pete intunecate pe dinti - cauze și albire

Smalțul dinților nu este la fel de puternic pe cât pare. Acest tesut este destul de sensibil și la schimbările externe și interne. În aspectul dinților înseamnă că se poate determina prezența anumitor patologii în organism. Ce înseamnă dacă au existat pete întunecate pe dinți? Este posibil pentru a scăpa de ele rapid și fără consecințe pentru email?Important de știut: o mulțime de factori implicați în apariția de pete. Uneori, ele pot fi combinate, astfel încât să identifice rapid cauza reală nu este întotdeauna posibil.

 1. Structura specială a smalțului asociat cu un factor ereditar.
 2. Creșterea numărului de bacterii în gură, infecții cauzate de igiena precara.
 3. igienă necorespunzătoare, intoleranță individuală la anumite tipuri de paste de dinti.
 4. Perturbări în tractul gastrointestinal (slaba absorbtie, malabsorbție, dispepsie).
 5. dentare boli legate de inflamație parodontale.
 6. Violarea alimente de mestecat.
 7. Cariile la un stadiu incipient.
 8. Insuficienta dezvoltare a salivei, ceea ce duce la stagnare în cavitatea orală.
 9. Produse alimentare, vitamine, slabă pe o cantitate mare de carbohidrati simpli.
 10. Consumul excesiv de băuturi puternice ceai și cafea neagră.
 11. Vinul roșu, țigări.
 12. Produse cu coloranți naturali sau pigmenți.
 13. Tătar si placa bacteriana.
 14. nerv blocat, canal dinte sigiliu.
 15. Modificări legate de vârstă, la care subțierea distrugerea smalțului și a dentinei.
 16. material de restaurare fix care conține particule de cupru.
 17. Preparate antibacteriane grup tetraciclină.
 18. Boli hepatice.
 19. Violarea echilibrului fluor.

În unele cazuri, întunecarea dinților sub forma unor pete provocate de o scădere a temperaturii bruscă la alternanța de mâncăruri calde și reci. Uneori apar din cauza ciobirea de smalț de la diverse leziuni sau candidoza mucoasei orale.

In plus fata de celelalte simptome de pete intunecate pot fi atașate la dinți. Acest lucru se întâmplă în cazul în care aspectul motivul asociat cu boli dentare. Acolo parodontale sângerare, halitoza, formarea crescută a plăcii în dimineața.

metode de albire

profesional

Primul ajutor în îndepărtarea plăcii bacteriene și determinarea pete naturale - excursie la dentist. Tehnicile moderne permit albirea dinților o culoare mai deschisă pe una sau două tonuri, în cazul în care acestea sunt neglijate.

Practicat fin dispersat de curățare pulbere. Printr-un dispozitiv special este alimentat cu o soluție de apă a componentelor de albire activă. Procedura dureaza 15-20 de minute. Apoi, medicul dentist ofera recomandari pentru ingrijirea de smalț. Trebuie să se abțină de la utilizarea de vin, ceai și cafea tare.

La domiciliu,

Aplică remedii populare nu sunt recomandate pentru copii atunci când dinții de lapte sunt înlocuiți pe numărul de rădăcină. Unele substanțe sunt puternici și pot acționa asupra smalțului destructiv. Odată cu utilizarea atentă a unor fonduri și a recomandat pentru femeile gravide. În această perioadă, organismul este într-o sarcină dublă. În cele mai multe cazuri, pete întunecate pe dinții femeilor gravide trec pe cont propriu după naștere. Hormoni și metabolismul reveni rapid la normal.

bicarbonat de sodiuAlbirea dinților cu bicarbonat de sodiu este practicat de mulți oameni. Aceasta este una dintre cele mai rapide și mai eficiente moduri de a restabili alb ca zăpada zâmbet. bicarbonatul se referă la substanțe agresive. Se albeste smalț, dar în cazul utilizării necorespunzătoare o subțiază. Soda, nu utilizați mai mult de două ori pe săptămână.

