Paturi de piatră, cu mâinile lor

Dorința de a decora și de a evidenția curtea ta este specifică oricărei persoane. Și dacă într-o dezvoltare urbană tipică face dificilă, într-o casă privată, și mai ales în țară totul este limitat doar de imaginație și capacitățile financiare proprietar al site-ului. Și ce ar putea fi mai ușor decât să-l decora cu flori și verdeață? Cu cât se poate face paturi de piatră, cu mâinile lor. Fotografie de paturi de flori de cărămidă va fi un instrument indispensabil în proiectarea de gradina ta.Paturi de piatră, cu mâinile lor

Crescut pat cu culori vii, germinare între pietre

pat de flori de pietre cu propriile sale mâini: exemple de fotografii, materiale, tipuri de paturi

Marele avantaj al paturi de flori din piatră și cărămidă este disponibilitatea lor relativă. Anumite tipuri de materiale sunt în general caracterizate prin costuri reduse, și poate fi realizată cea mai mare parte munca de unul singur. Și, în același pat de cărămidă sau piatră va deveni un accent luminos în proiectarea grădinii, se potrivesc armonios în orice stil.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

O varietate de roci și plante creează un sentiment de frumusețe naturală autentic în curte

Piatra naturala este durabil, ecologic, rezistent la substanțe chimice și extrem de estetic. El nu se teme de schimbările de temperatură, care se deschide mari posibilități pentru aplicarea sa în proiectarea grădinii. Cu toate acestea, un dezavantaj serios de multe ori este costul ridicat.

Materiale pentru decorare paturi de flori cu pietre

Pentru paturi de flori, puteți utiliza o varietate de materiale:

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Tipuri de pietre, care sunt utilizate pentru a crea și Bedded

Calcarul are o culoare naturala frumos, gri deschis, crem,,,, nuanțe roz albastru galben alb, permițându-vă să creați gradina compoziții interesante. Datorită structurii sale poroase a materialului nu este protejat de influența agresivă a apei și a vântului, dar fisurile sunt adesea umplute cu sol și este utilizat pentru plantarea o varietate de plante (în special groundcover și mosses).

Paturi de piatră, cu mâinile lor

O idee interesantă este de paturi simple, cu tuf vulcanic și conifere

număr foarte mare de culori (alb, rosu, purpuriu, roz, portocaliu, gri, maro, negru), rezistență ridicată și, în același timp ușurința surprinzătoare în manipularea diferite tuf - o specie de calcar. În cele mai multe cazuri, este folosit pentru terase artificiale sau paturi in apropiere de apa.

Structura poroasă aparte și gresie. Este bine permite aerului și a umezelii, dar repede își pierde forma sa originală și este distrusă. Cu toate acestea, este utilizat pe scară largă în design de gradina, datorită unei game largi de culori (de la gri la roșu și nisip) și structura frumos. Deosebit de impresionant pietre și bolovani uite moloz.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

pat de piatră se potrivește perfect în peisajul natural

Atunci când se face paturi folosesc adesea ardezie. Caracteristica distinctivă a acestui mineral este structura sa stratificată aparte și o proprietate divizată în plăci individuale. Remorce de ea poate dura zeci de ani menținând în același timp aspectul original și strălucire caracteristic. În ciuda costului ridicat, ardezie este foarte popular printre designeri peisaj. El este foarte flexibil, complet rezistent la apa, nu se teme de nici un ciuperci sau substanțe chimice sau temperaturi extreme. De obicei, șisturi (in special glybnyak) utilizat pentru producerea de paturi ridicate.

Paturi de piatră, cu mâinile lor
Un pat de flori a anvelopei cu mâinile: fotografia paturi de flori de anvelope și roți ghid pas cu pas pe crearea sa. Ghid pas cu pas pentru punerea în aplicare. Informații generale privind crearea de paturi de flori la cabana lor de vara.

Granit nu se teme de nici o umezeală sau îngheț, este de zeci de ani și are o frumusețe izbitoare. costuri foarte ridicate și proprietatea de oxidare a solului poate fi atribuită neajunsurile. Acestea din urmă trebuie să fie luate în considerare în selectarea plantelor, ca urmare a domeniului de aplicare a pietrei este destul de limitat.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Neobișnuit cu strat de flori ghiveci de flori

Quartz reflecta lumina aceasta deoarece suprafața strălucește și strălucește în soare. O paletă bogată permite utilizarea pe scară largă a mineralelor în proiectarea peisajului. bazalt Robust adesea folosit pentru stabilizarea versanților și crearea de terase artificiale.

