Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul

Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul

Din cele mai vechi timpuri, limba este un indicator al sănătății. Schimbarea grosimii și culorii, apariția diferitelor pete pe ea si placa maro - toate acestea sugerează că apar efecte adverse ale organismului, chiar dacă persoana se simte complet sănătos. Și medicii din lumea de azi cred ca limba uimitor organ multifuncțional este un instrument unic, nu numai pentru comunicarea umană, determinarea gustul alimentelor, dar, de asemenea, pentru diagnosticul unei game largi de boli, asimptomatice în stadii incipiente. Prin urmare, atunci când detectarea schimba limba de culoare, cu achiziționarea de o culoare maro - contactați imediat medicul dumneavoastră, acesta este doar un examen medical profesional, este probabil cauza acestui fenomen, stabilirea bolii, el a fost provocat.







La fel ca orice alt organ uman, limbaj acoperit strat epitelial având o structură diferită în funcție de locație. Partea de sus a limbajului dur, deoarece sunt mici papile, permite unei persoane pentru a distinge gustul alimentelor. In contrast, partea interioară a limbii este netedă, fără margini aspre. Limba de o persoană sănătoasă este de culoare roz, iar sfarcurile sunt pe ea au o nuanță gri. Deci, de ce este o tentă maronie? Care este motivul pentru care acest fenomen, și indică ce boala?

Cauzele placa maro

Factorii care determină apariția acestui fenomen poate fi variat de la utilizarea în produse alimentare de colorat pentru diferite boli care apar într-o formă latentă. De exemplu, un strat subțire de culoare brun placii poate indica faptul că persoana abuzeaza ceai negru și cafea, precum și ciocolată și alte produse alimentare, în exces care conțin coloranți chimici. Fumatul - este, de asemenea, principalul motiv pentru apariția plăcii maronie limbii. Mai mult decât atât, există adesea reprosandu pete maro pe vârfurile degetelor și a dinților.

Pentru a determina în mod corespunzător cauza unei astfel de raid să acorde o atenție la caracteristicile sale: Locul de amplasare, grosimea, culoarea și timpul în care apare. Dacă placa este mai pronunțată în dimineața, singur persistă indiferent de masă - este probabil, ceea ce înseamnă că bolile cronice.

blana maro se caracterizează prin următoarele criterii:

    • placa Hue. La stabilirea cauzelor acestui fenomen este, de asemenea, de o importanță capitală. placa maro deschis indică stări, cum ar fi inflamația articulațiilor, tulburări de drenaj limfatic, boli cronice ale tractului respirator superior. Galbui pete de culoare maro pe limba prezintă astfel de probleme de sănătate potențiale, cum ar fi dependența de alcool cronice, boli ale organelor sistemului digestiv, boli pulmonare si bronhiilor, toxicitatea medicamentelor și a altor substanțe chimice. Dacă aveți un pete maro inchis pe limba - cel mai probabil, cauzele sale sunt ca forme severe de boli ale tractului gastro-intestinal, boli virale, deshidratare, rinichi și ficat boli respiratorii acute, afecțiuni ale vezicii biliare. placa de culoare închisă, de asemenea, vorbește despre lipsa în dieta de fructe și legume.
    • Grosimea plăcii. strat subțire pe limbă, de regulă, înseamnă despre stadiile inițiale ale bolii, precum și cu privire la posibila infecție virală respiratorie acută. Un strat gros de plăci nu se poate vedea culoarea limbii. O astfel de grosime placi caracteristice bolilor cronice și a proceselor infecțioase severe la om.






Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul

  • localizarea plăcii. Plaque poate fi atât de difuză și locale. acoperire Difuz acoperă complet limba, iar locale - zone mici, se aplică pieselor individuale ale limbii.
  • Consistența plăcii. blana maro poate fi la fel de umedă și uscată, precum și de grăsime sau macră. Ca regulă generală, consistența indică natura bolii.
  • Ușurința de separare din limba. În cazul în care placa este dificil să se separe de limba - aceasta dă mărturie despre agravarea bolii. raid dimineață moale, care poate fi îndepărtată în mod independent, nu ar trebui să provoace îngrijorare.

Rețineți că, dacă blana maro nu dispare în termen de trei zile - vă de urgență ar trebui să contactați medicul dumneavoastră, ca baza originii sale se poate situa intoxicatie sau dysbiosis intestinale. Cauza petelor maronii de pe limba poate fi stomatite. În această condiție, limba originală apare film alb, iar în cazul în care pacientul nu merge la medic pentru o lungă perioadă de timp și boala progresează - strat alb se închide la culoare și devine maro. În acest caz, este foarte important pentru a vedea un medic și de a începe un tratament cât mai curând posibil, stomatită.

Un alt factor care provoacă apariția plăcii brun este o deficienta de vitamine din grupa B. un astfel de limbaj semn boli de culoare, cum ar fi pelagra - o boală rară, care este cauzată de un aport insuficient de acid nicotinic și boala Addison, coma diabetică, etc. . În această situație, pentru a diagnostica corect boala poate doar medic specialist pe baza unui studiu special.

Cum de a elimina placa maro?

La detectarea pete maronii pe limba - solicitați imediat asistență medicală! Amintiți-vă că pentru a elimina acest fenomen neplăcut poate dezvălui doar cauza sa, precum și a scăpa de simptomele asociate. Pentru a face acest lucru în mod regulat și curățați gingiile, dintii, si suprafata limbii si obraji, folosind pasta de dinți și perii. În cazul în care placa nu este dispărea pentru o lungă perioadă de timp - să completeze rețete de bază de tratament de medicina tradițională. Se clătește gura cu un decoct de flori de galbenele si musetel. Nu uitați că de îndată ce elimina cauzele care au provocat apariția unui astfel de raid - în curând va dispărea.

Apariția acoperirii maro sau galben pe limba este un motiv de îngrijorare, deoarece o astfel de acoperire poate fi un indiciu al bolilor asimptomatice abdominale, respirator și sisteme digestive, etc. Când este detectată, încercați să-l eliminați manual cu pastă de dinți și o perie. Dacă după un timp ea reapare sau nu dispare - nu se poate face fără îngrijire medicală.

Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul
Cauze, simptomele și tratamentul bacteriei Helicobacter pylori
Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul
Valorile crescute ale bilirubinei în sânge: cauze, simptome și modalități de reducere
Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul
Cauzele și tratamentul acneei pe spate și umeri
Pete maronii pe cauzele limbii și tratamentul
Tipuri și tratamentul epicondilită articulației cotului

Am avut o limbă întunecată, și apoi am, de asemenea, a fost tratat pentru H. pylori, care au fost tratate, placa a dispărut. Dar, după tratamentul cu antibiotice trebuie să fie sigur de a bea iaurt și mai bine este punctul forte Hilak bacterii benefice. Pentru că, împreună cu antibiotice Helicobacter ucide bacteriile bune și perturbarea microflorei. Când mi-am revenit uitat ceva ce trebuie sa bei neaparat bacterii bune si placa ... M-am întors la mine după 2 luni. Acesta a fost deja dysbiosis. merge spre vindecare