Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

pisici și pisici grooming (grooming) devine din ce în ce mai popularitate. Deși în urmă cu câțiva ani, mulți dintre conaționalii noștri nici măcar nu sugerează că pisicile pot fi tăiate în același mod ca și oameni sau câini.Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov


Ceea ce se înțelege prin manipularea psihologică și ceea ce este pentru?

Prin manipularea psihologică se referă la o serie de activități necesare pentru îngrijirea animalelor:

 • Cositul gheare.
 • Pieptănat lână, zonele mate deșirare.
 • Mowing pisicile domestice, în special rasele cu parul lung.
 • Ureche de curățare.
 • Ingrijirea ochilor.
 • Vystriganie părul între degete.
 • Îndepărtarea plăcii, în general, și grija pentru gura animalului în întreaga cavitate.
 • În unele cazuri, pentru a include manipularea psihologică paraanalnyh de curățare și alte glande.

Ea vine de la cuvântul vechi inseamna „mire“ - o persoană a cărei profesie a fost îngrijirea animalelor, în primul rând, pentru cal. Aceste zile, termenul a trecut la orice „frizer“ pentru animale, și cel mai profesionist adesea numit „groomer“.

Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

Model de tunsoare „leu franceză“

Ce trebuie să taie animalul lor de companie?

Există multe situații în care pisicile toaletare este acceptabil, și chiar vitale. Și nu este vorba doar despre a merge la Felinological concurenței. Foarte des recurg la manipularea psihologică sfatul unui medic veterinar, atunci când observați o problemă animal cu parul sau pielea.

Modelul îngrijire se face în principal pentru spectacol și este o adevărată operă de artă.

Este destul de o alta - lână vystriganie necesare pentru menținerea sănătății pentru animale de companie. pisici tunsoare igienă are un aspect mai convențional și aspectul este simplu în execuție:

 • Cel mai adesea se face pentru a evita trage de timp parul lung sau pentru îndepărtarea încurcăturile formate, provocând durerea pisica.
 • Pisicile linge și poate în mod activ sau să se rănească încercarea vygryzt Koltun, sau să mănânce o mulțime de lână, care este rulat în bulgări în stomac și poate provoca obstrucție intestinală.
 • Medicul veterinar poate prescrie o coafura în cazul unor boli ale pielii sau apariția paraziților.
 • Unele animale au observat o problemă, cum ar fi fecale de la lipirea la parul lung, aproape de picioarele din spate și coada. În acest caz, nu puteți tăia animalul ca întreg, dar numai putin scurtat „chiloți.“
 • Multe pisici cu parul lung sau semi-lung în căldura verii face manipularea psihologică, pentru a le proteja de supraîncălzire. Mai ales este necesar să se pisicile din Siberia. pisici persane. Pădurea norvegiană și alții care sunt obișnuiți cu climat mai rece.
 • Se întâmplă astfel încât animalele bolnave sau vechi nu pot avea grijă de propria lor păr. În acest caz, tunsoare îl ajută să rămână curate și să mențină o imagine decentă.

Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

Model de tunsoare "Dragon"

Soiuri de tunsori expoziție

pisici tunsoare model poate fi realizată nu numai pentru o excursie la expoziție. Mulți proprietari rândul său, în mod regulat la salon pentru a oferi animalului tau aspectul original. Fiecare coafura - individ. Și totuși, sunt câteva dintre cele mai populare soiuri, pe baza cărora groomers și de a crea opere exclusive de coafură.

 • „Leul francez.“ Pentru aceasta coafura complet strizhotsya spate, picioare superioare și baza cozii. Capul și părul de pe gât rămâne intactă, dând impresia unui coamă de lux. Nu tăiați și vârful cozii. Specialistul poate da forma de ciucuri de leu, pompoane, un pas sau spic asieta paniculă. Uneori, parul este doar ușor scurtat din cauza pentru a forma o coadă veveriță pufos. Lungimea „șosete“ și „mănuși“ de pe picioare pot varia, de asemenea. Astfel, se creează o imagine unică a animalului.
 • "Puma". Aceasta tunsoare este aproape la fel ca întruchiparea „Leul“, dar, în plus, a salvat-pufos pieptar piept.
 • Pentru modelul „Dragon“ șolduri și burta taie lin, iar creasta și coada părul rămâne intact. Ea este atașat pentru a forma un pieptene sculptat cu dinți ascuțiți.
 • „Motanul încălțat“ este pe deplin responsabil pentru numele său: animalul este scurtat shorstku pe partea din spate și partea superioară a picioarelor taie o modalitate de a obține cizme îngrijite.


Există, de asemenea, coafuri mai elaborate - cum ar fi „modern“, „Continental“, „Arlechin“. Toate acestea sunt efectuate numai de către specialiști.

Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

Model de tunsoare „Motanul încălțat“

Ce trebuie să știți despre manipularea psihologică?

Perierea pisici - un proces dificil, cu multe nuanțe.

