pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

pardoseli epoxidice au devenit foarte populare datorită durabilității, aspectul său atractiv și practic. o astfel de tehnologie podea de montare necesită anumite abilități și cunoștințe, dar multe pot face pardoseli epoxidice autonivelante cu propriile lor mâini. Oricine poate alege propria sa versiune de podea, care va veni la un cost și proprietăți pentru a efectua anumite sarcini.Pro și contra de pardoseli epoxidice

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

Care sunt avantajele pardoseli epoxidice?

 • Epoxy podele suprafață netedă și lucioasă, datorită absenței complete a cusături. Luciul grad specular poate fi influențat prin intermediul aditivilor. suprafață fără sudură împiedică pătrunderea și acumularea de umiditate, murdărie și bacterii, și, prin urmare, o astfel de podea este adesea utilizat în spitale și alte unități medicale.
 • Au proprietăți anti-murdărire. Acoperirea nepretențioasă în îngrijire.
 • Abilitatea de a nu răspunde la compoziții chimice.
 • Rășina epoxidică nu este susceptibil de ardere, aceasta poate contribui la atingerea suprafeței de bază non-alunecare în procesul de turnare prin ajustarea gradului de rugozitate.
 • Materialul este durabil, fiabil, aproape compensate si nu se deterioreaza atunci cand sunt expuse la razele ultraviolete. podea de auto-nivelare epoxidice va dura mai mult de 30 de ani.
 • Aproape fără miros. Se poate simți doar atunci când se amestecă. Pentru a scapa de ea complet, doar două înfășurări.
 • Combinația optimă de preț și calitate.
 • Este ușor să se umple cu propriile lor mâini.

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

Acoperirea are unele dezavantaje, printre care:

 1. acoperire pardoseala epoxidica este destul de fragilă din cauza durității sale. Dacă podeaua va scadea un obiect greu poate provoca fisuri și chips-uri;
 2. De-a lungul timpului, există zgârieturi care strică aspectul podelei. Din păcate, nu poate fi șlefuit, cum ar fi parchet. atât de mulți oameni prefera un luciu de suprafață mată;
 3. Tehnologia dezasamblare complicate.

pregatirea substratului

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

Este important să ne amintim că setul epoxi de auto-nivelare podea, cu mâinile lor pot fi preparate numai pe bază curată. Suprafața este curățat de praf, moloz și alte impurități. În cazul în care suprafața este inegală, un aspirator și o soluție nu poate face împotriva petelor au chit sale. Tehnologia podea de auto-nivelare oferă în momentul în care suprafața este mai neteda, mai puțin materialul este consumat. În cazul în care fisurile sunt mari, este mai bine să se alinieze piesei turnate brute podea. În această etapă, trebuie să se gândească totul este bine, ia în considerare procesul de nuanțe tehnologice și caracteristici ale spațiilor. De calitate pregătirea suprafeței și durabilitatea învelișului va depinde.

Este, de asemenea, o cerință de podea este orizontală. Cu o mică diferență poate fi turnat curat podea, el va corecta situația, dar va crește consumul de material. În cazul în care diferența de valoare depășește norma, cel mai bine este de a face o podea de beton și așteptați până când acesta este complet uscat.Umiditatea terminat sapa uscată nu trebuie să depășească 4%. Doar o suprafață netedă și curată poate fi amorsate.

Înainte de a începe să instalați podeaua cu mâinile, trebuie să selectați materialul potrivit și pentru a calcula valoarea sa, pentru a alege instrumentele potrivite. Neapărat nevoie de nisip grund purificat cuart, umplere podea bicomponentă (de exemplu, Epolast) pentru straturile de bază și de bază, lac transparent din poliuretan, chit epoxidic. Epolast poate fi pus pe beton, metal sau construcție din lemn. Dacă turnat pardoseala epoxidica în cameră, la sarcini ridicate sau umiditate ridicată, Epolast va fi indispensabilă.

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

De asemenea, este necesar să se umple:

 • Clădire mixer
 • aspirator,
 • Diferite spatule,
 • role ac
 • role Sinteponovye
 • stergatoare,
 • Plastic și metal containere,
 • Echipament individual de protecție.

