Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Tradiția de a da flori in ghivece este nou pentru noi, dar în fiecare zi este câștigă popularitate. orhidee sădite, ciclama, Impatiens și multe altele de plante cu flori sunt considerate cadou elegant și rafinat, este mult mai util decât doar flori tăiate. Unul dintre marele dar al acestor plante - Gerber (gerbera).La modă, plin de farmec, fără cusur în frumusețea sa rafinat riguroase, ea este frumos prin faptul că el nu a înțeles complexitatea omului de flori de interior va fi capabil de a păstra și de a face frumoase crizanteme Blooming la domiciliu din nou și din nou.

gerbera origine

Gerbera aparține familiei Aster (sau Asteraceae - Asteraceae) și foarte similar cu Aster. Și într-o floarea-soarelui margaretă mici sau mari colorate - care este mai aproape de comparație. Botaniști au mai multe zeci de specii de trandafiri, dintre care cele mai multe creste pe cale. Madagascar și Africa de Sud.

flori gerbera descris pentru prima dată în botanistul olandez din secolul al XVIII-lea Jan Gronovius. El a decis să-l numească în onoarea german medic, biolog, și cel mai bun prieten al său Traugott Gerber, care mulți trăit și a lucrat în România, a fost directorul grădinii Apothecary - (. De la 1735-1742), Moscova Gradina Botanica si a explorat flora din regiunea Volga.

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Grădină de flori gerbera a început să cultive mult mai târziu, abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Famous crescător scoțian R. Jameson a ridicat mai întâi pe terenurile fertile din sudul Franței, în provincia Transvaal -, prin urmare, al doilea nume - Daisy Transvaal. soiuri hibride sunt cultivate crinii sunt acum peste tot în lume, în câmp deschis și în sere, ca plante cu flori comerciale pentru tăiere, și să ia în ceea ce privește vânzările 5 din lume (dupa trandafiri, garoafe, crizanteme și lalele).

Gerber - culturi de flori perene cu inflorescențe mari de roz, portocaliu, lila, crem, albastru, culoare visiniu (orice alta decât albastru). Are alungit, îndreptat spre vârful și colectat într-o priză pinnatisect frunze de până la 35 cm. Baza de frunze și tulpinile unor soiuri pubescent puternic. Pedunculi de mare, de până la 70 cm, desfrunziți. crini Flori colectate în inflorescență coșuri.

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Dimensiunea obișnuită a inflorescențelor - de la 4 la 15 cm în diametru, dar unele soiuri de aceasta ajunge la 30 cm! flori Marginal - ligulate, o varietate de culori, mediana - mici, tubulare, până la câteva sute într-un singur coș. După înflorire, randament de fructe - achene (0,002-0,003 g) cu viabilitate după 6 luni de îmbătrânire și de colectare.

Specii, soiuri și flori fotografie pateu - gerbera

Vă propunem să faceți cunoștință cu selecție fotografie din cele mai populare soiuri și specii de Gerbera.

Pe baza gerbera decorative combinate în șase grupuri de tehnologie:

 • Race Diem (uzkolepestnye melkotsvetkovye). Note: Alcor (cireșe întuneric), Aldebaran (roz), cu diametrul de flori - 8-9 cm.
 • de tip american (mare-uzkolepestnye). Note: ALGOL (cires inchis), Vega (portocaliu), Migara (roz), Jupiter (galben). Diametrul inflorescențe - 10-13 cm.
 • Large-Srednelepestkovye (11-13 cm diametru). Grad Marte (palid roșu).
 • Large-shirokolepestkovye (15 cm). Alamak (rosu aprins), Delios (roșu), Faith (roz), Marcal (galben-portocaliu), Romeo și Peter (roșu).
 • Uzkolepestnye duble și semi-dublu (până la 11 cm). Note: Viola (roz) Kalinka (galben), Sonia (Rosu).
 • shirokolepestkovye semi-dublu și dublu - până la 14 cm în diametru. Cele mai populare soi - Sparkle (roșu închis, semidouble).

Lumini și cameră de flori temperatura

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)


Grija pentru crizanteme la domiciliu, trebuie să ne amintim că acestea sunt foarte ușoare care necesită, și sunt capabile să crească și să se dezvolte în lumina directă a soarelui, dar mulți cultivatori cu experiență au ajuns la concluzia că temperatura optimă pentru ei este moderat - aproximativ 20 ° C Găsiți un ghiveci de flori, cu gerbera foarte liniștită și loc luminos în casă (de exemplu, prag de sud-est) sigur ventilate, dar proiectul-free.

În primăvara și vara face util „Daisy Transvaal“ de pe balcon, terasă sau în grădină, poate chiar cu transferul într-un teren deschis. Dar nu uitați să-l aducă înapoi sub acoperiș înainte de temperaturile de noapte scade la 8-10 ° C Subțire de frunze înainte de hibernare (fiecare dintre ele ar trebui să fie suficient de lumină). Păstrați potul de primăvară gerbera la rece lumină (12 până la 18 ° C).

