Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

Entorsa - este una dintre cele mai frecvente tipuri de leziuni într-un mediu intern, precum și în activitățile profesionale. În special la risc de astfel de prejudiciu, persoanele care se angajează în sport. Sunt mai susceptibile de a suferi ligamente majore ale articulațiilor extremităților superioare și inferioare: umăr, cot, genunchi si glezna.Vremea și ligamente întinse consecințe depind de gradul de vătămare (entorsă, rupere sau ruptura completă a fibrelor ligamentare), cât de repede și au fost furnizate în mod eficient de prim ajutor prin alte entorse volum tratament și măsuri de reabilitare.

Tratamentul se întinde ligamentele din orice locație poate fi împărțită în trei etape:

 • primul ajutor;
 • principala terapie (chirurgical sau conservator);
 • reabilitare dupa traumatisme.

Să ne examinăm cu atenție ceea ce include fiecare dintre aceste elemente.

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

Gradul de entorsa depinde de tratament

prim-ajutor

Începe tratament pentru entorse ar trebui să imediat după prejudiciu. Nu este nevoie să aștepte sosirea de „prim ajutor“, măsurile urgente necesare pot fi realizate în mod independent sau cu ajutorul altora. Pentru a face acest lucru, amintiți-vă câteva principii de prim ajutor pentru leziuni.

odihnă pentru membrul afectat

În nici un caz nu se poate muta un picior ranit sau brat. Acest lucru poate duce la starea împovărează și o ruptură completă a ligamentelor intinse. Prin urmare, primul lucru pe care ar trebui să includă tratamentul entorse, - este o odihnă funcțională completă.
Chiar și cu întindere ușoară nu este recomandată pentru a încărca articulația afectată timp de 3-4 zile.

Apoi, începe treptat, pentru a efectua mișcarea pasivă și activă. Având în vedere că absența prelungită a sarcinilor conduce la dezvoltarea de atrofie a mușchilor și a ligamentelor care, în viitor, ar putea conduce la restrângerea ariei de mișcare în articulația afectată. Criteriul principal care ar trebui să fie utilizat atunci când revenirea la sarcini active - o durere în comun. În cazul în care mișcarea acestea sunt prezente, atunci este prea devreme pentru a încărca membrelor.

evenimente de imobilizare

În unele cazuri, medicul poate prescrie purtarea de ghips, atelă sau o atela. De regulă, este necesar pentru daune ligament grave, iar dupa o interventie chirurgicala pentru o explozie. Durata unei astfel de imobilizare determinată de către medic în fiecare caz individual.

compresă rece

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

compresa rece elimină perfect durerea prejudiciului

Există medicamente speciale sub forma de spray-uri pentru a răci site-ul vatamate. Acestea sunt aplicate pe pielea pacientului rostului, agentul frigorific determină o scădere a temperaturii locale și asigură un efect analgezic excelent.

Membrele poziție ridicată

măsură simplă și eficientă este de a da un picior sau braț cu ligamentele contorsionate poziție înaltă. Acest lucru va reduce intensitatea fluxului sanguin în zona deteriorată, respectiv, pentru a reduce umflarea și riscul de sângerare în cavitatea articulara. În acest scop, puteți utiliza o perna sau perna, realizate din îmbrăcăminte și alte materiale la îndemână.

Managementul durerii

sindromul de durere însoțește fiecare caz de intindere sau ruperea ligamentelor. De regulă, în cazul în care prejudiciul nu este severă, măsurile de mai sus conduc la o scădere a durerii și nu este necesară nicio acțiune. Cu toate acestea, în cazul în care sindromul de durere intensa, este posibil să se ia în mod independent, un comprimat la fiecare analgezic OTC, de exemplu, Ketanov, Nurofen, etc Arcoxia.

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii popularePrincipalele activități ale primului ajutor pentru entorsele pe exemplul articulației gleznei

activități interzise

Foarte des, persoanele care au primit acest tip de traumă, încercați să-l vindece în moduri care pot duce doar la deteriorarea prognoza și datoriile. Amintiți-vă că este imposibil să se facă în primele zile după o entorsa de orice locație:

 • interzise orice natură termică a procedurii, de exemplu, compresa fierbinte, o baie caldă, căldură uscată și altele asemenea;
 • alcool (va crește doar umflarea țesuturilor și provoacă durere crescută);
 • exerciții fizice și mișcarea activă în articulația afectată (acest lucru poate duce la o ruptură completă a ligamentelor și necesitatea reparării lor chirurgicale);
 • orice tip de masaj (se poate face numai în etapa de tratament de reabilitare).

Cum de a trata o entorsa de medicamente

Acesta a aplicat la faza staționară sau tratamentul ambulatoriu. Prescrierea de medicamente din următoarele grupe:

 1. Analgezice și anti-inflamatoare (diclofenac, aceclofenac, ketoprofen, meloxicam, ibuprofen, indometacin, etc.). Acestea sunt medicamente de bază, care nu numai că poate elimina durerea, dar, de asemenea, pentru a elimina inflamația, reduce umflarea țesutului. Acestea sunt utilizate pentru administrare orală, cât și sub formă de unguente externe. Cursul de tratament nu trebuie să depășească 14 zile.
 2. anestezice locale (lidocaină, procaină, bupivacaină) pot fi aplicate la sindromul durerii intense. Ele pot fi aplicate pe piele sub formă de spray-uri, sau medicul poate introduce medicamentul în țesutul moale în jurul articulației afectate, provocând o ușurare semnificativă a pacientului.
 3. Unguent cu un efect de încălzire începe să fie aplicată numai în etapa de reabilitare, atunci când faza activă a inflamației este de peste. Ei activează circulația sângelui în țesuturile articulației vătămate și contribuie la regenerarea structurilor deteriorate. Astfel de preparate sunt realizate pe bază de extract de șarpe sau venin de albine de piper roșu. Prin urmare, este important să se excludă posibilitatea de alergii și intoleranțe individuale.
 4. Pregătirile pentru resorbția hematoamelor. Acestea sunt utilizate sub formă de geluri sau unguente, de exemplu, un unguent cu heparina troksevazin și așa mai departe. Ei bine se elimina acumularea de sânge sub piele, contribuie la dispariția rapidă a echimoze și vânătăi, dar pot fi utilizate numai dacă încrederea că sângerarea sa oprit.

Important! Toată lumea ar trebui să fie conștienți de semne de pericol, atunci când acestea apar, trebuie să solicitați imediat ajutor medical. Acestea includ: încălcarea funcției de susținere la nivelul membrelor; pierderea mobilității sale; durere care nu merge; în creștere edem; febră, semne de inflamație în comun; în cazul în care tratamentul anterior nu aduce un efect timp de 3 zile.

tratamentul chirurgical

Chirurgia pentru entorse numiți în pauza lor parțială sau totală, în cazul în care nu este posibil să se realizeze îmbunătățiri conservator. De asemenea, se arată tratament chirurgical sportivii profesioniști.

Operația trebuie efectuată în perioada de până la 1 săptămână după un prejudiciu sau după 6. Acest lucru se datorează faptului că între aceste intervale de timp din sânge se acumulează în articulații, fluidul inflamator, care împiedică care efectuează proceduri chirurgicale, si agraveaza prognosticul.

Tipul tranzacției și de acces depinde de localizarea și gradul de deteriorare a ligamentelor. de obicei efectua operații reconstructive cu reluarea integrității fibrelor ligamentare sau înlocuirea completă prin autologe sau alogrefa.

Adesea folosit ca un rotulian ligamentului porțiune grefei a pacientului. operațiunile moderne sunt efectuate numai prin artroscopie, adică, fără incizii mari și disecția cavitatea articulara. Acest lucru îmbunătățește semnificativ prognosticul și accelerează recuperarea prejudiciului.

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

Artroscopia - o metoda minim invaziva si extrem de eficienta de tratament chirurgical al unei entorsa

reabilitare

Recuperarea după întindere este necesară atât în ​​tratamentul conservator și chirurgical. În acest scop, utilizarea a trei tehnici de bază: exerciții de fizioterapie, masaj și terapie fizică. perioada de reabilitare ar trebui să înceapă din primele zile de prejudiciu. Acesta include un spital și policlinică etapă. Pentru leziuni numai aceste tehnici ne putem limita la un grad ușor, dar în caz de prejudiciu grav, precum și ligamente sportivii profesioniști tratament de refacere este cel mai bine organizat în centre de reabilitare specializate.

Tratamentul de remedii populare

Mulți pacienți care au primit o entorsa, nu doresc să solicite asistență medicală și de multe ori cred, decât pentru a trata prejudiciu la domiciliu. Este necesar să spunem imediat că tratamentul național este permisă numai în cazul unor leziuni ușoare. Pentru a face față cu durerea și umflarea poate ajuta la următoarele rețete.

Cataplasmă de lut

Pentru prepararea de vindecare compresei de lut, veți avea nevoie de:

 • 1 cartofi cruzi,
 • jumătate de ceapă,
 • o linguriță de zahăr,
 • 3 linguri de argilă.

Pe măsură ce tratamentul se întinde este efectuat ligamente și remedii populare

Cataplasmă de lut va ajuta la ameliorarea durerii și inflamației

Cartofi și ceapa trebuie să se pisa în terci. Se adauga zaharul si argila, se amestecă bine. Compoziția rezultată trebuie să fie distribuite uniform pe un șervețel curat și atașați la un pacient în comun. Din mai sus folie de polietilenă să-și încheie și fixați cu un bandaj. Avem nevoie de a păstra toată noaptea. Cursul de tratament - 5-7 proceduri.

vindecarea unguent

Pentru prepararea ei trebuie să răzui 20 de grame de săpun, se adaugă o proteină de ou crud și 2 linguri de apă. Se amestecă toate ingredientele pana se omogenizeaza. Frecați acest unguent în zona deteriorată, este necesară de 2 ori pe zi. Cursul de tratament - 10-14 zile.

învelire

Pentru a preîncălzirea 200 ml oțet de mere, dar nu-l aduce la fierbere. Se dizolvă în 2 lingurițe de sare și se adaugă 4 picături de soluție de iod. Acest amestec este necesar să înmuiați o bucată de material natural și înveliți-l afectat în comun. Păstrați ambalaj trebuie să fie de 15 minute. Se repetă procedura poate fi de 2-3 ori pe zi. Cursul de tratament este de 10 zile.

A face o concluzie, este important de menționat că, pentru orice prejudiciu comună poate răni ligamente sale. Prin urmare, fiecare caz nu trebuie să rămână fără o atenție medicului. Deoarece consecințele pot fi foarte grave.