Partidele politice din parlament - studopediya

După ce a trecut printr-un creuzet alegerilor ipopav la Parlament, foști candidați devin parlamentari și partide politice - partide parlamen-tskimi. În funcție de ieșire audio DECURGÂND de locuri în parlament ultimul împărțit în trei tipuri de viespi novnyh obținute.(. Să-și amintească, din latinescul majore - superior) -: Ponderea lor diferită politică în parlament caracterizează ei înșiși „vorbind“ numele părților Lih (I) Majoritatea partid parlamentar o majoritate absolută, este hotărârea; (2) Domini-al [rechemare de la Lat. dominans (dominantis) - Dominarea-yuschy] - a doua influență partid, cu majoritate relativă NYM de locuri (mai puțin de o majoritate, dar mai mult decât orice alt); (3) Minoritate (din latinescul minor mai puțin.) - partidul (și, eventual, de partid), pentru a primi un mini-un număr minim de locuri în parlament și, prin urmare, nu este capabil de auto-susținere, influențează cursul politic.

Activitatea deputaților parlamentari se referă în primul rând ședință (1) care lucrează în comitete și comisii (lung Cro-transpirație de pregătire a documentelor), (2) sesiuni plenare (ferestre-definitiv discuții și de luare a deciziilor) și (3) care comunică cu alegătorii (recepție personală , scrisori, întâlniri în districtele). Somn Camera Coeur (Parlamentul) conduce discuțiile (discuții, dezbateri) în plen, interpretează normele procedurile Parla-parlamentare, reprezentantul oficial al adjunct cor-puroiul în relațiile cu executivul și HG.Un impact semnificativ asupra poziției Parlamentului dispune de un sistem de așa-numitul lobby, t. E. Sistemul de promovare, „pro-repulsia“ în autoritățile relevante pentru a face pe cineva. Lobby, grupurilor de interese - sunt agenți speciali, mesageri ai diferite cercuri de afaceri sau militare ale diferitelor industrii și sectoare ale economiei, firmele-crup guvernamentale, regiuni și alte grupuri interesate. activ de lucru în parlament sau guvern, ei caută acceptarea sau respingerea anumitor proiecte legislative sau administrative-guvernamentale. Acesta utilizează astfel de mijloace și metode ca un discurs în fața Parlamentului, oferind necesare infor-mațiile, organizarea de campanii de sensibilizare și „presiunea din domeniu,“ finanțarea campaniilor electorale ale candidaților, și chiar direct mea luare de mită, șantaj și alte metode discutabile.

În ciuda aparent de sistem lobbiz-ma lipsă de atractivitate, este mai mult și mai răspândit în lume, ca o eficiență destul de-tive și modul de exprimare a interesului grupurilor definite-guvernamentale. Astfel, activitatea de lobby treptat pur-PETA și mai civilizat (instituționalizat, transparență, non-ofensive și metode r. N.).