Pelargonium din semințe de la domiciliu

Pelargonium din semințe de la domiciliu
P astenie cu mai multe complexe numite „Pelargonium“ - familiar tuturor mușcate. După ce a trăit prin expulzarea din pervazul ferestrei ca un atribut al filistinism, Pelargonium a revenit la casele noastre, dar actualizate și de multe ori frumos vechi. Cererea de flori încântătoare în creștere de la an la an. După Pelargonium nu numai frumos, dar, de asemenea, nepretentios în îngrijirea și util. Chiar și fără a înflorit este capabil de a curăța aerul din încăpere, care este, nervi calmante, și de a exercita o acțiune și atunci când sunt aplicate topic - si vindecarea ranilor. Acestea și alte caracteristici ale mușcate de origine utilizează medicina tradițională. Din ce în ce, Pelargonium plantat ca un plante de gradina sau balcon, durata și abundența de înflorire nu are egal. Cum poate să crească la domiciliu și în grădină este un miracol? Două modalități rezonabile - din semințe și din butași. Cultivarea din semințe de Pelargonium au devenit comune de la mijlocul secolului trecut, după apariția de hibrizi heterosis (în saci de F1 desemnate). Principalul mod de a obține noi plante pentru o lungă perioadă de timp a rămas butași. Foto: Pelargonium plyuschelistnaya cultivate din semințe


Pelargonium din semințe

Este cunoscut faptul că plantele cultivate din semințele casei, mai rezistente decât în ​​sere cu rafturi. Comparativ cu plante altoite Pelargonium cultivate din semințe, are o înflorire magnifică și lung. Metoda înmulțirii semințelor vă permite să actualizați vechile tufișuri își pierd calitatea de soi, sau pentru a obține noi soiuri de mod rentabil. Deși procesul este simplu, Pelargonium din semințe este posibil să nu pentru toată lumea. Pot fi mai multe motive:
- Seminte Bad (vechi sau deteriorate);
- semințele impropriu prelucrate;
- cultură incorectă și / sau procesul de germinare.

Pentru a evita eroarea de mai sus este utilizat pentru cultivarea semințelor de înaltă calitate. Vânzarea o mare varietate de diferite soiuri de Pelargonium zonale (grădină) și plyuschelistnoy muscata. Să se bazeze exact pe rezultatul, este necesar să se cumpere semințe de la un producător cu reputație și puncte de încredere de vânzare, de fapt, în cazul în care nu este depozitat corespunzator, acestea pot fi deteriorate. Semințe bune sunt vândute pregătite pentru plantare, trebuie să-i semene.

CUM SE PREGĂTEȘTE Semintele LA POSEVUFoto Pelargonium: răsaduri Pelargonium zonale obținute din semințe

Pelargonium din semințe de la domiciliu
Noi profilate geranium, nu un hibrid, puteți colecta semințe le. Dar semne de soiuri, în același timp, poate fi pierdut. Pentru semințe, probabil, a crescut Pelargonium, acasă au nevoie să se ocupe cu ușurință și cu încredere smirghel fin (cicatrizare) sau pila de unghii abraziv. Înainte de semănat macerat timp de 3 ore cu apa calda, apoi se tratează zircon, Epinay sau alt medicament similar.

Când să planteze mușcate

Solul pentru plantare și în creștere

Principalul lucru în cultivarea de Pelargonium - alese în mod corespunzător sol se amestecă și respectarea condițiilor de germinare. Prin compoziția solului nu este cerințe stricte, dar este important ca acesta nu este argila, grea sau prea ușoară. Semințe de Pelargonium germina bine în sol pentru răsaduri, achiziționate în magazine de flori. Puteți găti amestecul dumneavoastră de sol proprii, pentru care este necesar să se amestece turba și perlit într-un raport de 1: 1, sau de turbă, nisip și gazon, la un raport de 1: 1: 2.

