piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

Aquamarine - stâncă „apă de mare“, proprietățile sale unice, de cristal albastru culori clare și Fermecatoare incitat imaginația cunoscătorilor de secole la rând.Vechii greci credeau că piatra închisă suflet mare, romantic francez văzut în epitom piatră de dragoste adevărată, și contemporanii săi atribuite acvamarin proprietăți magice și de vindecare.

Istoria piatră

Istoria acvamarin ia început mai mult din timpul Romei antice și Grecia antică. Marinari credea că piatra a fost un dar al lui Poseidon - zeul mărilor. Colectarea într-o călătorie lungă și periculoasă, grecii umple neapărat farmecul lor de piatră „apă de mare“.

Carving acvamarin a fost popular printre vechii maestri. Arheologii au găsit multe figurine de monstri mitice, zei și chiar conducătorii acelor vremuri, din acvamarin. Astfel, numărul de exponate ale Muzeului Național din Paris, include înfățișând intaglio Julia Domna, care a fost făcută în 210 d.Hr.

În Evul Mediu, acvamarin a câștigat popularitate în Europa și există multe exemple:

Descrierea mineral

EXTRAORDINARE acvamarin piatra este destul de popular datorită transparenței sale curate, limpede ca cristalul si nuanta unica de albastru aqua. Valoarea minerale depinde de saturația de culoare. Cele mai bune exemple de Aquamarine este considerat a fi copii ale nuanța albastru pal.

Deci, de exemplu, cel mai scump tip de piatră este un mineral cu o culoare albastru închis, în timp ce acvamarin verde are un preț mult mai mic. Interesant, chiar și cele mai mari exemplare de acvamarin claritate de cristal inerentă și puritatea. De multe ori confundat cu topaz mineral pătată sau safir.

Acvamarin nume primit de la combinarea celor două cuvinte „aqua“ - apa si „marinus“ - mare, care a tradus din limba latină sună ca o „apă de mare“. Și, deși piatra este numele dat celebrul roman salvie Pliniy Starshy, a intrat în folosință datorită lucrări științifice ale savantului belgian și medic Anselm Boetius de Boot numai în 1609.

În plus față de numele „acvamarin“ la minerale utilizate și numele „berilul nobil“.

soiuri de acvamarin

Distinge între acvamarin albastru și albastru-verde, albastru deschis, cu toate acestea, aceste soiuri de culoare de piatră au propriile lor nume speciale. Așa cum, cu toate acestea, acvamarin și variații care conțin incluziuni care prezintă un efect de rara „ochi de pisică“ și Asterismul (efect optic care constă în apariția figurii la un anumit cristal tăiate lumină zvozdoobraznoy).

De multe ori se poate observa în acvamarin cristal și incluzând cristale de flogopit, biotit, ilmenit și pirită.

Singurul tip de acvamarin, care are un nume separat - l Maksis-acvamarin, numele vine de la numele minei Maksis (Brazilia). Mai ales de popular acest mineral a câștigat în detrimentul culorii sale unice-safir albastru.

Compoziția chimică și proprietățile fizice ale pietrei

Acvamarin este unul dintre soiurile de beril. În compoziția sa chimică cuprinde silicat mineral este beriliu și de aluminiu. Formula sa chimică: Al2Be3 [Si6O18]

Compoziția chimică a Aquamarine includ:

 • oxid de beriliu (BeO) - 14,1%;
 • alumină (Al2O3) - 19%;
 • oxid de siliciu (SiO2) - 66,9%.

colorație acvamarin Marine se datorează conținutului de impurități de fier (Fe). În plus, compoziția adesea întâlnită impurități de piatră de potasiu (K), vanadiu (V), litiu (Li), rubidiu (Rb), sodiu (Na), cesiu (Cs), și ocazional crom (Cr).

granit si hidrotermale venelor mașcat servesc de obicei ca un loc al educației acvamarin. Natura acestui mineral este o prismă sau dlinnostolbchatye hexagonale cristale.

O trăsătură distinctivă a acvamarin este o pleochroism marcată (două tonuri) de la albastru pal la safir și albastru, care se poate observa cu ușurință atunci când unghiul de vizualizare. Unele elemente, cum ar fi turmalina, au efect de așa-numitul „ochi de pisică“.

De asemenea, acvamarin caracterizat prin cavitate mici ca un ac, care sunt dispuse paralel cu axa cristalului și să le dea un efect de lumină argintiu alb neobișnuit. Aceste defecte naturale numit „ploaie“.

Mineral sensibilă la lumină solară directă pentru contactul prelungit cu intensitatea luminii solare colorației sale se reduce considerabil.

Când este încălzit la 400-500 grade acvamarin capătă o culoare albastră distinct caracteristic.

Mineralul are o mare duritate pe scara Mohs - 7,5-8 unități, dar, în ciuda acestui fapt, piatra este suficient de ușor și fragilă.depozite de acvamarin

depozitele Aquamarine sunt cunoscute pe toate continentele, cea mai mare dintre ele sunt în țări precum Brazilia (Bahia, Minas Gerais), România (Trans-Baikal, Urali), Madagascar.

De asemenea, depozitele acvamarin cunoscut în Australia, India, Kenya, Namibia, Africa de Sud, Ucraina, Statele Unite ale Americii și Sri Lanka.

Proprietăți medicinale de minerale

În lithotherapy modernă a acceptat că acvamarin ajută la vindecarea:

 • boli tiroidiene;
 • durere de dinți;
 • boli de piele;
 • boli pulmonare;
 • alergie.

