Periostita maxilarului - tratamentul inflamație a remediilor populare dentare periostului

Periostita a maxilarului - un proces patologic de inflamatie a periostului, arcul alveolelor, și uneori chiar corpul maxilarului, care rezultă din leziunea sau infecția de control. În practică, starea chirurgicală medicul dentist este înregistrat aproape 5,5 la suta din persoanele care au suferit un tratament pentru diverse afectiuni ale regiunii maxilo-faciale.Astfel, periostita înregistrate în mod avantajos același proces acut, cronic apare numai în 5 cazuri de apariție a 100. După această etapă de proces trebuie luat, deoarece nici un tratament duce la complicații severe. Periostita a mandibulei are loc de două ori mai des decât superioară.

Forme de parodontită

Periostita maxilarului - tratamentul inflamație a remediilor populare dentare periostului
În funcție de gradul de penetrare a abces este o infecție:

 • odontogenă (boala purulenta unuia dintre dinți);
 • hematogene (vatra situate în corp și patogene flora trece aproape de fluxul sanguin);
 • lymphogenous (infectia se raspandeste lichid limfatic).

periostita acute poate fi seros osificantă (exudat s propotevanie) sau purulente (limitat abces format) și cronice subdivizat în simplu (reversibil) și.

Dacă vorbim despre amploarea răspândirii, inflamatia poate captura o porțiune limitată a maxilarului, sau de a lua forma unei leziuni difuze.

Cauzele dezvoltării bolilor infecțioase

Trebuie remarcat faptul că cele mai multe ori abcesele se dezvoltă în dinți ale bolii, dar poate, de asemenea, să apară din cauza unei infecții cronice. Cauza principală a procesului inflamator sunt, de obicei:

 • parodontită;
 • alveolită;
 • boala periodontală;
 • chist maxilară;
 • scarlatina, rujeola;
 • răceli;
 • amigdalita, dureri în gât;
 • maxilarul rupt;
 • extracția dentară.

Trigger dezvoltarea unor boli, cum ar fi maxilarului periostita poate situație stresantă, suprasolicitare fizică sau hipotermie severă.

Studiile au arătat că, în exudatul cu periostita găsit o floră mixtă compusă din bacterii aerobe și anaerobe.

Simptomele apar în funcție de tipul de boală, imunitatea pacientului și prevalența infecției.

Există următoarele semne comune ale acestei boli:

 • înroșire a gingiei și edem;
 • temperatura (de obicei peste 38 de grade);
 • durere la locul de inflamație (durere, plictisitoare sau ascuțite, poate fi pulsatorie) este amplificat atunci când încercați de mestecat sau orice impact asupra dintelui dureros;
 • Asimetria feței din cauza umflarea țesuturilor moi;
 • o creștere a ganglionilor limfatici regionali.

În funcție de tipul de inflamatie, pacientul face astfel de plângeri:

 1. periostita seroase însoțită în mod avantajos prin semne de caracter local. Ea - falduri înroșire și tranzitorii, obrazul umflat de la înfrângere, limfadenită. Inflamația are astfel natura reactivă și poate fi detectată în timpul inspecției sau pulpitny periodontitny dentare, care cauzeaza boala.
 2. abces purulentă acută se dezvoltă adesea ca o boală independentă. În acest caz, în primul rând servește deteriorarea generală (slăbiciune severă, oboseală, dureri de cap, tulburari de somn si pofta de mancare, febra-grad scăzut). Durerea este locală, dar poate radia la ochi, ureche, gât sau cap. Pacientul dificil de a deschide gura și dintele deteriorat în timpul inspecției relevă o mobilitate neobișnuită.
 3. abces cronic se caracterizează printr-o mai puțin severe manifestări clinice. Pacientul se plânge de dureri periodice în dinte, umflarea și roșeață în perioada de exacerbare. La palpare medicul detectează o limfadenită regională. Cauzele percuție dinte crescut durere.


Semne de inflamație la maxilar leziune

Falca superioară este afectată ca urmare a activării infecției în față și molari. În acest caz, inflamate, de asemenea, buza superioară și nas, care se exprimă sub formă de edem. De multe ori umflat pleoapele, obrajii si zona temporală.

