grund acrilic (de vopsea ton lumina, alege un fond alb, un întuneric -, respectiv, închis).
 4. masina vopsea transparentă.
 5. Degreaser.
 6. Șmirghel diferite șroturi (de la mic la mare pentru diferite etape de lucru - plastic originală de măcinare (80 -150 F), lustruire sol (R320-400), măcinarea finală după uscare (R400-500)).
 7. Serviete și cârpe.
 8. O găleată de apă pentru „estompare“.
 9. Buff, dacă dintr-o dată, cu un lac va fi unele școli.


Acum trebuie să decideți cum aveți de gând să le picteze: în mașină, sau complet eliminarea lor. Dacă alegeți prima opțiune, este necesar să se pre-sigila spațiul din jurul la sol, iar vopseaua nu a lovit de sticlă și alte părți ale mașinii.

demontare muluri

Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru

Cel mai eficient, dar este obositor pentru această acoperire muluri, care sunt scoase din vehicul. Dar merită să respecte anumite reguli:

 • determina dacă clipuri (cel mai frecvent tip de atașament) și le unsnap;
 • nu iau doar muluri tale, mai bine de căldură uscător de păr lor la 40-50 ° C, apoi agentul adeziv se înmoaie și capacele pot fi îndepărtate cu ușurință. Este posibil să se utilizeze un cablu de împingere subțire, sub acoperirea, care va preveni deformarea turnării.

Etapele de muluri pictura

Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru

Este necesar să se asperiza suprafața șmirghel grosier pentru a elimina toate zgârieturile și vopsea ciobit. În continuare, suprafața trebuie să fie degresate. alege cu grijă un solvent, o parte nu trebuie să conțină substanțe corozive care pot deforma suprafața de plastic.

Pictura muluri cu propriile lor mâini materialele și etapele de lucru

Mai întâi trebuie să se aplice trăiesc în sol „Velcro“ pentru plastic sau poliuretan. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu o lumină foarte bună, așa cum este, în principiu sol clar. Timpul de uscare este de aproximativ 15 minute.

Mai mult, dacă trebuie să șlefuiți suprafața cu hârtie abrazivă grosier, în scopul de a scăpa de zgârieturi, următorul strat după „Velcro“ trebuie să fie în mod necesar grund acrilic. La alegerea culorilor solului menționate mai sus. Ar trebui să se aplice 2-3 straturi, lăsând între ele o pauza timp de aproximativ 5 minute. Acest lucru este de a evita petele. După este necesar stratul final pentru a da grund acrilic să se usuce (timpul de staționare vor fi specificate în instrucțiunile de la sol).

grund acrilic după uscare necesită o prelucrare specială numită „estomparea“. Aceasta șmirghel lustruire „pe ud“. Arătând astfel necesar înainte, până când suprafața este complet netedă. Se clătește apa de suprafață necesară de praf, care poate cădea sub vopsea. merge din nou degresant pentru o mai bună aderență vopsea la suprafață.

Aplicați vopseaua uniform, evitând dungi. Este mai bine pentru a pune câteva straturi pentru a se evita lacunele. Între straturile de vopsea si lasati sa se usuce. După ultimul strat nu atinge muluri aproximativ 30 de minute.

Primul strat de lac este mai bine să se aplice strat foarte subțire ( „uscat“), iar afacerea ulterioară este deja în „deversare“, încercarea de a evita petele. Se lasă să se usuce. Dacă este necesar, după uscarea lacului, lustruire pot merge în jurul valorii, pentru a nivela suprafata si da luciu.

Acum rămâne doar să instalați muluri în poziție.

Cum de a plăti pentru gaz de două ori mai puțin