De asemenea, bijuterii cu acvamarin efect benefic asupra:

 • viziune;
 • toxinele de ieșire din organism;
 • intarirea sistemului imunitar;
 • glande endocrine;
 • o muncă intensă a glandelor suprarenale.

Minerale scapa de atacuri și este un rău de mare biostimulent eficient.

Proprietățile magice ale acvamarin

Încă din timpul Greciei antice admis că acvamarin simbolizează sufletul mării. Acesta servește nu numai ca o mascota de încredere în toate călătoriile pe mare, dar, de asemenea, vă permite să mențină legătura între cei doi iubiți, nu permițându-le să uite unul de altul.

În viața de zi cu zi, acvamarin a servit ca un talisman de prietenie adevărată și înțelepciune. Se crede că are efecte benefice asupra fericirii în căsătorie.

Unii oameni cred că minerale:

 • Acesta oferă proprietarului său o energie pozitivă;
 • Se elimină lenea;
 • imbunatateste starea de spirit;
 • Ea revitalizeaza mintea.

Cu toate acestea, pentru a purta bijuterii cu acvamarin contraindicată, deoarece uneori, piatră provoacă proprietarul său la risc inutil și contribuie la crize inexplicabile de melancolie.

semne Aquamarine și zodiacale

Acvamarin, uneori, atribuite in mod eronat Balanta, dar astrologii moderni cred că efectul favorabil de piatră asupra tuturor oamenilor nascuti sub semnul Varsatorului. Are proprietăți relaxante și ajută pentru a obține rapid de stres.

De asemenea, astrologii recomanda purtarea de bijuterii acvamarin, cum ar fi semne zodiacale ca Rac si Pesti. Experții spun că noaptea este cel mai bine pentru a elimina piatra, deoarece contactul prelungit cu corpul acvamarin poate afecta negativ starea de spirit.

Astrologii nu recomanda purtarea acvamarin ca o amuleta pentru persoanele născute sub semnul Scorpion si Gemeni.

gem de aplicare

Timp de multe secole oamenii au folosit acvamarin ca naturale bio-stimulator. Lithotherapists cred că acesta poate fi utilizat pentru a crește rezistența la diferite boli infecțioase și îmbunătățirea semnificativă a sistemului imunitar.

Neobișnuit de frumoasă culoare acvamarin variază de la albastru pal la piatra albastru-verzui, mulți bijutieri evaluate și de multe ori îl folosesc în produsele lor. piatră sucombat accente tăiate genial acvamarin de maestru incrustate inele, broșe, coliere, cercei și alte bijuterii,

Piatra „aqua“, în orice bucată de bijuterii arată proaspete și generos, oferind integritatea imaginii și elegant unic. Dar cel mai bine este de a purta un acvamarin sub formă de pandantive, deoarece acest mineral, la fel ca și dă surf calmeaza forta interioara.

fapte interesante despre piatra

 • acvamarin unic a fost găsit în 1917, la mina Maksis (Brazilia), cu toate acestea, culoarea sa unica-safir albastru sa dovedit a fi nesustenabile. Cu expunerea prelungită la soare au fost găsite aici pietre decolorate sau de a lua o tentă gălbuie.
 • Acolo acvamarin cristale care au o dimensiune record. De exemplu, una dintre colecțiile București este cristal acvamarin a cărei lungime este de 125 cm.
 • Indian acvamarin 200 grame împodobește coroana regilor Angliei.
 • În 1910 Marabani (Brazilia) descoperire uimitoare a fost descoperit. Din adâncimea de cinci metri de pegmatite îndepărtat acvamarin hexagonal imens, a cărei lungime a fost 48,3 cm. Greutatea totală gigant a fost 110,2 kg. Piatra are culori deosebit de frumoase - aceasta parte centrala de culoare albastru deschis, treptat, se schimbă de la verde deschis la nuanță gălbuie. minerale neobișnuite dobândite bijutieri germani pentru 85.000 de mărci.
 • În Transbaikalia de Est în 1796 a fost găsit acvamarin, a cărei masă este de 82 kg, iar în 1843 a găsit o frumoasă probă lungime verde-albastru de 20 cm în munți Ilmen.
la cuprins ^

Cum de a distinge contrafacerea acvamarin naturale

Artificial cultivate acvamarin nu există, deci fals este destul de ușor de identificat.

 1. Aquamarine are pleochroism (două culori), iar în cazul în care schimbarea unghiului de înclinare mineral, se va juca o nuanță diferită. Aceasta este principala caracteristică a mineralului. Există, de asemenea, probe care au colorat zonal.
 2. piatră naturală trebuie să fie transparente și să aibă strălucire de sticlă clară.
 3. Notă pauză de piatră. Trebuie să fie dur.
 4. Aquamarine se caracterizează printr-o varietate de incluziuni naturale. Cel mai adesea găsit în includerea cristalelor sale sub forma așa-numitelor „Crizanteme“ sau „semne de zăpadă.“ În cazul în care mineral are incluziuni similare, fără nici o îndoială - o piatră naturală.

Îngrijirea Piatra

Acvamarin are o duritate suficientă, dar stocarea este recomandat pentru a păstra decorațiilor-l înfășurat într-o cârpă moale. Stone este suficient de sensibil pentru a deschide lumina soarelui pentru a evita decolorarea mineral este cel mai bine stocate într-un caz închis.

Aquamarine necesită o întreținere regulată și atentă, dar cel mai bine este de a face curățenie după cum este necesar și nu exagera.

Un pietre ideale de curățare variantă - cu o periuță de dinți și apă caldă cu săpun.

Fotografii acvamarin piatră și articole din acestea

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)

piatra acvamarin și proprietățile sale (foto)