Amorsarea suprafeței

Primerul este necesară pentru o mai bună aderență a bazei cu o rășină epoxidică și absorbanta uniform. Cantitatea de grund va depinde de porozitatea suprafeței. În cazul în care substratul este foarte poros, strat de grund subțire va fi insuficient.

Impregnarea trebuie să fie aprofundată și riguroasă, și este mai bine să facă mai multe straturi.

pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica

După aplicarea primului strat trebuie să fie de cel puțin o zi. În același timp, nu putem permite excesului de lichid, evitând formarea de bălți. Pentru aceasta există spray-uri speciale care permit distribuirea mijloacelor Amorsarea uniform pe întreaga suprafață și de a reduce consumul.

umple de tehnologie

Sunt obligate să respecte următoarele condiții de turnare pardoseli epoxidice:

 1. Umiditate interioară care să nu depășească 80%;
 2. Temperatura tuturor materialelor implicate în frământare, nu trebuie să fie sub 15 ° C;
 3. Nivelul de temperatură în camera de la 5 ° C până la 25 ° C Recomandat pentru a evita schimbările bruște de temperatură a aerului și a acoperirii de suprafață;
 4. Amorsarea funcționează cel mai bine efectuată imediat după curățarea suprafeței de praf. În cazul în care a fost mai mult de 2 ore, este mai bine pentru a curăța din nou suprafața;
 5. Primerul trebuie să fie complet omogen. După agitare trebuie să treacă patru minute. Utilizarea amestecului terminat trebuie să fie în termen de 30-40 de minute.
pardoseli epoxidice au pas cu pas, cu propriile lor mâini - umplere de acoperire epoxidica
amestecare slabă a componentelor de amestec may „urca“ defecte de acoperire

Pentru a închide permanent toate porii și de a face baza mai este aplicată acoperire uniformă strat (care stau la baza) cu o grosime de aproximativ 1,5 mm. Amestecarea a structurii de bază a podelei epoxidica are loc la porii pas de etanșare. Componentele sunt amestecate bine, atunci capacitatea compoziției în repaus timp de aproximativ trei minute până la orificiul de evacuare a aerului, și imediat după acest domeniu poate fi format compoziție uniform turnarea cu o spatula de cauciuc.

Compoziția nu ar trebui să fie în vas timp de 10 minute.

Consumul de compoziție de bază tipic 400 ml per m2. O atenție deosebită trebuie acordată site-uri în cazul în care compoziția este în contact cu alte acoperiri, în colțuri și în jurul valorii de piloni.

Etapa de umplere strat exterior de acoperire pardoseala epoxidica este foarte responsabil, și necesită precizie. Grosimea de acoperire poate fi diferit, dar nu foarte subțire. Compoziția distribuită folosind o lamă de răzuire. Pentru a nu perturba tehnologia, după 15 minute, dar nu mai târziu de o jumătate de oră, întreaga suprafață este perforat de ace unei role speciale pentru a scăpa de bule de aer, care pot strica uniformitatea podelei. Această procedură va avea nevoie de kraskostupy, fără a le este greu de imaginat mișcarea compoziției lichide.

O supraacoperire zi sa uscat, dar numai o săptămână epoxidice pardoseli autonivelante sunt gata de utilizare. In tot acest timp, suprafața trebuie să fie deschis pentru a evita umezeala, murdăria și praful.

Pentru o protecție suplimentară, acoperirea poate fi aplicată unui lac transparent din poliuretan pardoseala epoxidica cu rola sau pensula in unul sau mai multe straturi. Complet Dries lac într-o zi, dar puteți utiliza cuvântul în patru zile.

turnare tehnologie de pardoseala epoxidica cu mâinile este destul de complicată, iar întregul proces este foarte consumatoare de timp. Este nevoie de o lungă perioadă de timp să se usuce fiecare strat, pentru a se conforma cu toate etapele tehnologiei. Trebuie să luăm în mod constant grijă să nu permită praf, astfel încât este de până la sfârșitul anului nu pentru a deschide fereastra. Trebuie să fii atent la toate detaliile, în special în etapa finală de turnare. Chiar și pe podea, într-o cameră mică va avea nevoie de 10-12 zile.

Conținut legat de:

Setare rapidă podea de auto-nivelare - tipuri, calculul amestecului și umple proces