Atunci când inflamația purulentă a maxilarului superior periostita localizate în zona de cer, și puroi penetrează mucoasa cu peeling țesutului moale. Destul de des în cer locație netezite falduri, a găsit un abces locale, pacientul creste ganglionilor limfatici submandibulare. Cu această patologie schimbare vizibilă de pe fata nu poate fi detectată.

Pacientul nu poate mânca sau vorbi din cauza dureri severe. Dacă abcesul este deschis pe cont propriu, iar masa purulente curge în gură, atunci există o ușurare semnificativă. Dacă acest lucru nu se produce, pacientul ar trebui să fie supus unei intervenții de urgență.

Problema cu maxilarul inferior

In mandibulei, boala este o forma:

 1. Prin reducerea puterea sistemului imunitar al organismului, indiferent de cauza acestui fenomen, este procesul de odontogene cronică. Cauza ei este, de asemenea, de multe ori devine o reapariție regulată a parodontită acută care devine cronică.
 2. tip aseptica de boală. Se poate dezvolta pe fondul leziunilor traumatice ale scheletului facial.
 3. abces purulentă acută. Motivul pentru care este cel mai adesea cu încălcarea dinților multi-înrădăcinate în oameni tineri. factor precipitant este o infecție virală.

In acest tip de stări patologice a pacientului dezvoltat marcat umflarea buzelor și zona bărbie (așa numitul flux). Se poate umfla zona submandibulară și maseteri. periostita acute însoțite de durere severă, deteriorarea generală a sănătății, creșterea temperaturii corpului de reacție, agravarea somnului și a poftei de mâncare.

Cum de a ajuta la periostită

Când inflamația tratamentului dinte periost pe un fond de inflamație seros este realizată în mod avantajos prin metode conservatoare și curățită canalului radicular din acumularea de puroi. În unele cazuri, un drenaj al dintelui pacientului, sau o ștergere. Adesea, în astfel de manipulări utilizate anestezie conductivă sau infiltrare.

Dacă este necesar, incizia se efectuează anestezie locală periost, în care medicamentul este introdus în regiunea de intervenție, dar nu în locul localizare puroi. După aceea, pacientul trebuie să clătiți gura cu permanganat de potasiu sau soluție de sodă. O suprafață rana este tratată cu conservanți.

Nevoia de a scăpa de dinte problemă este rezolvată de către un specialist. După înlăturarea există o îmbunătățire semnificativă și o reducere a durerii. În cazul în care se decide să mențină dintele, acesta trebuie să fie prelucrate cu atenție, complet curățate de puroi și sigiliu de calitate.

abces purulentă acută tratate nu numai prin eliminarea acumulărilor purulente. Pentru a consolida rezultatele pacientul este recomandat pentru a efectua terapie fizica ca un tratament de căldură, utilizarea de microunde si terapia cu laser.

tratament conservator

Terapia conservativă este utilizată în stadiile inițiale ale bolii și include:

reţete tradiționale

La cel mai scăzut posibil, gradul de severitate al procesului ca adjuvant la consiliere utilizarea terapiei medicale a vindecatori traditionale:

Periostita maxilarului - tratamentul inflamație a remediilor populare dentare periostului

 1. Pentru a reduce durerea înainte de a vizita medicul sfătuiți să se aplice de la obraz prejudiciu rece. Încălzirea locul inflamației, în orice caz, este imposibil, deoarece acest lucru poate duce la răspândirea infecției.
 2. Atunci când este necesar, fluxul să ia un copac frunza de fum (20 g) și se toarnă un pahar de apă clocotită. După aceea, așteptați timp de 20 minute și tulpina. Pentru a se clătește de mai multe ori pe zi.
 3. Melissa infuzare fierbe apa (patru linguri mari de plante medicinale au nevoie de 400 ml de apă). Infuza într-un termos timp de aproximativ patru ore, tulpina și folosiți pentru clătire.
 4. Puteți dizolva, de asemenea, mai mult sifon lingură într-un pahar cu apă caldă. Această soluție este recomandată pentru a menține gura de mai multe ori pe zi, 15 minute, sau de multe ori pur și simplu se clătește cavitatea orală.

Abcesul este o boală gravă, astfel încât să nu ar trebui să auto-medicate. La cel mai mic semn ar trebui să fie menționată la un dentist. Prevenirea bolii este un tratament în timp util dentar, eliminarea surselor de infecție cronică în organism, precum și respectarea normelor pastei de dinți.

(Evaluează acest articol. Vă mulțumesc.)