Udarea si fertilizarea plantelor

Se toarnă cu atenție, nu în priza sau pe frunze și pe marginea vasului. Evita Bay, care poate provoca putrezire a sistemului radicular (mai ales în timpul iernii). Folosiți numai apă călduță moale.

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Transplantare și compoziția solului houseplant Gerbera

Dacă tocmai ți-a dat Gerber, nu se grăbesc transplant de ea, să se adapteze cel puțin 2-3 săptămâni. Mai bine încă - așteptați până la o perioadă de odihnă, astfel încât să nu aducă în jos creșterea bioritm. Chiar și într-un vas mic, care poate să apară vizual dimensiunea necorespunzătoare a instalației, gerbera se simt bine.

Pentru a pregăti containerul de transplant (trebuie sa fie doar 2-3 cm mai mult în diamtere și înălțime decât cea anterioară) și ușor acid (pH 5,5) substrat nutritiv:

 • foaie la sol - 2h;.
 • turbă - 1 oră;.
 • Sphagnum mușchi sau nisip - 1 oră;.
 • scoarta de pin.

Notă: humus și de compost Gerber contraindicată!

gerbera reproducere

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Atunci când butași de reproducere gerbera. semne de soiuri de plante pierdute

Cea mai populară formă de gerbere reproducere - divizarea rizomilor. În cazul în care florile nu au cel puțin 2 ani, în primăvară pot fi împărțite în mai multe tufișuri. Fii atent la faptul că fiecare instalație nouă a fost de cel puțin 2-3 noi puncte de creștere. Înrădăcinare pentru o perioadă lungă de timp (până la șase luni), iar prima înflorire veți obține în 10-11 luni.

Atunci când propagarea vegetativă (butași) va dispărea aproape întotdeauna semne de soiuri de plante de crini, astfel încât această metodă este aproape niciodată folosit. Dar multiplicarea gerbere de semințe este de a face, în ciuda intensitatea forței de muncă. Cu ajutorul tehnicilor agricole corespunzătoare, vă puteți aștepta pentru înflorirea deja în al 2-lea an:

Când răsaduri devin mai puternici, le-a lăsat pentru ședere permanentă în mici containere individuale.

Gerbera secrete floare floare

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

floare Gerbera depinde de durata de iluminare


Motivele pentru cei slabi de înflorire pot fi, de asemenea:

 • un exces de îngrășăminte cu azot în sol;
 • feluri de mâncare prea mare (toate centralele electrice vor merge la formarea de rădăcini, și nu va fi înainte de înflorire).

Nu uita pentru a elimina flori ofilite, le vylamyvaya complet din cuib, sau bucățile rămase vor putrezi și infecta întreaga plantă.

Posibile probleme de creștere

Pateu de îngrijire flori gerbera, reproducere și tratament la domiciliu (fotografii)

Pe oidium este foarte bun fitosporin-M

In ciuda gerbera fotofil, in zilele caniculare este mai bine să pritenyat de razele puternice ale cortinei de lumină sau plasă de țânțari. Si soarele flori se estompeze și să devină estompate.
 • Gerbera vândute în magazine sunt cultivate folosind retardandov - substanțe speciale inhibarea creșterii pentru formarea unui tufiș frumos compact și care să permită producerea de clorofilă în frunze. Prin urmare, în timp gerbera achiziție începe să se întindă și palid. Este important să se respecte toate cerințele de iluminare și de temperatură, precum și la fiecare 2 ani pentru a întineri plantelor prin divizarea tufelor. Și nu te superi: după ce planta de mare va multumi pe care nu mai puțin de un pitic, trebuie doar pentru a ridica un container și locul potrivit pentru ea.
 • Gerbera - flori suficient de sensibile la boli fungice, cum ar fi mucegai gri, fainarii. De obicei, aceste probleme se datorează ventilația camerei săraci și umiditate ridicată. Insectele cele mai periculoase pentru gerbere - whiteflies, acarieni, insecte scara, afidelor. Când ataca, încercați să valorificați o floare într-o soluție de săpun, iar în cazul în care nu ajuta - aplică un insecticid.
 • Nu permite obturarea hidrică excesiv. Gerbera ca și rădăcinile lor să respire, astfel încât substratul este adăugat și, în plus față de nisip, scoarta de pin si mic bloc de beton.
 • Se întâmplă că frunzele rândul său, gerbera galbenă și apar pete albe pufoase, care seamănă cu mucegai - este mucegai. La etapa inițială a bolii, puteți șterge pur și simplu aceste pete de pe mâini, iar în cazul în care frunzele impresionat puternic - le șterge. Una dintre cele mai bune mijloace de făinare - fitosporin-M (comercializat în pulbere sau în soluție).
 • în loc de o concluzie

  Probabil că nu în lumea floare, a căror origine oamenii nu ar fi legende. Și gerbera - nu este o excepție. Atunci când o frumoasă tânără nimfă stemă obosit de admirație și atenția tuturor frumuseții ei și a devenit o floare de pădure - la fel modest și fermecător ca ea. Prin urmare, florile de gerbera a simbolizat mult timp inocenta si modestie. Ele sunt adecvate pentru a da oamenilor cărora le-ați respect, recunoștință și sincer, nu ostentativ, admirația pentru calitățile lor umane.