ovulația Late cauze, simptome, poate fi la un ciclu de 28, 30 de zile

ovulația Late cauze, simptome, poate fi la un ciclu de 28, 30 de zile
Multe femei nu acorde atenție la ovulatie. mai ales în cazul în care acest proces are loc fără simptome dureroase.

Datele exacte de maturare ovocitului devin de obicei necesare pentru membrii de sex mai echitabilă, care începe de planificare o sarcină sau pentru un motiv oarecare nu se poate concepe un copil pentru o lungă perioadă de timp.Perioada ovulatorii are loc în corpul de fiecare femeie sanatoasa, dar poate fi în timp util, devreme sau mai târziu.

Faza a ciclului menstrual

ovulația Late cauze, simptome, poate fi la un ciclu de 28, 30 de zile
Pentru a înțelege ce înseamnă să „ovulația cu întârziere“ este necesar să ne amintim că ciclul menstrual este împărțit în următoarele faze:

 1. Menstruala - începe cu primele zile ale menstruatiei, în aceeași zi este începutul unui nou ciclu. În această perioadă de respingere strat funcțional endometru.
 • fază foliculară - creșterea foliculilor are loc sub influența creșterii estrogenului. Acesta este determinat de folicul dominant, care, ulterior, se va maturiza ou.
 • Cea mai scurtă fază - ovulatorie. Acesta dureaza aproximativ trei zile. În această perioadă, cantitatea de estrogen atinge apogeul si incepe sa produca hormonul luteinizant, exploziile foliculului și este copt și gata pentru a fertiliza ovulul. viața este 12-24 ore, în cazuri rare, până la 48 de ore.
 • Ciclul fazei luteale. Pe parcursul acestei perioade, datorită corpului galben rezultat în organism, este produs de hormon progesteron, sub acțiunea care crește grosimea endometrului. este necesar pentru implantarea cu succes a unui ovul fertilizat pe peretele uterin. În cazul în care nu a avut loc fertilizarea, corpus luteum se dizolvă în mod corespunzător încetează generarea hormonului progesteron, ceea ce duce la distrugerea endometrului. Și ciclul este reluat.

  Faza a ciclului menstrual, au durata acestora. De exemplu, faza foliculară poate varia de la 7 la 22 de zile, o medie de 14 ani.

  HELP! La femeile sănătoase lungimea fazei luteale are anumite limite și durează 12-16 de zile (în general 14 zile), în cazul în care perioada este mai mică de 12 de zile, atunci ar putea fi o abatere de la normă și pentru a vorbi despre posibile patologii.

  Ce înseamnă ovulația târziu?

  Dacă luați departe de faza luteala ciclului unei femei, care se caracterizează prin durata sa constantă. vom obține o zi de maturare a ovocitelor în ovulație normală. De exemplu, în cazul în care ciclul menstrual este de 32 de zile, minus faza Iuțeală (14 zile), ovulatia va avea loc în ziua de 18 +/- 2 zile. Un astfel de proces este în timp util.

  Dar, în cazul în care ciclul de 32 de zile, oul iese 21 de zile mai târziu, că acest tip de ovulația este considerat cu întârziere. Un rol important în determinarea momentului procesului ovulatorii joacă un ciclu de timp, care poate fi de la 24 la 36 de zile.

  NOTĂ! În cazul în care ciclul este de 36 de zile și ovulația are loc în ziua 20-24, acest lucru nu este o aberație, ci o caracteristică naturală a unui organism.

  Atunci când un ciclu de 28 de zile

  La femeile cu 28 de zile ciclu menstrual stabil vine eliberarea unui ou în mijloc - în ziua de 14 +/- 2 zile. ovulația Târziu în timpul unui ciclu dat va fi cazul dacă maturarea ovulelor au loc după 17 dnyai mai târziu. momente individuale de ieșire cu întârziere nu indică întotdeauna unele anomalii în organism de sex feminin, uneori, se întâmplă chiar și la femeile tinere perfect sănătoase.

  Atunci când un ciclu de 30 de zile

  ovulația Late cauze, simptome, poate fi la un ciclu de 28, 30 de zile
  ovulația Târziu într-un ciclu de 30 de zile începe după un ciclu de 19 zile. Dacă această perioadă este în intervalul de 14-18 zile, este normal ca o astfel de lungime a ciclului. În cazul în care ciclul este instabil, iar perioada ovulator începe mai aproape de capătul său, se recomandă să se testeze și să identifice cauzele de încălcări.

  ovulația târzie și întârzierea menstruației

  menstruația întârziată, cele mai multe femei au fost asociate cu debutul sarcinii, dar concepția în acest caz, nu poate fi. Provoac perioada ovulatorii târzie sunt: ​​primirea de medicamente, contraceptive, unele boli, precum și situații de stres frecvente. ovulația Târziu în combinație cu o menstruație întârziere poate aparea chiar si la femei sanatoase, dar acest fenomen nu ar trebui să fie permanentă.

  NOTĂ! Perturba periodicitatea formării oului poate chiar si raceli frecvente si medicamente care sunt luate în timpul tratamentului. În acest caz, acest factor indică sensibilitatea excesivă a corpului și este o caracteristică individuală.

  Cauzele ovulatiei târziu

  Cele mai multe dintre factorii care determina perioada târzie-ovulatorie, preparatele speciale pot regla sau modifica în stilul de viață. Suficient pentru a identifica circumstanțele care au determinat încălcarea ciclului. și să le elimine. Complexitatea poate apărea atunci când există boli ale organelor de reproducere. În acest caz, va fi necesar pentru a finaliza un ciclu complet de tratament.