Pepino cultivate în interior din semințe, de îngrijire, înmulțire prin butași

Pepino cultivate în interior din semințe, de îngrijire, înmulțire prin butași

D ynnaya pere, pepene galben pere, papaya - numele unui arbust peren din America de Sud a fost accidentală. Forma sa de fructe este de multe ori amintește de un pere, iar gustul - dulce pepene galben parfumat.


fructe de padure coapte Pepino, care este de fapt numele acestei plante, se stinge setea perfect și reîmprospăta. Ele pot fi consumate singur ca un fruct sau adăugate la salate, congelate, uscate și conserve, preparate din aceste fructe confiate, gem, folosit ca garnitura, chiar și în primele feluri de mâncare. Fructele proaspete sunt depozitate la 4-5 ° C, de la 1,5 până la 2,5 luni, în funcție de soi.

Pepino (. Lat Solanum muricatum), face parte din familia Solanaceae și este foarte similar cu rudele sale apropiate - roșii. ardei. cartofi s. vinete. Physalis. Aceasta crește până la o înălțime de 3000 m deasupra nivelului mării. Lui poluodrevesnevevshie cinci picioare tufe foarte ramificat. Erect tulpini flexibil are un diametru de 5-7 mm. Acestea sunt aranjate alternativ frunze, în funcție de soi, acestea pot fi simple, cum ar fi piper, și paddle ca o rosie. Culoarea frunzelor în aceleași intervale de la întuneric la lumină verde. In situatii de stres (secetă, temperaturi scăzute), frunzele cad.
Sistemul de rădăcină este fibros Pepino, compact, este puțin adâncă. Tomatele în mod similar la fabrica de umiditate ridicată, capabilă să formeze rădăcini aeriene și este, de asemenea, bine tolerat de transplant și înrădăcinare.
flori multiple pepino sunt colectate în inflorescență de până la 20 de bucăți fiecare. Cele mai multe soiuri de flori sunt foarte parfumate și seamănă cu flori de cartofi. Generatoarele sunt fructele punct de vedere botanic sunt fructe de padure. Deși plante familiale imediate - legume, Pepino, de obicei, atribuite fructelor de gust dulce și parfum minunat. Cultivate în umbră sau în condiții nefavorabile, și necoapte, au un gust ca și castravete.
Fructele de diferite grade, iar totalurile lor 25 de dimensiuni diferite (50 g- 1.3 kg), forma (în formă de ou, în formă de pară, aplatizată, rotunjit), culoare (lamaie, galben, crem, cu dungi mov strălucitoare sau fără ele). Ele pot crește până la 17 cm în lungime și au un diametru de 12 cm, și poate fi de dimensiuni de cires. Fructele sunt acoperite cu o piele strălucitoare puternic transparentă, prin care strălucește prin dens lor galben, dar fraged și pulpa suculenta. Uneori, pielea este amar, astfel încât înainte de a mânca fructe manca-l curata.
Seminte pepino cum ar fi schimbarea de vinete, roșii, Physalis, dar Bole mici și ușoare. Unele soiuri de semințe sunt numeroase, unele - ele practic nu se formează.

Pepino cultivat nativii americani cu mult înainte de venirea lui Columb, la o altitudine de 3000 de metri deasupra solului. Acum, planta este popular și chiar cultivate pentru export în Chile, Noua Zeelandă și Australia de Vest. Pe o scară mai mică Pepino cultivată în Columbia, Ecuador și Peru, America Centrală, Maroc, Spania, Israel, Kenya. Popularitate Pepino în lume cresc. Acest lucru este posibil datorită creării în secolul al 20-lea, promițând soiuri cu productivitate care contribuie la cultivarea comercială a Pepino folosind sere. Randamentele acestor clase sunt de 2-3 ori mai mari decât plantele convenționale. Împiedică dezvoltarea culturilor de export sunt sensibile la transportul fructelor delicate. Fiecare dintre ele trebuie să fie înfășurat, protejând-o de daune.
Prin modul în care, pepino fructe nu numai delicioase, dar, de asemenea, util. Ei concurează cu citrice asupra conținutului de acid ascorbic, bogat în fier, caroten, vitaminele B si PP, bogate în zaharuri naturale, care sunt bine absorbite. Acest lucru dă un motiv pentru a include Pepino produselor dietetice.

