paratrăsnet cu mâinile pentru a da sau case particulare, de instalare, de calcul și de dispozitiv, un exemplu

Cum sa faci o paratrăsnet cu mâinile

Prezența paratrăsnete pe site-ul este necesar. Lightning - un puls de curent electric de forță considerabilă, care apare ca urmare a acumulării de încărcare în nori de furtună. Curentul în acest caz, este capabil de a ajunge la 200 000 A - un astfel de fulger puternic sunt rare, dar cu o forță de până la 100 000 A apar în mod regulat. O tijă de fulger într-o casă privată nu exclude apariția unor fulgere, ea elimină numai, împiedicând casa de foc. Descărcarea de gestiune care trece prin diferite materiale provoacă eliberarea de energie termică, care este cauza focului și distrugere.paratrăsnet cu mâinile pentru a da sau case particulare, de instalare, de calcul și de dispozitiv, un exemplu

Despre Paratrasnete

În ceea ce privește ceea ce arata ca un paratrăsnet, se compune din:

  • terminalul de aer (interceptări fulger);
  • colector (necesar pentru curentul de evacuare pentru legare la pământ);
  • Legarea la pământ (face contact bun cu unitatea de la sol).

Lightning pot fi instalate în apropierea casei, și pe ea - este prezentată în fotografie. Ca parte a paratrăsnetului, și poate servi ca părți ale casei. Toate elementele descărcătorul trebuie să fie din același metal.

fulger

Ca terminalul de aer, de obicei folosesc tijă de oțel, care ar trebui să se extindă deasupra casei. aria secțiunii transversale este de 50 mm2, această valoare poate fi comparat cu sârmă sârmă diametru tijă de 8 milimetri. De asemenea, utilizarea tijei de cupru (aria secțiunii transversale = 35 mm2) și aluminiu (70 mm2).

Ca terminalul de aer este permisă utilizarea de construcție separată parțial, cum ar fi un acoperiș din metal, garduri metalice și burlane.

paratrăsnet cu mâinile pentru a da sau case particulare, de instalare, de calcul și de dispozitiv, un exemplu

Acoperiș metalic ar trebui să fie un membru integrantă fără discontinuități. Grosimea stratului de acoperire trebuie să fie de 4 milimetri la acoperișul de fier, 5 mm - cupru, 7 mm - din aluminiu. Pe suprafața stratului nu trebuie să fie un strat izolant (o excepție este metalic vopsea anticorozivă).

Ca acoperiș metalic terminal de aer este o fermă conectată la celelalte grinzi metalice valve.

Scrimă sau grătarele pot fi utilizate în cazul în care secțiunea transversală a unei valori recomandate.

Lightning poate fi fixat pe un arbore de mare - este de dorit ca acesta a fost cel puțin 10-15 cm deasupra casei. Acesta este atașat în așa fel încât ea cel puțin o jumătate de metru înălța peste coroana. Calculul paratrăsnet este foarte important pentru o bună protecție la trăsnet (a se vedea de asemenea: „Calculul de protecție la trăsnet și importanța acesteia“).Este de dorit să se utilizeze astfel de secțiuni transversale: de cupru - 16 milimetri pătrați, din aluminiu - 25 mm2 pentru oțel - 50 mm2. Colectorul trebuie să meargă de la terminalul de aer direct pe pământ, prin cel mai scurt drum. Ar trebui să evite un număr mare de spire la un unghi ascuțit, în caz contrar se poate produce scânteia de încărcare între zonele adiacente. Ca urmare a acestui incendiu se va întâmpla.

De obicei, colectorul conține banda metalică neizolată și sârmă tija. În timpul construcției unui colector casa de caramida pot fi instalate în interiorul zidurilor și în afara. În cazul în care pereții sunt realizate din materiale inflamabile, instalarea unui paratrăsnet trebuie să aibă loc, astfel încât să le distanța minimă a fost de 10 centimetri - mai mult este mai bine. Pentru a îmbunătăți contactul cu pereții, folosiți capse metalice.

