perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Somnul este o parte a vieții pentru fiecare persoană, și mai ales pentru nou-născuți, care sunt de dormit timp de aproximativ 20 ore pe zi, restul fiind efectuate în timp ce culcat în pat. De aceea, este necesar să se aranjeze copilul cel mai confortabil pat.Dar cum să abordeze în mod corect selectarea unei perne ortopedice? În ceea ce privește parametrii de pături, saltele și lenjerie de pat specialiștii sunt unanimi și sunt mai mult sau mai puțin clare, dar relativ perne duc o dezbatere aprigă.

Deci, dacă o astfel de necesitate lenjerie de pat, copii? Răspunsuri la aceste și alte întrebări - în articolul nostru.

De ce are nevoie copilul să doarmă la perna corect?

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Multe boli cronice incepe sa se dezvolte de la o vârstă fragedă, astfel încât într-un copil vis trebuie să se relaxeze pe deplin.

Un factor important este înțelegerea părinților că imediat după ce se naște copilul trebuie să vă asigurați că acesta este selectat corect lenjerie de pat. Totul din pat va depinde de postura corectă, bună dispoziție și starea generală a corpului grudnichka.

Pentru a dormi a fost copil sănătos, pat de copil, pătură, saltea și alte accesorii similare trebuie să fie prezentate la cele mai înalte cerințe. În primul rând, părinții ar trebui să acorde o atenție la poziția de dormit a corpului copilului. Pat, fata de dormit în pernă, poate sufoca, si multi experti cred ca bebelusii nu pot dormi pe o pernă.

Cu toate acestea, dacă pui un copil fara perna, capul lui va fi poziționat la un unghi în raport cu nivelul coloanei vertebrale, ceea ce face necesară ridicarea capului de pat de copil. În timpul somnului, când copilul doarme pe partea lui sau la o pernă foarte mare, unghiul de înclinare cap variază, iar acest lucru poate duce la schimbari in fluxul sanguin in artere ale coloanei vertebrale. Astfel, este important să se pună în mod corect copilul.

În unele cazuri, copiii au nevoie de perne ortopedice?

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

In unele cazuri, medicii nu neagă nevoia de perne ortopedice.

Una dintre ele este o patologie numită „torticolis“ - atunci alegerea accesoriilor dormitor ar trebui să depindă de gradul de curbură și starea generală a copilului.

Excepțiile sunt copii care sunt predispuse la regurgitare frecvente - pentru utilizarea lor este perne contraindicata.

perna ortopedice este necesară în cazul în care:

 • Acesta deține un prejudiciu de naștere sau de deteriorare a vertebrelor cervicale;
 • diagnosticat cu torticolis;
 • capul unui copil este inegală;
 • nou-născut sau a ridicat redus tonusul mușchilor gâtului.

Există cazuri în care tratamentul operativ torticolisului sau terapie medicală numit - atunci perna nu va aduce rezultatele dorite.

Dar boala este cel mai adesea tratate cu masaj, proceduri fizice terapeutice și de control parental. Prin urmare, ar trebui să asculte sfatul unui medic specializat in tratamentul acestor anomalii. El va numi un set de măsuri necesare și necesitatea de a utiliza o pernă ortopedică poate fi determinată numai medic pediatru, și nu producătorul.

Caracteristici Accesorii paturi ortopedice pentru nou-născuți

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Perne care sunt disponibile pentru sugari în considerare caracteristicile anatomice și fiziologice ale structurii și sunt în măsură să ofere sprijin adecvat pentru copii cap, scuti mușchii și vertebre ale coloanei cervicale.

Dacă nu utilizați o pernă, copilul se va culca, rotirea capului într-o parte. Această situație se datorează particularităților formei capului - în caz contrar pur și simplu ciudat. Prin utilizarea unei perne ortopedice pot fi remediate, în același timp, îmbunătățirea calității comunicării cu mama copilului, care va permite copilului să se simtă mai confortabil.

Astfel de tampoane normalizează circulația sângelui și pentru a asigura relaxarea completă în timpul somnului.