 • În orice caz, este imposibil să se taie de cap, urechi și perciuni: există riscul de a deteriora mustati.
 • Nu tăiați nalyso coada: cele mai multe pisici încearcă să-l mestece și să cauzeze un prejudiciu grav te. Păstrați parul nu este mai puțin de o treime din coada.
 • Același lucru se aplică tampoane: asigurați-vă că pentru a părăsi „șosete“ într-o zonă a degetelor și a picioarelor mai mici comune. Dar lungimea lor poate varia.
 • După scurtarea culorii strat se poate schimba dramatic.
 • Animalele cu culoare-punct sau de culoare tippingovym de ea este mai bine să nu se taie: părul, apoi se închide la culoare brusc.
 • lână Lungimea ideală mai scurtă - 3 mm. La atingere, se aseamănă cu o cârpă velur sau pluș, nu se divid și nu provoacă disconfort animalului. Dacă duza de tăiere de 1 mm, prima săptămână de firele de păr vor fi foarte greu, și numai atunci va deveni moliciune familiară.
 • Nu tăiați chel pisica. Pielea acestor animale este foarte delicat, și poate arde cu ușurință chiar și la soare, nu prea fierbinte. În plus, lână le protejează în mod fiabil în timpul jocurilor, iar pisica chel poate grav zgâriat, pur și simplu zgâriat.
 • Mats pot fi îndepărtate numai cu ajutorul mașinilor. Foarfece trebuie să fie utilizate numai în ultimă instanță și cu cea mai mare grijă. În acest scop, o rogojină este trecut sub un pieptene cu dinți fin, și pe partea de sus a acesteia lână frumos tunsă.
 • Dacă vă pregătiți pentru spectacol, grija pentru a face stilul de păr pentru animale de companie nu mai târziu de șase luni. Apoi, acesta poate fi un pic mai sus atingere.

pisicile par Tunsoare se poate face doar câțiva ani, și pe o bază lunară. Totul depinde de rata de creștere a părului.Salon sau tunsoare acasă?

Întrebarea dacă sau nu să se aplice unui studiu de specialitate sau tapiterie pentru animale de companie shorstku le este proprietarii foarte des. Argumentele în favoarea ambelor opțiuni sunt multe. Perierea pisici la domiciliu este mult mai ieftin, și o excursie la salon multe toarce mustăți perceput ca o mulțime de stres.

Dificultatea este că nu toate animalele transferate în condiții de siguranță manipularea psihologică. Unii sunt atât de a rezista în mod activ încercări de a le tăia, ei trebuie să dea un sedativ. Cel mai adesea acest lucru este folosit ca un miorelaxante ușoară: Aceste medicamente nu ar trebui să imobilizeze pisica complet, dar reduce activitatea și face din ce în ce inhibat reacția ei. Alege medicamentul potrivit, dreptul de a face o lovitură și să urmeze starea pacientului cu patru picioare poate fi doar un profesionist.

Un Groomer cu experiență în funcțiune, asigurați-vă că pentru a da sfaturi cu privire la ingrijirea pisicii, rapoarte orice probleme la acestea - cum ar fi dermatita de pornire, onctuozitate excesivă a părului, lipsa de vitamine.

Chiar și alegerea de șampon pentru scăldat înainte de forfecare, uneori, devine o sarcină complexă. Produsul de îngrijire greșită poate deteriora parul, provoca alergii sau iritatii ale pielii, și în cel mai rău scenariu, chiar provoca alopecie animală.

In plus, tunsori pisici variază considerabil în complexitate. Igienic sau cel mai simplu model de tunsori - cum ar fi „leu“, „Cougar“ și „Motanul încălțat“, poate fi realizată cu ușurință la domiciliu. Altele, mai complexe, doar un expert poate face. Astfel, de multe ori mult mai ușor să plătească pentru excursie la clinica sau salon. De obicei, Groomer tunsoare face o pisică în sălile de clasă echipate, cu toate acestea, și apelul la casa este posibilă.

Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

animale Clipper

Perierea pisici la domiciliu: va dura?

Dacă decideți să nu pentru a merge la magazin, să păstreze în minte: Perierea pisici - nu este o sarcină ușoară. Veți avea nevoie de o mulțime de răbdare și unele instrumente:

 • Mașină de tuns.
 • Biți nu mai puțin de 3 mm lungime pentru ea (cea mai bună utilizare veterinară №3 duză pentru acest scop).
 • Comb-pieptene.
 • foarfece convenționale sau coafură (dacă doriți să „designer de“ coafura, puteți lua atât convenționale și filerskie).
 • de masă de mare sau de masă de călcat, pentru care va fi confortabil de a lucra cu.
 • În orice caz, preparați peroxid de hidrogen și de lână.

Și, desigur, ține cont de faptul că veți avea nevoie de un asistent, și de preferință două la o astfel de procedură. La urma urmei, cele mai multe dintre animalele percep încercările de a taie părul foarte agresiv, și cineva trebuie să păstreze pisica aflata in deriva pentru a menține-l rănește „frizer“ lui.

Se pune animalul de companie pe masă ținând picioarele din față și din spate, astfel încât el nu a putut trage de mânecă. sostrig cu atenție primul strat pe partea din spate, apoi - pe abdomen, picioare și coadă. Dacă este necesar, Trim proeminente firele de păr.

Asigurați-vă că pentru a trage pielea pentru a se evita formarea cutelor. În caz contrar, este foarte ușor pentru a răni animalul. Acest lucru este valabil mai ales covorașe de lână în zona mamelonului.

După procedura, asigurați-vă că să facă baie animalului să se spele pe firele de păr rămase pe piele.

Perierea pisici și pisici (grooming), fotografii, clipuri video, pret, sfaturi professianalov

Angajarea unui profesionist groomer

Costul de îngrijire

Cositul pisicile domestice este o destul de scump.

 • La Moscova, costul mediu de îngrijire începe de la 1100 - 1200 de ruble.
 • În orașele mici, această sumă ar putea fi chiar mai mare: de la 1500 de ruble pentru o tunsoare standard de.

Pentru servicii suplimentare vor trebui să plătească separat:

 • Deci, încurcăturile pieptănare va costa 400 de ruble
 • Vystriganie propria lor - 300.
 • Scurtarea gheare, urechi și tratament pentru ochi, tăierea părului între degetele de la picioare, de asemenea, are un cost suplimentar.

Unele saloane ofera reduceri pentru clienții permanenți. În acest caz, prețul de tunsori pisici poate scadea la 800 sau chiar 600 de ruble.