Albirea este un tampon curat de bandaj. Lui ușor umezit, și apoi muiată în bicarbonat de sodiu. Rămâne cu atenție strushivayut. mișcare circulară curata fiecare dinte timp de câteva secunde, având grijă să nu atingeți gingiilor. In contact cu soda pe reacția tisulară delicată se poate produce. frecare ridicată provoacă înroșirea și umflarea parodontale. Uneori soda se adaugă la pasta de dinti, dar o astfel de amestecare nu este mai puțin traumatizant gingiilor. În acest caz, mișcarea brațului trebuie să fie curat, mergând de sus în jos a dintelui.

suc de lămâie

Un alt remediu popular de origine pentru îndepărtarea petelor de pe dinti nu este mai puțin agresivă decât sifon. Orice cantitate de acid într-o mare corodare email. Sucul de lamaie frecate dinți cu un tampon de bumbac, apoi lăsat applique timp de 2 minute și efectul său este neutralizat. Preveni efectele nocive ale substanței va ajuta la o soluție de sodă obișnuită, care se clătește gura după albire. O linguriță de bicarbonat de sodiu a fost diluată în 500 ml de apă. În loc de sifon, puteți utiliza decocturi de plante - musetel, sunătoare sau stejar scoarță de copac.

lemn de frasin

Metoda de vârstă în vârstă de albire a fost practicată chiar înainte de apariția pulberilor. Se recomandă să se folosească de cenușă purificată, care sunt vândute în farmacii pe bază de plante. Dar dacă acest lucru este greu de găsit, în cazul în care acesta este produs din batoane sau chibrituri convenționale. La utilizarea acestora se potrivește cu sulful îndepărtat anterior. Pentru aplicarea degetul utilizat. Ash - produs foarte sfărâmicios, deci înainte de a utiliza ușor hidrata. Ash frecat masat. Este inofensiv, non-toxice. Acesta poate fi folosit de trei ori pe săptămână înainte de culcare. Ash nu este o parte din particule mari, dar dacă este folosit în mod necorespunzător poate răni, de asemenea, emailul. După aplicarea de lemn de frasin Se clătește gura cu apă fiartă obișnuită.

carbon absorbant

Ea are un puternic proprietăți de curățare. Este folosit pentru a îndepărta petele întunecate de smalț. Pentru un singur tratament este suficient de pastile. Ei bine pulverizat, ușor umezit și apoi albi dintii cu un tampon de bumbac. Cărbune nu este folosit mai mult de două ori pe săptămână. Particulele mari pot acționa agresiv pe dinti si a tesutului inconjurator.

peroxid de hidrogen

Această substanță este utilizată în produsele cosmetice populare pentru a ușura păr, tălpi și smalțul. Această metodă de îndepărtare a petelor de pe dinți se referă la un produs chimic. Folositi-l pentru o lungă perioadă de timp nu este recomandată. Pentru albirea dentină este de numai 3% peroxid. Acesta este umezită tampon de bumbac sau bețișoare de urechi. După ștergerea lui clătire dentare gura cu apă caldă pentru a spăla resturile de fonduri. Pentru un tratament mai blând cu soluție de peroxid. Pentru această lingură înseamnă diluat în 200 ml de apă și se clătește gura în fiecare dimineață, înainte de mese, după periaj.

oțet de cidru de mere

Se referă la un mijloc eficient pentru a elimina punctele negre și placa microbiană. Activele nete au fost utilizate interzise, ​​deoarece după câteva aplicații de smalț subțiat foarte mult. Otetul diluat într-un raport de 1: 1. dinți care rezultă lichid ștergeți sau clătiți gura. Mijloacele utilizate nu sunt mai mult de 1 dată pe săptămână. În loc de oțet utilizat proaspăt stors suc de mere. Este eficient în dinți îngălbenirea severe. Pentru prevenirea smalțului întunecare mananca un mar in fiecare zi.

Unele remedii pentru albirea dintilor pot fi combinate. O dată pe săptămână, în pasta de dinti a adaugat soda pinch, două picături de suc de lămâie sau de peroxid de hidrogen. Periati dintii nu mai mult de 15 secunde, iar apoi se spală bine gura lor. Este mai bine să nu facă acest lucru în dimineața, atunci când este necesar un tratament atentă a cavității orale din germeni după somn.

Interesant în apă diferite uleiuri esențiale pot fi adăugate la clătire după albire pentru atenuarea componentelor corozive. Un instrument excelent este ulei de arbore de ceai, rozmarin, cedru si lemn de santal.

In unele cazuri, albirea dintilor va fi ineficiente:

 1. Modificarea compoziției smalțului în perioada de gestație.
 2. Pierderea excesivă de minerale din organism (sau fluorura de calciu).
 3. Diferite stadii ale carie (distrugerea smalțului dinților și întunecare are loc în interior).
 4. instalare slabă a sigiliilor (defectul este corectat numai în cabinetul stomatologic).
 5. Dinții de pe partea vizibilă a gurii (numai în eliminarea smalțul natural este decolorat pete negre).
 6. tentă albăstrui la umplerea unui canal dinte (numai ajutor-alezaj albire).
 7. Culoarea naturală a dinților are o nuanță de gri sau galben inchis intens (nuanță va fi menținută la albirea profesională).

Bibliografie recomandată: