Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
„Finisoare Form poate avea o configurație diferită, mărimea și greutatea. Totul depinde de materialul selectat. "

Bună ziua, dragi cititori blog! Astăzi, să vorbim despre estetica exploatațiilor dvs. teren ...Ai un site țară? Dacă da - excelent! Mai ales locuitorii orașelor, după agitația, eu vreau să merg acolo, în cazul în care calm liniștit și aer curat. Warm up în paturi, barbequing, umbla desculț. Stop! O alei de grădină sunt disponibile? Adică, nu hard-ambalate ude cale de pământ, după ploaie. Dacă nu, aici este un subiect relevant: pavaj propriile lor mâini pas cu pas instrucțiunile.

În general, pavate căi, nu numai comoditatea de transport. Este, într-un sens, un indicator al abordării economice și practice. Sett are un nume modern, - dale de pavaj, așa că o să o sun în articol atât.

Dacă înainte, „caramida“ a fost zdrobite sau tăiate grosier de piatră de formă dreptunghiulară, dar astăzi, cel mai adesea - beton turnat, geometria corectă „bar“, în culori diferite. Deși este de multe ori posibil pentru a vedea un hexagon sau alte forme complicate. Mult mai puțin în rolul de plăci de trotuar utilizate solide din piatră naturală, cărămidă clincher, lemn sau cauciuc. Ei bine, de acoperire modulare pentru grădină - acesta este un subiect pentru o altă conversație.

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto

Reguli de stabilire pavele

Există mai multe modalități de dovedit styling. Acestea depind de scopul și materialul utilizat.

 1. Înainte de a alege materialul, să decidă - ceea ce va duce suprafața de încărcare. Cineva ar putea spune, dar că este mai ușor, greutatea unei persoane. gândiți-vă, atunci când va conduce în tractorul curte sau alte vehicule utilitare grele „ceva pentru a demola, sape, și așa mai departe.“ Pentru sfaturi cu privire la întrebarea „ce dale, pentru care sarcini“ - se referă la magazinul de hardware;
 2. Decide cu regimul stabilit. scheme simple și „de funcționare“ de stabilire dale de pavaj sunt: ​​„pomului de Crăciun“, „caramida“, „bar“.

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
Circuite și metode
Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
pieptene

Perioada de operare pavele-țiglă destul de mare. Și depinde de calitatea de instalare. Cine nu se potrivesc, nu iau mai ușor. După cum spun experții în domeniu - pe care doriți să salvați, mai bine să ia blocuri de piatră mai ieftine, dar nu vă zgârciți la procesul de instalare a acestuia.

Instrucțiuni pas cu pas și succesiunea acțiunilor

Baza pentru orice cale de grădină - o pernă bună de nisip și pietriș. În cazuri speciale, o bază consolidată. Apoi, trebuie să ne umple șape și a pus „decor practic peisajul“ pe substratul de beton. Dar această opțiune este de obicei folosit foarte rar.

Înainte de întâlnire, set de instrumente. Nu voi merge la „sută la sută“, sigur că este pierdut ceva și ce nu este „a trecut prin.“ Fac o descriere universală a tehnologiei, și nu sub soluția specifică. Deci, ceea ce este necesar pentru funcționarea cu succes, cu excepția capului și mâinile comandantului?

 • mistrie;
 • sfoară;
 • cuiere cu crestăturile;
 • un nivel al apei;
  Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
 • hârtie și creion;
 • furtun cu un cap de duș sau o stropitoare de grădină;
 • obrezinennyj ciocan (Mallet);
 • prin vibrare sau de casă „trambovatel“;
 • măturică mătură sau de grădină;
 • Cel mai bun fan greble;
 • lopata;
 • mop cu peri tari;
 • Bulgară cu o lamă de diamant pentru tăiere dale;
 • nisip, schebonka, pietriș, apă;
 • unele ciment;
 • geotextile, dar puteți face fără ea;
 • ea țiglă-pavajului și curb (unul dintre numele borduri).

Cu instrumentele și materialele au fost definite, este timpul pentru a începe.Primul Dr.

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
zona de defalcare elayut care va pod. Și anume, conduce în mize și a pus „urme roșii“ (de exemplu, întinse coarde, care delimitează limitele orizontului, unde pavelele se va încheia). Pentru a alinia pista desemnate la locurile înalte, solul în exces îndepărtat și în depresiuni (gropi) - contrar turna. Toate grebla de relief necesare nivelat și compactat.

Este obligatoriu să contemple prejudecată a firului aproximativ 3-5 °, în direcția viitoare prizele. Pre-spectacol. „Plăcintă“ nostru va fi (dreapta).

Sau au diagrama pictural dur:

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto

Apoi, trece la excavarea.

 • Excava la o adâncime de cazma baionetă. 15-18 A se vedea partea de jos a format „șanț“ trebuie să fie curată, fără praf și fără rădăcinile plantelor.
 • Efectuăm un fund de partiționare șanț longitudinal și transversal și ia în considerare cu atenție panta de scurgere a apei de ploaie și zăpadă topită.

În cazul în care solul este argila, este posibil să se facă mai aprofundate locale puncte de vânzare de drenaj.

 • Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
  Ingrasare partea de jos. Dacă există prin vibrarea - Gut! Nu, folosiți o mică bucată de lemn, asigurarea mânerul la-capăt înregistrat - un mâner obișnuit de o lopată. Efectuarea de cel puțin zece pasaje fiecare piesa de burat.
 • În cazul în care calea de gradina va fi dimensiuni geometrice clare, care roi canelură la dimensiunea bordurii (borduri) și setați-le. Există o opțiune de a le pune atunci, ci pentru a proteja marginile zonei de riscul de vărsare, atunci trebuie să pună cofrajului.

De exemplu, pentru borduri 20 cm în înălțime, procedați în felul următor:

 1. Dig o adâncime șanț de 30 cm;
 2. Se toarnă pietriș sau proiecții la o grosime de 10 cm;
 3. Apoi, betonul este turnat ≈ 2-3 cm;
 4. Ele dau bordură, astfel încât marginea ei superioară este de aproximativ 2-3 cm mai jos gresie orizont *.

* Este necesar să se urce la bordul piatra nu interferează cu apa captată, ci dimpotrivă, a contribuit la scurgerea acesteia. Instalarea bordură previne slăbirea și „răspândirea“ gresie „pe drumul cel bun.“

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto

 • Primul strat în șanț pe sol compactat, sypem schebonku. Pentru site-urile cu o presiune intensă de cale mai mare (masina originala sub pergolă) strat a fost făcută de 10-15 centimetri.

Pentru sol slabopuchinistyh inainte de aplicarea primului strat de așternut, se recomandă să se stabilească două straturi de geotextil (marca Agril, Agrotex etc.). Acest lucru elimină riscul de deformare.

 • Al doilea strat de proiectii greblă ocupate și aplatizează. Grosimea acestui strat este în intervalul de proiectii performante 5-7 cm. Podsypku, asigura rezerva sub maiul.
 • Nisip de dumping - este al treilea strat. El se trezește în top drop-out, un strat de 3-5 cm. Nu ar trebui să fie de timbru, și ai nevoie doar pentru a netezi rake. Nisip perne amenzi adecvate, dar a verifica că nici resturi de sol și contaminanți. Ele pot fi semințele de buruieni. În cazul în care încolțesc este o rușine.

Sand este împrăștiat cu ajutorul unui profil metalic sau inch țevi din PVC. Acestea sunt plasate pe principiul șine de cale ferată. Printr-o distanță de 1 - 1,5 metri.

Cum de a pune pietrele de pavaj?

 • Masoneria, cel mai simplu mod de a conduce pe borduri. Numărul inițial este plasat exact în firului în direcția pantei. Pentru a plasa gresie trebuie să adere la opțiunile preselectat de ambalare. O atenție specială la nivelul zidărie. Fiecare țiglă necesită contracție, iar acest lucru ajută la Mallet.

Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto
În cazul în care „caramida“ nu este stabili exact în jos, puteți curăța, se toarnă (sau elimina) nisipul din nou în locul și compactat-re. În timpul funcționării, utilizați în mod constant nivelul de bule de construcție. El va fi ghidat în ceea ce faci dreapta.

Atunci când dala este căptușit, este de dorit pentru a sigila suprafața pavată cu o bază cauciucată compactoare speciale (pentru a nu deteriora „blocurile de construcție“). Deși greu de crezut că un rezident simplu de vara are acest instrument (niciodată nu este necesar).

Atunci când asimetric se angajează pavele cu clădiri și elemente de design de peisaj poate fi divizat sau tăiate plitku.Prezhde face acest lucru, este necesar să se facă o incizie în limba bulgară. Dar, amintiți-vă, aceasta este o lucrare foarte mult praf, și, prin urmare, folosiți ochelari de protecție și de respirație.

 • După stivuire, un amestec uscat de ciment și nisip, amestecul rezultat să se extindă peste dale. Apoi, mături în rosturi powertrowel și în amestec cu ajutorul unei raclete cu un teanc rigid. Rămâne doar să măture țiglă de nisip în exces și se toarnă apă, astfel încât să penetrat toate cusături. Acum trebuie să îndure în momentul în care amestecul este prins (2 zile). În acest timp, mersul pe „netezind calea“ se elimină. Pentru îngrijirea suplimentară trebuie să actualizați periodic mortar de ciment-nisip, eluat cu apă din articulații.
  Pavaj propriul lor pas cu pas mâini instrucțiuni film foto

Lucrarea poate fi simplificată, fără a utiliza ciment. Pentru nisip „mortar“ utilizarea numai curat, uscat, care poate fi ușor măturat în spațiu țiglă.

Pentru a păstra aspectul estetic, după un timp, gresie gri din beton care urmează să fie curățate, și de culoare - scăldat. Curățarea zăpezii, este necesar să se facă, folosind metal și plastic sau unelte de lemn.

În concluzie: originalitatea calea grădină depinde de abilitățile dumneavoastră de design și imaginația creatoare.

Anecdotă pe această temă: mama întreabă fiul? - Micul Johnny, de ce ai scris pe covor in camera. - Mamă, te-a spus - du-te pipi pe pista!

Cred că acum știi deja cum să se stabilească pietre de pavaj și poate fi ușor antrenat pe calea grădina lui. Succesul în această afacere plictisitor! Pa!

Citat Înțelepciunea: Simplitatea - arta de cel mai înalt nivel (Bryus Li (idolul meu din copilărie până astăzi)).