legare la pământ

Pentru a crea împământare de oțel utilizat (suprafața secțiunii transversale de 80 mm2) sau cupru (suprafața secțiunii transversale de 50 mm2). Design de legare la pământ este foarte simplu. Pentru a crea sape o adâncime șanț de 0,5 metri și o lungime de 3 metri, străpunge capetele barelor de oțel și de a le conecta prin sudură.

paratrăsnet cu mâinile pentru a da sau case particulare, de instalare, de calcul și de dispozitiv, un exemplu

Pentru a proiecta descărcarea de gestiune sudate de acasă pentru conectarea colectorului. Apoi, legare la pământ este adus la partea inferioară a șanțului, prokrashivaya cu sudură. Atunci când este necesar să se respecte distanța de regenerare de cel puțin 1 metru distanță de perete și la 5 metri de treptele și căile.

instalarea de paratrăsnete

Paratrăsnete - este un conductor gol cu ​​o secțiune transversală maximă și o suprafață mare, care este protejat împotriva coroziunii. De obicei, este fabricat din oțel galvanizat sau sârmă de cupru, deși sunt utilizate uneori aluminiu și duraluminiu. fulgere calitativ iese din piese din oțel galvanizat, precum și de sârmă de cupru placat cu staniu. Astfel de structuri să ia pe o taxa de fulgere și este trimis prin cablu la masă. paratrăsnetului nu pot fi izolate și colorate.

Un paratrăsnet poate fi protejat de lovituri de trăsnet, cu un unghi al conului de 45-50 grade. Cu cât fulgerul tije sunt pentru a da, cu atât mai mare zona în care pot devia fulgerul. Din aceasta rezultă că înălțimea la care paratrăznet, zona protejată este orizontală. Dacă paratrăznet se află la o altitudine de 15 de metri, este în măsură să facă fulger pe o rază de 15 metri.

Ei bine, dacă lângă casa este un copac. Într-o astfel de situație poate fi montată pe o tijă lungă fulger pol de metal, și apoi atașați la curelele copaci din halyard sintetice - pentru a nu deteriora și pentru a preveni creșterea în continuare. In plus, un paratrăsnet trebuie ridicat la o astfel de înălțime încât casa era în zona conului protector.

Dacă nu lângă un copac crește sunt, este posibil să se conecteze unitatea de paratrăsnet cu o antenă de televiziune. Aceste piloni sunt de obicei realizate din metal și nu vopsite - acestea sunt excelente paratrăznete. Dacă antena TV din lemn, de-a lungul a permis de sârmă sau sârmă goale - este recomandat să se folosească 3-4 bucăți. Cel puțin un fir este suflat de vânt.

Înălțimea Mast de 1,5-1,9 metri (patine) stabilite la fiecare fronton al casei. Acesta poate fi atât din lemn și metal. Între catarg tensionat de sârmă groasă pe izolatori. Ar trebui să fie conectat ferm cu firul de la sol. Acest lucru creează o zonă de bună paratrăsnet de protecție la trăsnet în jurul casei.

Cum de a face la sol cu ​​propriile lor mâini, de exemplu:

împământare de încredere poate fi realizată numai în cazul în care există apă măcinată în zonă. Chiar dacă îngropat în pământ o bucată mare de metal, sol uscat nu va permite de a efectua bine de energie electrică. a fost eficace la un paratrăsnet în acțiune, aveți nevoie pentru a determina adâncimea la care pământul a nu se usuca - așa că ar trebui să intensifice împământare. Uneori, udarea solului pentru a plasa sol este drenarea fed de precipitare din acoperiș.

paratrăsnet nu are nevoie de îngrijire specială. Va fi suficientă o dată pe an, în primăvară, verificați starea compușilor metalici. Acestea trebuie să fie conectat în siguranță. Se recomandă să se utilizeze tampoane de cupru sau alamă, la sfârșitul zascheplyat al firului cu contacte speciale din cupru sau aluminiu sau de a face lipire.

De fapt, modul de a face un paratrăsnet în țară, nu este nimic dificil. Principalul lucru - trebuie doar să urmezi toate sfaturile cu atenție și să calculeze înălțimea, astfel încât să poată oferi o protecție sigură de acasă și sunt bine conectate la fiecare alte elemente structurale. În vara nu uita cu privire la menținerea o umiditate constantă în zona de la sol.