Pictura din metal ce și cum să picteze

Metal fără motiv este astăzi una dintre cele mai populare materiale pentru acoperișuri din țara noastră și din întreaga lume. Această popularitate se datorează atât puterea fizică și mecanică a materialului și aspectul estetic exterior. Într-adevăr, țiglă metalică pot achiziționa acum practic orice schemă de culori. De ce, atunci, să efectueze un tablou independent de metal? În unele cazuri, poate fi nevoie de colorat tablă sau acoperiș țiglă, formată din ele? Enumerăm principalele motive din cauza cărora există o nevoie de a picta metal: • deteriorare sau strat de poliester exterior colorat în timpul transportului la locul de instalare;
 • necesitatea de a schimba culoarea încă nou;
 • deteriorarea mecanică a tablei, este deja instalat pe acoperiș;
 • Acoperișuri corodare, în general.

Pictura din metal ce și cum să picteze

vopsea de metal poate prelungi durata de funcționare.

Acestea sunt cazuri în care metalul urmează să fie vopsite, necesită utilizarea de diferite vopsele și instrumente, precum și tehnicile de colorare diferite.

Alegerea culorilor și a instrumentelor

Alege cea mai bună opțiune de colorare învelitorii fiecare proprietar al unei case private pot, concentrându-se asupra necesității de colorare completă sau parțială a acoperișului și valoarea fondurilor pe care este dispus să-și petreacă pentru a picta acoperisuri metalice. În general, următoarele opțiuni sunt furnizate de industria chimică modernă:

Pictura din metal ce și cum să picteze

Vopsea acrilică sau email aplicat pe foi de metal cu ajutorul pistolului de pulverizare.

 1. Vopsea de reparare, care pot fi cumpărate în multipli de 100 g și 1000 g imediat cu gresie. Această vopsea se aplică în acele cazuri în care transportul și instalarea invelitoarea pe acesta cu cipuri, tăieturi, fisuri, acoperiri polimerice daune etc.
 2. Vopsea de restaurare pentru metal, creion ambalate în tuburi de 10 ml. Un astfel de colorant este de asemenea utilizat pentru tratamentul de montare mici sau deteriorări datorate transportului stratul exterior al suprafeței plăcilor.
 3. vopsea acrilică pentru vopsirea utilizat suprafețe mari ale acoperișului, care și-a pierdut aspectul său din cauza proceselor corozive și ardere culoarea originală a materialului pentru acoperișuri.
 4. vopsea emailata pentru suprafețele din oțel și zinc, care pot fi utilizate în toate cazurile: pentru vopsire nou de acoperire, și restaurarea vechi. O astfel de vopsea este vândut în cutii sau în cutii spreevyh. în valoare de cumpărare recente, în cazul în care culoarea este supusă o suprafață mică. În caz contrar, o astfel de metodă de colorare poate fi prea scump.


În afară de vopsele și instrumente nevoie necesare pentru vopsire: perii, role, pistoale de pulverizare. Selectarea unui instrument pentru pictura se face pe baza homeowner capacitățile de a folosi un instrument special pentru pictură. Pensule poate fi totul, dar pentru a utiliza duze speciale, trebuie să aibă anumite abilități specifice. Atunci când pictura direct pe acoperiș metalic este foarte important să se asigure un nivel adecvat de securitate, efectuarea lucrărilor la mare altitudine.

Reparatii si vopsire de pre-asamblare

Se întâmplă de multe ori că, chiar înainte de instalarea de acoperiș, este necesar să-l picteze. Acest lucru se întâmplă în astfel de cazuri:

Pictura din metal ce și cum să picteze

Caracteristica principală a vopselei pentru metale - anti-coroziune proprietăți și caracteristici de umiditate repelente.

 1. Din cauza leziuni minore de acoperire vopsit sau poliester. Este mai bine să utilizați reparații vopsea specială, care nu numai recreeze acoperirea de culoare, dar, de asemenea, servi ca o protecție fiabilă a porțiunii deteriorate a acoperișului. Având în vedere că aceste vopsele sunt de obicei vândute împreună cu unul sau un alt fel de metal, potrivirea culorilor nu este o problemă.
 2. De asemenea, se întâmplă că proprietarul casei dintr-o dată, chiar înainte de asamblare, vrea să vopsi țiglă la culoarea sa este mai mult în concordanță cu stilul arhitectural al structurii. În acest caz, cel mai bine este de a folosi vopsea acrilică sau email, care sunt foarte ușor de aplicat cu ajutorul unui pistol de pulverizare pe foi de metal. Este important să se pregătească o suprafață pre-vopsit, degresează și se usucă și să efectueze pictura de o cameră uscată și caldă (nu fierbinte sau înfundat).

Astfel, există posibilitatea ca acoperirea metalică poate fi necesară înainte de a fi instalat pe acoperiș. În astfel de circumstanțe, desigur, toate lucrările se desfășoară destul de simplu. De asemenea, nu necesită aplicarea de straturi de vopsea reutilizabile. De obicei, atunci când tabloul de reparații sau de pre-asamblare este suficientă pentru a aplica un singur strat.

Acoperiș metalic Vopsire

Mai provocator este restaurarea picturii de metal direct pe acoperiș, care a fost supus la daune coroziune, deteriorări mecanice, sau pur și simplu timp pierdut luminozitatea și prezentabil acestuia. În acest caz, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare și pictură în mai multe etape:

Pictura din metal ce și cum să picteze

Necesar de suprafață la sol înainte de colorare. Făcând acest lucru, va reduce consumul de vopsea și, prin urmare, a economisi bani.

 1. În primul rând, trebuie să se pregătească cu atenție suprafața pentru vopsire. În cazul în care metalul și-a pierdut aspectul său din cauza ruginei, este necesar să se curețe bine întreaga suprafață a acoperișului. Acest lucru se face cu o perie de sârmă - lucru de silitor și dificil, dar necesar. Același lucru ar trebui să facă în cazul în care un metal obluschivatsya pictura de start precedent. Apoi, suprafața acoperișului trebuie să fie spălate cu grijă, șters și uscat. Este clar că toate aceste lucrări doar pe vreme insorita pot fi efectuate.
 2. După pregătirea suprafeței acoperișului de colorare poate fi aplicată soluția primer pentru fiabilitate. Cu toate acestea, în cazul în care metalul este vopsit în mai multe straturi, este posibil să se renunțe la grund. Vopseaua se aplică cu pensula sau prin pulverizare. Pictura este realizată în vreme prea cald soare, dar nu. Cel mai bun din toate, în cazul în care strada va fi de la 20 la 25 ° C
 3. Acoperiș Vopseaua de metal poate fi realizată atât prin aplicarea unui strat de vopsea (în cazul păstrării stratului de poliester original) și o serie de abordări. Dacă se aplică mai multe straturi de vopsea, între diferite abordări ar trebui să ia aproximativ 5-7 zile.

Astfel, în cazul în care dintr-un motiv sau altul au nevoie pentru a vopsi metallocherepichnoy acoperișul casei sale, este destul de capabil de a face proprietarul fără implicarea forțelor mercenare. Este necesar doar să se calculeze activitatea de buget, ridica o vopsea de succes și respectați măsurile de siguranță atunci când se lucrează la înălțimea acoperișului.