Pelargonium din semințe de la domiciliu

Cum să semene Pelargonium

Capacitatea depinde de metoda aleasă de creștere Pelargonium din semințe. Dacă ai semănat semințe într-o cutie mare sau un container din plastic, după apariția răsaduri 2-3 frunze acestea ar trebui să raspikirovat în recipiente separate. În acest caz, atunci când placat respectând distanța de 5 cm și mai ales la mânuirea sabiei protejează sistemul de rădăcină.
Pelargonium cresc din semințele pot fi, de asemenea semănat fiecare sămânță în mod individual în celula de plastic pentru răsaduri, sau în pahare de unică folosință sau alte ambalaje individuale. Apoi, rădăcină de sistem atunci când răsaduri transplantare cultivate nu vor fi afectate.

Dacă va fi selectat casete de răsad, apoi fiecare celulă are deja o gaura de scurgere. În cazul în care semințele sunt plasate într-un cutii dintr-o bucată sau recipiente neadecvate, astfel deschideri trebuie să facă în propria lor zi, cum ar fi punctie (topitura) încălzită unghii. Dacă permite înălțimea la fundul containerelor să fie stivuite (argilă expandată fină, pietriș) materialul de drenaj strat de semințe.

Pelargonium din semințe de la domiciliu


Dar, mai important, la stratul de drenaj este în oală, care ulterior răsad va fi plasat pe un loc permanent de reședință. Foto: vară înflorire muscata
procesul de însămânțare de sine este faptul că containerul de semințe umple selectate în sol, se îngroșa moderat ușor de hidratare, am semănat.

Pentru Pelargonium cultivate din semințe, acestea trebuie să fie dispersate pe suprafata si se presara un pic deasupra solului și se umezește cu pulverizare manuală. Puteți presara semințe, și împingeți ușor meci în pământ umed la o adâncime de nu mai mult de 3-5 mm.

După recipientele cu semințe acoperite cu folie și plasate pe o lumină fără fereastră lumina directă a soarelui. Ar trebui să fie la temperatura camerei, + 20, + 22 ° C Menținerea solul ușor umed. O dată pe zi au evidențiat

Pelargonium din semințe de la domiciliu
Culturi timp de 5 minute pentru a ventila. Răsaduri va apărea la sfârșitul primei sau a doua săptămână după însămânțare, unii germeni de acest proces poate dura mai mult de o lună.

Foto: Pelargonium crescut din semințe ca plante container - de răsaduri de la formarea semințelor

răsaduri CARE

Pentru răsaduri mici au nevoie de o ingrijire adecvata. Este simplu, dar vă permite să crească din semințele unui Pelargonium frumos pentru casă și grădină. Regula principală - o irigare rezonabilă. Sol cu ​​rostochku tot timpul ar trebui să fie moderat umed. Cu ajutorul unei pipete farmacie obișnuită distribuie în mod convenabil cantitatea necesară de apă în fiecare răsad. Uneori, utilizate seringi medicale fără ace sau convenționale de pulverizare. Este de dorit ca apa să nu rămână pe rostochku, deoarece acest lucru poate provoca unele boli răsad. Când semnele la înnegrire răsadurilor și sol vărsat soluție destul de slabă de permanganat de potasiu sau destinate acestui medicament, de exemplu, fitosporin și apoi normalizarea condițiilor de conținut.

► Propagarea Pelargonium CHERENKAMI► Legenda Pelargonium. Cât de util Geranium

Live ar trebui să mușcate generație mai tânără pe o cutie de lumină, chiar și cu lumina directă a soarelui, dar nu toată ziua, dar, de exemplu, în dimineața sau seara. In timpul iernii este de nedorit la capacitate cu semințe sau răsaduri de picioare pe pervazul bateriei este foarte cald. După temperatură conținut germinare geranium trebuie redus cu 2 ° C până la + 18- + 20 ° C Aceasta nu va permite răsaduri să se întindă, iar plantele sunt stufoase și aliniate. Geranium alimentat în această etapă, se dizolvă rapid îngrășământ special pentru răsaduri de flori la fiecare 2 săptămâni. Atunci când se utilizează microfertilizer convențională constituie o soluție a cărei concentrație este mai mică decât de două ori în comparație cu doza recomandată.

TRANSFER ȘI IMBARCAREA Pelargonium

Pelargonium din semințe de la domiciliu
Când varza apar două sau trei frunze, ele se arunca cu capul în recipiente mici separate pentru ghivece cactus nu se va potrivi. Ca creștere geranium ar putea avea nevoie de un alt transplant în ghivece mai mult, de preferință, faianță, care va proteja rădăcinile de supraîncălzire și de a reține umezeala mai mult timp. Replanta mușcate mai bună metodă de manipulare fără rădăcini de rupere și comă de lut. Dimensiunea optimă a containerului pentru 20h30sm soiurile subdimensionate. Atunci când se plantează într-un vas de dorit să se introducă un îngrășământ care acționează lung. După închiderea pelargonium amenințarea de îngheț poate fi scoasă în afara sau plantate în paturi (5 plante pe metru), în sol cu ​​aceeași caracteristică ca și faptul că, în creștere răsaduri.

Foto: Cultivarea plyuschelistnoy pelargonium din semințe

CARE Pelargonium


Pelargonium din semințe de la domiciliu
Pelargonium cultivate din semințe într-o casă poate conține pe pervazul ferestrei și, în vara pe un balcon sau într-o grădină. Afara geranium cresc timpul anului doar în zonele în care iarna nu este prelungit înghețuri, iar termometrul nu scade sub -2 -3 ° C și este menținută în timpul iernii la nivel apropiat de zero. În rare zilele reci sunt suficiente pentru a acoperi muscata de film.

În regiunile unde iernile sunt severe, mușcate de vară pot fi plantate în paturi de flori (soiuri nemahrovye), iar în timpul iernii pentru transplant în ghivece și le-a pus în casă. Desi mușcate nepretențios de transplant, permanent ea nu-i plăcea (excepție - metoda de manipulare). La un astfel de tratament ea reacționează scădere

Pelargonium din semințe de la domiciliu
înflorire sau încetarea completă. Cultivatorii experimentat floare recomanda transplantat numai atunci când este nevoie (de plante cultivate puternic, boala rădăcină). În alte cazuri, este necesar să se poarte în vara pe balcon sau în curte într-o oală, și la apariția răcelilor în aceeași oală aduce înapoi. Apropo, în ghivece de flori, potrivite în dimensiune, cu Pelargonium ingrijire adecvata nu se simte mai rău decât în ​​câmp deschis, și, uneori, chiar mai bine. La urma urmei, există o oportunitate de a proteja de precipitații excesive și a solului, cu o scădere a temperaturii în oală este mai cald decât murdărie.

Foto: vara înflorire muscata plyuschelistnoy

Îngrijire Pelargonium cultivate din semințe, este o udare moderată în timp util, fertilizare orice îngrășământ de flori cel puțin o dată pe lună în câmp deschis, și de două ori în cazul în floare este crescut într-un container. Aceasta presupune eliminarea inflorescențe estompate, cu excepția unor soiuri care verși propriul lor. Apoi, Pelargonium se vor bucura de o înflorire abundentă și lung. Pentru floare nu este tulpină trăgând în sus vârf de cuțit afară, formând astfel o mică coroană. Făcând acest lucru, este de dorit să se atingă o înălțime de plante de 10 cm. Și asta a fost forma corectă de Pelargonium, un ghiveci de flori pe pervazul ferestrei în mod liber și, ocazional, rândul său, un câteva grade. În vreme ploioasă, în creștere în aer liber geranium mai bine protejat de umiditate excesivă și o scădere a temperaturii aerului înregistrată în cameră.

Deși Pelargonium poate trăi în umbră și la soare, într-un loc răcoros și în cazul în care cel mai bun aspect cald, și multe flori frumoase vor fi în plante, pentru care regimul observat moderată în lumină, și temperatura ambiantă și de udare .

„Site-ul despre plante» sectiunea www.pro-rasteniya.ruVernutsya