Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

 • pregatirea substratului
 • Regulile de bază ale ansamblului laminat
 • scule necesare
 • Alegerea parchet laminat
 • Procesul de stabilire a panourilor laminate

În locul podelele tradiționale din lemn pentru o lungă perioadă de timp a venit la acoperitoare de podea moderne. Cel mai mic dintre ele este un laminat. Tineretului nu la împiedicat să câștige o popularitate bine-meritată și dragostea consumatorilor. Acest material este rezistent, are o multime de texturi si culori, usor de instalare pe o podea nivel.Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

Parchet laminat pus pe astfel de motive: lemn, beton, linoleum, țiglă.

parchet laminat frumos este capabil de a monta fiecare proprietar al casei.

Datorită unui sistem special de încuietori este foarte ușor și doar pus pe o bază bine pregătită. hobbysti locul de muncă nu va diferi de podea, stabilită de către un profesionist.

pregatirea substratului

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

parchet laminat sunt stivuite pe o bază de beton, lemn, linoleum și țiglă. sapa de beton trebuie să fie uscat timp de 25-30 de zile. Ulterior, acesta este prevăzut stratul de polietilenă și substrat.

bază de lemn nu ar trebui să aibă un mucegai, mucegai, dăunători. Mai mult dușumea trebuie să fie înșurubate la grinzi cu șuruburi sau șuruburi. bord deteriorate trebuie înlocuite. Picături și lovituri elimină șlefuire.

Pe partea de sus a bazei poate fi stabilită placaj gros sau PAL. Polietilenă pe o astfel de bază nu poate fi stabilită, dar substratul ar trebui să fie obligatorie. Material substrat - spumă de polietilenă sau plută. Acesta este vândut în role. Roll este rulat pe podea perpendicular pe direcția panourilor de pavaj. Toate îmbinările dintre benzile pot lipici banda.

gresie Smooth și linoleum nu au nevoie de un strat barieră de vapori de plastic. După ce substratul începe de stabilire parchet laminat direct pe podea. panourile de laminat nu poate fi pus pe un covor moale, fumătorii au umiditate crescută, pentru linia de cablu de încălzire prin pardoseală, stick-l la baza.

Înapoi la cuprins

Regulile de bază ale ansamblului laminat

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

Schema de ambalare laminat.

 1. Pentru a asigura o durată lungă de viață laminat de stabilire se face numai pe baza pregătită, care trebuie să fie plană și netedă. Nereguli și abateri nu ar trebui să fie mai mare de 2 mm pe m.
 2. Panourile trebuie să reziste în camera timp de 48 de ore. Este necesar pentru aclimatizare. Materialul care urmează să fie afectat și cioplit spicui.
 3. laminat de stabilire trebuie realizată la o temperatură a camerei de 15-30 grade.
 4. Pentru a proteja parchetul de umiditate și abur pe subpodeaua este așezat un substrat de film din plastic și un poliuretan sau plută 2-10 mm grosime. Materialul cel mai frecvent utilizat este de 3 mm grosime. Pînze din polietilenă grosimea filmului de 0,15-0,2 mm stivuite suprapuse, care este de 20 cm, articulațiile sunt lipite cu bandă, peretele se face de 10-15 cm se suprapun.

Înapoi la cuprins

scule necesare

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

Instrumente necesare pentru a lucra: ciocan, creion, rigla, puzzle, pene de fixare.

Instalare de parchet laminat, cu propriile mâini vor necesita următoarele instrumente: 1. Ciocan. Este mai bine dacă este cu un atacant de cauciuc.
 2. Bara cu care incitare la panou.
 3. dinți fine sau puzzle ferăstrău. Puteți utiliza un ferăstrău pentru tăierea metalului.
 4. Penele asigură un decalaj între pereți și învelișul podelei.
 5. Creion și rigla pentru a marca panouri.
 6. Folie din material plastic (pentru baze de beton).
 7. Substrat.
 8. Laminat.

Înapoi la cuprins

Alegerea parchet laminat

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

Dispozitiv de podea Schema.