Utilizate pe scară largă în pietricele de design de gradina. Aspectul Neat, o selecție largă de culori și costuri reduse face posibilă nu doar pentru a proteja gradina de flori, dar, de asemenea, să fie o adevărată operă de artă fac. Cel mai adesea, pietricele sunt folosite pentru a crea buclă de paturi de flori. Pentru a da un material rezistență structurală se întinde în mod obișnuit pe un mortar de ciment.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Pat frumos de lalele decorate cu margine de cărămidă

Tipuri de paturi de piatră

Există mai multe tipuri de paturi de pietre. Foto pe internet și literatura de specialitate oferă o descriere detaliată și idei interesante cu privire la tot ceea ce fiecare dintre ei, indiferent dacă acestea sunt:

  • pat obișnuit;
  • paturi ridicate;
  • gabion;
  • rockeries;
  • diapozitiv alpin;
  • pante terasate;
  • rock gradina japoneza;
  • Arabesque.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Rotunjite răzor de flori, frumos încadrare de copac

Pat comună este mic în dimensiuni cu pereți pământ frontieră, de obicei, o formă geometrică clară (circulară, pătrată, dreptunghiulară, ovală). Frontieră în sine poate fi prevăzută cu pietre în unul sau mai multe straturi.

Un pat ridicat nu este numai accent strălucitor și elegant, în proiectarea grădinii, dar, de asemenea, efectuează o problemă foarte practic. Acest design permite florilor sa creasca in zonele cu sol sărac, precum și în mod substanțial mări suprafața utilizabilă pe parcele mici (în special pentru mai multe niveluri, paturi ridicate).Paturi de piatră, cu mâinile lor

paturi ridicate pot fi folosite pentru Saloanele zonare

Ingrijirea plantelor pe un strat de flori ridicat este mai ușor deoarece este protejat împotriva buruienilor și a dăunătorilor multora, și din cauza înălțimii întregii structuri nu este nevoie să se aplece în jos pentru a ajunge la plante. Pe un strat de flori ridicat mai ușor de a crea condiții adecvate pentru flori și arbuști la cerințele specifice ale solului, de exemplu, pentru hydrangeas și conifere care cresc numai în soluri acide.

Important! În astfel de paturi au dezavantajele lor. Este o structură permanentă, care necesită costuri financiare și de planificare atentă. Solul se usuca in mai repede, dar această problemă poate fi rezolvată prin instalarea unui sistem de irigare prin picurare.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Gabioane construită dintr-o plasă metalică, umplere cu piatra de cariera sau pietricele

O solutie originala pentru zona suburbană va fi instalarea de gabioane - paturi ale rețelei și pietre. Această caracteristică de design vă permite să dea un pat de flori orice formă. Gabioane sunt ecologice, durabile, asigura un drenaj excelent solului și nu necesită cheltuieli mari de numerar. La o anumită experiență este destul de posibil să se construiască propriul.

Rockeries, sau un deal stancos, este un grup de împrăștiate pe o suprafață pitoresc mică de pietre mari de diferite dimensiuni, dar o singură specie (de multe ori, ardezie sau calcar). Acest lucru se face pentru a simula o pajiște de munte. Paturi pietre mari săpate în pământ în pământ pentru o mai mare stabilitate si in apropiere de pietricele se împrăștie. În acest context, arată plante perfecte arbuști și târâtoare creștere scăzută (iarbă neagră, ienupăr, molid pitic, arborvitae, stonecrop, Miscanthus).

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Ca de drenaj pentru rockeries adesea folosit pietriș

Cu rockeries de multe ori confunda pe deal alpin. Stancarie este situat în avion, iar glisiera alpin - este un complex de design cu mai multe etape, al cărei centru este stabilit în general bolovan mare, și în jurul valorii de pietre mai mici, care sunt plantate și diverse de munte (sau altele similare), plante cu sistem radicular bine dezvoltat.

ridicarea pantă terasate zidurilor de diferite forme și înălțimi, realizate din piatră spartă (cuarț, granit, bazalt), uneori cu adaos de calcar sau gresie.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

pantă terasate format din diferite tipuri de plante

rock gradina japoneza este format din bolovani rotunjite, de multe ori, cu mușchi situate la o distanță unul față de celălalt. Caracteristica sa specială este predominanța de pietre - bolovani și pietricele. Plantele sunt plantate, dar în cantități foarte mici.

Arabesque este o formă neobișnuită floare regulată (sub forma unui animal sau insectă, cel mai fluture) simetric cu debarcări de plante strict reduse covor.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

grădină japoneză arată strict și elegant, datorită marea majoritate a pietrelor

Crearea unui pat de flori de pietre cu mâinile lor. Fotografie de paturi de flori de cărămidă

Cum de a face un pat de pietre cu mâinile lor

În primul rând, trebuie să se ia în considerare gradul de iluminare, precum și nivelul de umiditate. Și deja pe această bază, pentru a alege nu numai varietatea de plante, dar, de asemenea, tipul de paturi de flori. De exemplu, cu o masă mare de apă sau stagnarea regulată a apei în zonă este de a abandona paturi obișnuite și preferă paturi sau gabioane ridicate.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Două paturi de flori trepte de piatră grădină înrămate

Este important ca amplasarea paturi de flori. În nici un caz nu va pat de flori nu trebuie să împiedice libera circulație a pe site-ul sau udarea plantelor. De asemenea, acest lucru depinde de tipul de paturi de flori. Deci, cel mai bine este să se uite gabioane de-a lungul pereților și garduri. Alpine slide-urile în mod corespunzător toate situate pe o pantă mică ca arabescul, ca Elevation va permite o buna vizualizare a ornamentare fantezie. Și în mijlocul grădinii ar trebui să aranjeze un pat de flori ridicate.