În cursul fabricării lor sunt folosite numai materiale hipoalergenice, care sunt ușor să se spele și să păstreze perfect forma și calitățile originale.

Corect ales pernă ortopedică va servi pentru prevenirea torticolis, dureri de cap, și să furnizeze:

 • normalizarea tonusului muscular în gât, spate și centura scapulară;
 • o îndoire corectă a coloanei cervicale;
 • reducerea durerii la nou-nascuti cu traumatisme la naștere.

Cum de a alege?

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

pernă copil trebuie să se facă în conformitate cu normele impuse de calitatea lor, adică, este necesar ca ea a fost:

 • hipoalergenic;
 • în condiții de siguranță;
 • izolare termică;
 • de calitate;
 • rezistent la uzura.

Toate caracteristicile de mai sus trebuie să fie luate în considerare de către părinți în procesul de a alege o pernă pentru sugari.De asemenea, trebuie remarcat faptul că perna pentru hrănire și perne ortopedice sunt diferite produse care au scop diferit.

Principalul criteriu de selecție este înălțimea rolei, care trebuie să fie egală cu copilul umăr.

Caracteristici de forme

Diferența principală de perne ortopedice pentru copii, care joacă un rol important în formarea proporțiile corecte ale capului, este prezența adânciturii. situat în centrul și este destinat să mențină capul copilului în poziția dorită.

Marginile plăcuțele sunt echipate cu perne speciale de 3-4 cm în înălțime.

Datorită caracteristicilor specifice de formă perna împiedică posibilitatea de distorsiune în regiunea occipitală, și ajută la ameliorarea tonusului mușchilor gâtului, care îmbunătățește circulația sângelui a coloanei cervicale.

De asemenea, configurația produsului asigură nou-născutului adecvat de respirație.

umpluturi folosite

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Fabric pentru acoperirea pernă, precum și materialul de umplutură, sunt printre elementele cheie care trebuie să acorde o atenție la intrarea de selecție a așternut.

lână naturală sau pene nu va fi cel mai bun, deoarece poate provoca o reacție alergică. În plus față de aceste produse pot fi luat acarieni, dar perne de spălat cu umpluturi naturale destul de problematic.

Soluția optimă ar fi de cumpărare accesorii pentru dormitor cu un material de umplutură având o structură burete asemănător sau perforat - acestea oferă o bună ventilație. Atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ceea ce grudnichok poate sufoca, cu fața îngropată în pernă.

Material pentru fabricarea capacului, dimpotrivă, trebuie să fie o persoană fizică - poate fi de in, bumbac sau bumbac.

Contraindicații

Trebuie să spun că copiii sub 1 an este mai bine să facă, fără o pernă. Deși, după cum sa menționat mai sus, există cazuri când, la recomandarea unui medic de utilizarea sa este o necesitate.

Un rol important este jucat aici de faptul că această pernă ajută să limiteze mobilitatea capului copilului in timpul somnului. În anumite cazuri, este bine - dar, de exemplu, în cazul în care srygnet grudnichok și el nu a putut întoarce capul, consecințele ar putea fi grave.

Reguli de aplicare. instrucţiuni scurte

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Pentru un copil sanatos, medicii sunt sfătuiți să utilizeze o perna cu doar doi ani. deoarece curbele coloanei vertebrale la copii au format treptat și asociate cu activitatea fizica.

În procesul de selectare a priorității perne ortopedice factori trebuie să fie culoarea sau forma și dimensiunea. care, în acest caz, are o importanță decisivă.

Deci, perna cumpărat, și părinții se pune întrebarea - cum să-l pună chiar sub capul copilului? Ce ar trebui să fac pentru un plus util și nu face rău copilului?

La o inspecție mai atentă, veți observa că pad-ul are mai multe formă asimetrică - pe de o parte, acesta este echipat cu un mare, dar pe de altă parte - o rolă mică. O rola mai mică este necesar să le atașeze sub un cap atunci când copilul doarme pe spate, și o rolă mare este optimă pentru somn confortabil pe laturile lor.

Datorită configurației aparte a produsului este menținut o poziție confortabilă a gâtului cu privire la nivelul coloanei vertebrale, ajutând să se relaxeze mușchii și distribuția sarcinii.

Perna are o adâncitură în mijloc, destinat pentru poziționarea corectă a capului. Pe o astfel de pernă pot fi salvate pentru copii cu vârste cuprinse între patru săptămâni de la doi ani.

Un copil sanatos nu are nevoie de o pernă ortopedică - acesta devine un trebuie să cumpere numai recomandările experților.

Convențional, toate perne ortopedice pot fi împărțite în două grupuri - sub cap și poziția sa:

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

O astfel de airbag cu role inelar. având o canelură de mijloc. Conceput pentru cap de fixare corespunzătoare.

Acest accesoriu ortopedică repetă caracteristici fiziologice și anatomice ale zonei cefei, contribuind la formarea corespunzătoare a coloanei vertebrale cervicale și a craniului fătări.

Aceste perne sunt recomandate pentru utilizare la o vârstă timpurie - de la 28 de zile după naștere. durata de exploatare a doi ani.

Perna-fluture prescris pentru diagnosticul de torticolisului, in timpul de reabilitare la leziuni congenitale ale coloanei cervicale si rahitismul pentru a preveni deformarea oaselor craniului.

Selectarea cea mai bună oprire pe perna clasic-fluture din latex, care are proprietati hipoalergenice si este conform cu dispozitive de somn.

De asemenea, vândute astăzi perne padding din poliester, lână, cojile de hrișcă și pene, dar aceste materiale pot provoca alergii și hrișcă va fosnesc, și perturba somnul copilului.

perna pozițional (perna pozitioner)

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Special concepute pentru sugari slabi si premature cu risc ridicat pentru defecte ale sistemului musculo-scheletice.

Perna-Cocoon este recomandată în diagnosticul de „distoniei musculare“, atunci când copilul pe tonul de fond de încălcări nu este simetrică.

Perna ajută la menținerea optimă poziția corpului face mai ușor pentru a încărca coloanei vertebrale, prevenind deformarea acesteia.

Există și alte tipuri de perne ortopedice:

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

înălțime mică Caracterizat și o pantă mică, care este de aproximativ 15˚.

Este perfect pentru un copil sanatos. oferind confort și fixare în poziție ridicată.

Când selectați trebuie să ia în considerare faptul că lățimea produsului trebuie să corespundă copilului umăr. Materialul de umplutură trebuie să fie elastic, dens, nu sifoneaza si nu aluneca.

Utilizați o pernă poate fi în primele zile după naștere.

pernele pentru scăldat

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Ea a făcut dintr-un material impermeabil și arată ca un cerc cu o deschidere în mijloc destinat capului de fixare.

perna ortopedice pentru copii de a utiliza, la ce vârstă, vizualizări, comentarii, preturi,

Pernă în cărucior va proteja nou-născut de șocuri în timpul mersului.

Acesta susține capul și partea superioară a corpului în poziție ridicată.

Perna are o rigiditate ridicată, elasticitate și înălțimea redusă.

Feedback-ul Generalizat de la parinti si medici cu privire la utilizarea

Recenzii parinti si medici sugereaza ca bebelusii sanatosi face foarte bine fara perne ortopedice. Cu toate acestea, pentru unele nou-născuți pernă este o necesitate.

Astăzi, alegerea de astfel de produse este destul de mare, iar fiecare specie are un scop special.

În funcție de perna selectată vine coloanei vertebrale formeaza si cresc craniul copilului.

prețurile medii

Perna de dormit pot fi achiziționate în magazin pentru cei mici sau într-un magazin online specializat în vânzarea de lenjerie de pat pentru copii.

Gama de produse este foarte mare și poate satisface chiar si cele mai exigente părinți. O varietate de culori, dimensiuni, materiale de umplutură, configurații, producători, etc este enormă.

companiile românești oferă produse la prețuri care variază de la 500 la 1500 de ruble. iar modelele importate vor costa mai mult - 1500-3000 ruble. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că prețurile pentru produsele de firmele străine nu depind de multe ori de calitatea produsului, și popularitatea producătorului.