La sfârșitul secolului al 19-lea Pepino a fost extins în sere din România. Interesul în cultură este reînviat. Compania Agricola „Gavrish“ creat adaptat la condițiile din soiurile românești „Ramses“ și „Consuelo“.

S-ar părea că o astfel de cultură utilă ar trebui să crească în fiecare grădină. Dar, spre deosebire de sale imediate de familie - vinete, ardei și roșii, pepene galben pere pe un teren privat este rară. De ce se întâmplă acest lucru?

În primul rând, pentru că Pepino - o plantă de întârziere, de la germinare la recolta are loc 4-5 luni. În al doilea rând, temperatura optimă pentru dezvoltarea acesteia + 18-25 ° C. La o temperatură de peste + 26-28 ° C, fructele nu sunt fixate. Dar unii gradinari obține o recoltă bună, folosind un film de adăposturi temporare. Cum o fac?Pepino cultivate în interior din semințe, de îngrijire, înmulțire prin butași

cultivarea Pepino la domiciliu din semințe

Uneori, semințe de acoperire se lipeste de cotiledoane, nu permițându-le să se întoarcă. În acest caz, răsadurile o dată pe zi, stropite cu apă caldă, atunci ele pot fi ușor eliberat din coaja dedurizată.

In pepino vase separate, așezate în faza de 2-3 frunze adevărate răsaduri sunt încastrate la cotiledoane. Substratul pentru plantare ar trebui să fie lumină, umiditate și respirabil. Înainte de sparring grund dorit fungicid vărsat. plante raspikirovat dezvolta lent, dar nu intins.

Cultivarea acasă Pepino din butași

Cele mai multe Pepino înmulțite vegetative (butași). vitregi sale, chiar și derivate din răsaduri lunare, rădăcină ușor, permițându-vă să aibă un număr mare de material săditor. În același timp, plantele tinere păstrează toate caracteristicile de înaltă calitate, floare și începe să dea roade mai devreme decât crescut din semințe.

Pentru a avea butași pentru anul următor, în toamna de tufe sănătoase pepino Redus la o treime din înălțimea, și transplantate săpat într-un container de cel puțin 7-10 litri. Sunt introduse în seră sau sere încălzite. În termen de două luni, planta este menținută la aproximativ 8 ° C Reducerea de udare.

îngrijire suplimentară pentru răsaduri este redus la udare, fertilizare și combaterea dăunătorilor. deteriorări grave Pepino poate provoca afide și acarieni. Acesta din urmă este deosebit de periculos pentru plantele tinere. De aceea, răsadurile sunt inspectate periodic și tratate acaricide, dacă este necesar.

