Pat pentru dinți la pisici, animalele mele de companie

Pat pentru dinți la pisici, animalele mele de companie

Dinții de pisici - prădători adevărați dinți

Nu este un secret faptul că pisicile, la fel ca si oamenii, se nasc fără dinți și au nevoie de îngrijire specială. Pentru informații despre cum să aibă grijă de pisoi puteți citi aici, în acest articol. Cu toate acestea, atunci cand pisoii, copii efectuate 2 săptămâni - au tăiat prin primii dinți - incisivi. Și, pentru a opta (până la o săptămână maxim 12-0y de viață) în gura reprezentanților familiei pisica are deja un set complet de dinți de lapte.Astăzi, vă vom spune despre modul în care pisoii este în procesul de erupția dinților, și modul în care există o schimbare de dinți de lapte într-o pisică pe permanentă ... Și, de asemenea, să vă spun că - proprietarii unei pisici, trebuie să știți despre dinții câinelui său mustăcios-dungi ...

Ca și atunci când există o schimbare a dintilor de lapte la pisici

Pat pentru dinți la pisici, animalele mele de companie

Aici este structura maxilarului unei pisici.

Dacă pisoi până când ajunge la 3-5 luni proces de înlocuire dinte nu a avut loc - nu vă faceți griji prea mult despre asta. Având în vedere particularitățile de dezvoltare a animalului, se poate permite abateri de la programul, și este destul de acceptabil. Principalul lucru este de a schimba ordinea dinților observate în mod clar:

  • în primul rând, există un tăietor de înlocuire,
  • apoi canini,
  • Ei bine, ultimul pentru a schimba molari și premolari.

Cât de mulți dinți pentru copii în pisica

dintii de lapte au un pisoi de 26,

iar acești dinți erup în următoarea ordine - incisivi de lapte se nasc în 2-4 săptămâni, compania le va face în 3-4 săptămâni au colti, și premolari - cei care par să dureze vârsta de 8 săptămâni copilul. Prin urmare, răspunsul la întrebarea care interesează toate „proprietar pisica“ - „? Cand un pisoi dintii incep sa se schimbe“ suna destul de clar - la 4 luna. Anterior, aceste procese nu începe, dar mai târziu - totul este posibil ...
Înapoi la conținutul ↑

Cât de mulți dinți permanenți la pisici

În ceea ce dintii permanenti din pisica adulta, atunci există doar 30 de bucăți (4 bucăți mai mult lapte)

și sunt localizate după cum urmează: - pe partea superioară și cea inferioară incisivii maxilarului situate la 6 și 2 canini, maxilară - 4 molari pe maxilarul inferior - la 3. Este de remarcat căfiecare al treilea într-un rând de dinți, atât în ​​partea superioară, iar maxilarul inferior este considerat a fi cel mai mare, și este un fenomen normal, care nu ar trebui să fie teamă.

Ce ar trebui să fac în cazul în care dintele nu este schimbat

Dar, ce se întâmplă dacă dinții copii nu cad? În fiecare caz, necesită din nou consiliere de specialitate. Deci, în cazul în care dintele previne dezvoltarea altor, ea deformează dentitie si rani gingiile, este logic să se gândească la cum să-l eliminați - dar numai în biroul unui specialist, mai degrabă decât propria lor, dacă noii dinți permanenți cresc drepte, iar dvs. pisoi dinte vechi nu împiedică - nu se grăbesc lucrurile. Natura în sine, cu tot felul afară.
Înapoi la conținutul ↑

pisică de îngrijire dentară

Dieta pisicilor în timpul schimbării dinților

Pat pentru dinți la pisici, animalele mele de companie

Cat au nevoie de vitamine

În ceea ce privește produsele alimentare de nutritie si dieta pisica în timpul schimbării dinților, ceea ce cerințe specifice nu există aici, la fel ca în orice caz - dieta animalului ar trebui să fie un plin, sănătos și util, așa că, dacă pisica-l mănâncă tot timpul, atunci, nimic nu într-adevăr nu trebuie să se schimbe.
Înapoi la conținutul ↑

Ce vitamine sunt necesare pentru pisica în timpul schimbării dinților

Și, iată ce trebuie să atragă atenția, așa că este vitamine. De asemenea, obligatoriu este necesară pentru a da un animal de calciu, fosfor și alte minerale ca aditiv la dieta. De ce este important și ce se poate întâmpla la un animal în cazul în care va primi mai puține vitamine vă va spune una dintre publicațiile noastre.
Înapoi la conținutul ↑

Am nevoie pentru a curăța dinții de pisica

În ceea ce privește îngrijirea, atât pentru dinții de lapte și permanente, ar fi oportun să se gândească la modul de a instrui animalului la o procedură obligatorie pentru curățarea dinților. Acesta va fi un excelent de prevenire a multor boli și de a ajuta pentru a menține animalul dinți sănătoși și puternici pentru o ani lungi și fericite ale vieții sale.

Obișnuiți pisica sa se spele pe dinti mai bine de la o vârstă fragedă, apoi mai târziu în viață pisica ta va răspunde în mod adecvat la pulbere perie și dinte. În cazul în care pisica ta refuză să se spele pe dinți, puteți utiliza mijloace alternative - geluri speciale pentru a dezinfecta cavitatea bucală, precum și produsele alimentare și vitamine speciale, care includ fibre grosiere, care sunt capabili de a curăța dinții pisicii de la placa si bacterii.
Înapoi la conținutul ↑

Ce trebuie să faceți dacă observați că dintele a căzut din pisicuta

Amintiți-vă, acesta este un proces foarte natural și natural, care nu ar trebui să intervină. Un alt lucru, dinte în cazul în care site-ul a scăzut este format dintr-o rană deschisă, care începe să se infecteze. În acest caz, ar trebui să contactați medicul veterinar la animalul nu incepe infectie si inflamatie a gingiilor. De asemenea, știm despre alte cauze ale pierderii dintilor la pisici și suntem gata să împărtășească aceste informații cu tine.

Astăzi vorbim despre lapte și dinții permanenți animalelor noastre și modul în care și atunci când există o schimbare a dintilor de lapte pentru permanent. Pentru a interveni în procesul natural nu este necesar, dar ai grija de dintii pisicii - este obligatorie. Deci, lasa dintii pisicii sanatosi va fi mândria ta!

Și pentru dintii pisicii tale sunt grija pentru tine? Ce vitamine sunt dându-i? Împărtășiți cu noi experiențele. Puteți continua, de asemenea, discutarea acestui articol în paginile grupului nostru Vkontakte.