Materialul este format din straturi individuale, partea superioară a care conferă luciu, culoare și rezistență mecanică. Sub este un strat de compactat sub hârtie de înaltă presiune acoperită cu culoarea și textura. Următorul strat de fibre de lemn asigură rigiditate peste panou. Stratul inferior este realizat din hârtie impregnate cu diferite rășini. Acesta protejează partea de jos a materialului împotriva umezelii. În general, panourile au o durabilitate ridicată și curățenia mediului.

Parchet laminat are o mulțime de culori diferite. Se poate simula diverse specii de lemn, piatră. Moda este podeaua cu imaginea diferitelor obiecte. Puteți alege coperta cu o imagine de frunze și piroane, împrăștiate petale de trandafir. Atunci când alegeți un laminat cu un model ar trebui să se acorde preferință pentru imagini mai mari. Desen mic după stabilire pe podea va semana cu un linoleum convențional.

Înapoi la cuprins

Procesul de stabilire a panourilor laminate

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)

Schema de stabilire laminat blocare angular.

laminat de stabilire propriile mâini poate fi realizată în mai multe moduri. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui adeziv, cu sistem de blocare, clic sau Lok. Metoda de adeziv este după cum urmează: panourile sunt acoperite cu margini adezive și strâns presat la panourile laminate anterioare. Această metodă este folosită în zonele în care există o mulțime de oameni. proces de pozare este destul de consumatoare de timp, se obține nu pliere structura podelei. Clay în cele din urmă rassyhaetsya, reducând durata de viață a acoperirii.

Faceți clic pe - cel mai popular sistem de blocare astăzi. Panoul Tenon este introdus sub un unghi de aproximativ 30 de grade în panoul anterior, canelura este presat pe podea și snaps. Pentru acționarea încuietorilor panoului final tamp usor ciocan printr-un bar suplimentar.

Laminat cu sistem de blocare Lok este așezată orizontal pe podea. Spike nou panou aliniată cu canelura de bord stabilite anterior și lovituri de ciocan de lumină este acționat prin bara, până la blocat. Șanțuri și piroane trebuie să verifice și să le elimina din praful și reziduurile, dacă este necesar.

Atunci când panourile de stabilire parchet laminat au mâinile lor mai des în direcția paralelă cu razele de lumina care trece printr-o fereastră. Pentru a pune în aplicare unele decizii de proiectare pot sufla perpendicular pe lumină, precum și diagonala camerei. În orice metodă de placă de acoperire vrazbezhku. cusături transversali în rânduri adiacente trebuie să fie distanțate cu cel puțin 30 cm.

Inceput de stabilire, de obicei, departe de colțul ușii din stânga al camerei. În primul rând, un substrat se întinde pe podea. Între perete și laminatul lăsat o distanță de 10-15 mm. Pentru a face acest lucru, utilizați pene speciale, care sunt eliminate după instalare. Acest decalaj este de a compensa termic strat laminat expansiune.

În primul rând, se potrivește un număr de panouri întregi de-a lungul pereților camerei. Ultimul panou a văzut off pe dimensiunea. Dacă ați tăiat o bucată de 30 cm în lungime, poate fi plasată la începutul rândului următor. O astfel de metodă oferă rosturi de alungire. Podeaua poate fi operat imediat după instalarea laminatului și ornamentelor de instalare. Plinta materiale - lemn sau plastic.

La montarea ultimul rând de plăci puteți folosi amenda dinții sau puzzle electrice ferăstrău. Dacă este utilizat la montarea adezivul aplicat pe margine, atunci el ar trebui să aibă timp să se usuce, indicat pe ambalaj. Metoda de adeziv este folosit rar. O atenție deosebită a unui astfel de podea nu este necesară. Sale doar ștergeți cu o cârpă umedă. Nu poate fi lăsat pe suprafața bălți laminat de apă. Din aceasta se va strica.

Parchet laminat - un relativ nou material. El a înlocuit pardoseala scump. Acoperirea obținută o frumoasă, puternic și durabil. Noile tehnologii au permis să primească materiale care nu necesită îngrijire specială. De stabilire a laminat propriile mâini este ușor. Așezați-l poate chiar și un începător.

Parchet laminat cu propriile mâini (foto)
Parchet laminat cu propriile mâini (foto)
Parchet laminat cu propriile mâini (foto)
Parchet laminat cu propriile mâini (foto)
Parchet laminat cu propriile mâini (foto)
Parchet laminat cu propriile mâini (foto)