Indiciu util! Înainte de a începe orice lucrare necesară pentru a desena o schiță a viitorului pat de flori, pentru a face marcajele de pe site-ul, se calculează cantitatea de materiale, cu atenție elimina stratul superior al pământului și să-l separa de straturile inferioare.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

frontieră, căptușite cu pietre, separă terenurile cu plantații

Cea mai simplă opțiune - un pat obișnuit cu un chenar. Pentru a face acest lucru, dezgropa paturi de flori în jurul perimetrului șanțului, se umple cu pietriș și set top pietre mai mari, ușor împingându-le în pământ.

Pentru a pune bazele ridicate paturile necesare. Pentru aceasta este necesar să se sape un șanț la o adâncime de 25 cm, a pus-o piatra de pavaj sau pietricele și compactate. Cu paturi de perete exterior de rosturi prevăzute, cu poziționarea lor trebuie să fie ușor înclinată spre interior și foarte aproape unul de altul. Pus pe partea de sus cele mai multe pietre plate, iar diferența este umplut cu ciment sau pietre mici. La finalizarea tuturor lucrărilor, puteți umple stratul de drenaj, apoi solul fertil, da-l să se stabilească, și după ce deja plantate plante.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

pat de flori, înconjurată de un zid de cărămidă, va fi un plus frumos la instanța de judecată într-o casă privată

Rockeries poate fi utilizat pentru o zonă plană, și puteți face o mică pantă artificială. O atenție deosebită trebuie acordată pietre - și bolovani, pietricele și ar trebui să meargă bine unul cu celălalt.

Pentru gradina de rock este de asemenea necesară pantă. Pre necesar pentru a îndepărta stratul superior de sol fertil, sol compactat, pentru a pune drenaj și să stropească sol fertil. pietre Bookmark ar trebui să pună în aplicare toamna la ploaie și vreme rea le-a dat prosest. Deoarece gradina alpin va deveni aspectul cel mai natural. Este important să se păstreze articulațiilor în buzunare piatră de excavare în care mai târziu vor fi plantate plante.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Dispozitiv de conducere diapozitiv alpin

Gabioane poate fi instalat în mod independent. Cea mai simplă opțiune - o gabioane pătrată sau dreptunghiulară, pentru care se poate folosi web gata făcute din plasă de sârmă coroziune.

Răzoare din cărămidă cu propriile sale mâini: exemple de fotografii ale celor mai bune idei și sfaturi cu privire la construirea

În ciuda simplității sale și paturi modestia cărămidă și au anumite avantaje. Aceste paturi nu necesită costuri semnificative, deoarece materialul lor de fundație poate fi utilizat, restul repararea sau construirea unei case de țară sau hozpostroek. În acest caz, chiar și un pat de avantaj, acasă și flori făcute din același material va arata armonios pe site-ul. Cu atât mai mult pentru paturi pot fi folosite chiar și fragmente de cărămizi sau ceea ce a mai rămas după demolarea clădirii.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Structura de piatră ondulator cu verdeață

Lucrările la un astfel de strat de flori pe forțe, chiar de constructor fără experiență, pentru că nevoia este cărămidă, pietriș nisip (sau pietriș), mortar de ciment, sfori și o pereche de peg. Ca și în construcția de paturi de piatră în primul rând trebuie să aleagă un loc potrivit, desena o schiță, marchează site-ul, îndepărtați solul fertil și sape un șanț de mică adâncime.

Șanțul este umplut cu nisip și compactate, apoi un strat de pietriș sau piatră spartă (și se va scurge). De asemenea, este bine tamped. După acest strat este de cărămizi.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

pat normal cu pietre, și mai multe specii de plante

Indiciu util! Nu poți lega cu ciment primele două rânduri de cărămizi. Acest lucru va asigura un flux normal de apă și va proteja plantele de putregai rădăcină.

S-au găsit un alt mod de a construi un pat de cărămizi (fotografie de multe ori este descris pe Internet). O pernă de nisip pe fundul șanțului este umplut pat de flori perimetru strat de 5 cm de beton. După stiva de solidificare prin cărămizi mortar, primul strat de cărămizi este așezată sub nivelul solului, în timp ce stratul inferior este, de asemenea, sigilat cu o soluție lasă un decalaj de scurgere a apei. Este necesar să se verifice corectitudinea nivelului de zidărie. paturi de perete, așa cum este cazul cu piatra, se recomandă să se încline ușor spre interior. După stabilire paturi de perete lăsat pentru câteva zile pentru a apuca soluția.

Paturi de piatră, cu mâinile lor

Un pat de flori, cu o margine de cărămidă decorează curte

Nu ar trebui să se grăbească să plantarea de flori imediat după pozarea solului. Teren trebuie să fie vărsat și se lasă timp de 10 zile, astfel încât acesta stabilit în mod corespunzător. Și numai după aceea puteți începe de plantare.

Aceste linii directoare simple, care nu va decora doar cu ușurință zona suburbană, dar, de asemenea, crearea unor condiții optime pentru o creștere sănătoasă și adecvată a plantelor și flori timp de mai mulți ani.