Cultivarea în sere Pepino

cultivarea Pepino sub un adăpost temporar pe balcon

Îngrijire la Pepino acasă

Îngrășăminte, sol, udare
Pepino cresc bine în bine aerat, cu aciditate neutră, solurile fertile, fără exces de azot, altfel planta „zhiruet“ fruct set rău, la fel ca și roșii. Săpat luare îngrășăminte putrezite gunoi de grajd și minerale fosfor potasiu. La o săptămână după aterizare efectua îngrășământ foliar cu oligoelemente, care se repetă la fiecare 10 zile. In tratarea soluției de lucru este recomandat pentru a adăuga agenți având activitate de promovare a creșterii, fungicide și immunomoduliruschimi, cum ar fi „Appin“ sau „zircon“. Pepino udat cu moderație, deoarece uscarea solului. Pentru a reduce numărul de udare, păstrați substratul de uscare, protejează împotriva buruienilor, mulci solul sub plante, cum ar fi rumegușul putrezit. In timpul coacerii pepino udat frecvent, evitând waterlogging pentru a se evita apariția bolilor și crăparea fructelor. Este foarte util să se efectueze aerisirea seră. Acest lucru nu va contribui doar la o mai bună polenizare, dar va proteja plantele de boli.
Formarea și îndepărtarea Bush laterale
Sistemul de rădăcină de Pepino restabilit rapid după transplant, astfel încât după o perioadă scurtă de timp în tufiș există un număr mare de copii vitregi. Ei rupe cât mai curând posibil, această procedură se repetă o dată la fiecare șapte zile. Unele soiuri pentru a elimina vitregi pot avea nevoie de foarfece, care ar trebui dezinfectate periodic, astfel încât să nu aducă viruși. Dacă lăsa lucrurile în voia lor, formarea și maturarea fructelor este întârziată, ele vor fi bine și sărate. Bucșa este formată într-o singură, uneori, două sau trei tulpini. Tulpinile cu creșterea cravată în mod necesar la suport. Principiul de formare a unui Pepino tufiș foarte asemănătoare cu grija roșiile. Este demn de remarcat faptul, că fiind prin natura plantelor cu frunze foarte, cele mai numeroase și delicioase fructe nu sunt formate la centrale și muguri laterale. Pepino în creștere la domiciliu, să profite de această caracteristică a instalației nu este întotdeauna posibil.

Fructele se coc în 2-2,5 luni după înflorire. De data aceasta, ele devin moi, sau să devină o colorație galben pal crem a pielii și apar în mod clar vizibile benzi violet. dospevayut fructe imatură într-un loc de lumină, la temperatura camerei și chiar în frigider. Dar, dacă se încadrează în spatele cu curățare - boabe perespeyut și devin fără gust.

În Pepino noastre climatice pot fi cultivate ca plante ornamentale de interior o. În acest caz, planta va necesita o locație însorită și hrănire intensive așa cum sunt revendicați în ghivece cu plante. semănat semințe și butași pot fi efectuate în orice moment, în conformitate cu condițiile descrise mai sus.

Boli și dăunători

Când udarea solului plantele sunt afectate de putregai rădăcină, alternariozom răsaduri care suferă de înnegrirea tulpinilor.
In sere daune provocate de musculiță albă, afide, acarieni, melci. Periculos pentru ei și gândacul de Colorado. fructe dulci furnici daune și muște.

Note pentru mediu pepino România banda (sol protejat)

„Konsuelo“ are subțire și deformabilă violet tulpini de 2 m lungime. Frunzele sale sunt ușor pubescente, lanceolate, se toarnă reminiscență piper, de culoare verde inchis. Fructele aplatizate fără menajamente ajunge la 1,3 kg greutate, au o formă ovoidală, în forma matură a unei creme sau lămâie palid colorate cu benzi violet strălucitoare. Formată în primăvară. Pielea lor este uimitor de puternic, iar carnea este, miroase galben foarte suculente, aromate (pepene galben), gust dulce și acru de exotice (cum ar fi mango). Semințele practic nu formează, deci preferabil propagate prin butași. Peria poate fi format până la șapte fructe, dar este mai bine să părăsească ovar 1-2, șterge restul.

grad mai modeste „Ramses“, cu umbra si tolera seceta pot forma în mod repetat, fructe, fără a cădea de iluminare suplimentară. Spre deosebire de verde anterioare tulpini cu pete purpurii și frunze mai ușoare. Fructele sunt forme alungite sau obratnogrushevidnuyu. Ei au o mulțime de semințe mici (30-100 buc.), Similar cu semințe de physalis

Pachetul oferit de companiile agricole conține 5 semințe. Dar, chiar și cu toate regulile de germinare germinare va fi doar de 70 și 50%, respectiv. Ar trebui să fie luate în considerare în procesul de creștere din semințe de Pepino. Ca un experiment, puteți utiliza semințele mature Pepino cumpărat într-un supermarket. Uneori, această experiență este de succes. Vă dorim o sămânță Pepino de succes și în creștere, precum și propagarea acesteia prin butași! În semn de recunoștință pentru munca și îngrijirea planta te va recompensa cu fructe delicioase!