orbire brusca la pisici

Bazat pe site-ul materiale www.icatcare.org

orbire brusca - foarte deranjant si boala neplacuta de pisici. pisicile afectate, nu au timp suficient pentru a se adapta, experiența dezorientare severă și se pot comporta în moduri ciudate și neobișnuite. O pisica poate muta la întîmplare, crashing în diverse obiecte locuiesc într-o stare de stres. Problema este complicată de faptul că debutul de orbire nu este întotdeauna evident pentru proprietar, și poate fi detectată de către un medic veterinar în stabilirea cauzelor comportamentului ciudat al pisicilor.Unul dintre semnele vizibile de orbire pisica, este faptul că elevii (centrul de culoare închisă al ochiului) devin în permanență mult îmbunătățită.

Cauzele de orbire la pisici.

Orbirea poate fi cauzata de mai multe motive. Unele dintre motivele care au condus la pierderea vederii treptată lentă, iar în aceste cazuri, pisicile sunt adesea în măsură să se adapteze foarte bine la tulburări vizuale, care prezintă semne mici sau chiar deloc care arată că acestea se confruntă cu dificultăți. Cu toate acestea, în cazul în care se dezvoltă rapid orbire, pisica nu are timp să se adapteze și se confruntă cu dificultăți considerabile în orientare. Printre cauzele de orbire brusca pot fi enumerate după cum urmează:

nevrită optică.

orbire brusca la pisici

Atunci când o astfel de boala nervii optici (nervii care transmit informații vizuale la creier) inflamate și, ca urmare nu mai funcționează, ceea ce duce la orbire. La pisici, boala este foarte rară.

Hipertensiunea (tensiune arterială ridicată).

orbire brusca la pisici

Hipertensiune - o boala comuna, una dintre principalele cauze ale creșterii ascuțite la pisici orbire. La presiune ridicată, pot fi deteriorate de vase de sânge mici în partea din spate a ochiului, prin care se produce sângerare sau „scurgeri“ de lichid din vasele. Aceasta poate duce la dezlipire de retina (stratul fotosensibil de celule care sunt dispuse în partea din spate a ochiului și ne permit să vedem). Dezlipirea, retina nu mai poate îndeplini funcțiile lor, rezultând într-o pisică dispare. Unele pisici, tensiune arterială mare poate provoca unele sângerare în direcția părții din față a ochiului, care poate fi ușor de văzut.Boli ale creierului.

Deoarece semnalele vizuale sunt transmise prin nervul optic la creier, care le prelucrează, apoi o anomalie la nivelul creierului (dupa infectie, inflamatie sau tumori) poate duce la orbire pisici.

degenerescența retinei.

La fel ca oamenii, pisicile pot suferi de degenerare a stratului sensibil la lumină a celulelor la partea din spate a ochiului (retina), care este responsabil pentru viziune. Într-un astfel de proces, de obicei, boala progreseaza lent, permițând pisica să se adapteze la deteriorarea vederii. Cu toate acestea, în cazuri rare, degenerarea retiniană la pisici poate duce, de asemenea, la o orbire debut ascuțite.

Diagnosticul de orbire brusca la pisici.

Primul lucru pe care un medic veterinar trebuie să se asigure că cauza simptomelor clinice au demonstrat de pisica, este orbire. În acest scop, de regulă, destul de câteva teste simple.

După confirmarea de orbire, investigații suplimentare este necesară pentru a identifica posibilele cauze.

orbire brusca la pisici

  • Un examen oftalmologic amănunțit - multe cauze de orbire, pot fi detectate de ochi simplu control vizual cu un oftalmoscop (un instrument folosit de medici pentru a studia structurile interne ale ochiului).
  • Măsurarea tensiunii arteriale - se realizează, ca una dintre cauzele comune ale hipertensiunii la pisici este orbire. E mai ușor decât pare, și, de obicei, ca și la om, se face folosind o manșetă specială este înfășurat în jurul picioarelor. Presiunea este măsurată prin pompare și de ventilare a manșetei.
  • Urina si probe de sange - de obicei, efectuate pentru a identifica boala de bază. De exemplu, insuficiență renală cronică determină adesea o creștere a presiunii la pisici. Scanarea creierului - în unele cazuri, în special în cazurile de boli cerebrale suspectate, medicii veterinari prescrie RMN sau CT scanare. Aceste proceduri sunt efectuate în clinici de specialitate.

Tratamentul si prognosticul de orbire brusca la pisici.

Tratamentul de orbire brusca la pisici este strâns legată de tratamentul bolii de bază. De regulă, implică utilizarea de medicamente (de exemplu, tablete, pentru a reduce presiunea sau înlăturarea inflamației). În unele cazuri, boala care a cauzat orbirea poate fi vindecat, după care viziunea pisica revine la normal. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna, chiar și după eliminarea bolii de bază, orbire poate fi permanentă, și fără modificări sau îmbunătățiri ale pisica nu vine.

pentru îngrijirea pisica orb.

Chiar dacă ați devenit o orbire permanentă, pisicile sunt, de obicei, foarte bine adaptat la pierderea vederii. Ele sunt bine compensate de vedere alte simțuri - auz. miros si atingere (folosind mustati pentru a preveni ciocnirile cu obiecte). Cu toate acestea, pierderea bruscă a unei pisici o mulțime de stres. Ele se pot ciocni în obiecte în casă, sau ascunzându-se în acele locuri în care se simt în siguranță.

pisica orb să simt normal, trebuie să facă unele modificări care vor facilita viața lor. Mobilă și resurse (tăvi de alimente, apă, gunoi) trebuie să fie în aceeași locație, ușor accesibilă. Trebuie avut grijă pentru a evita activitățile zgomotoase, copiii trebuie să fie învățați să conducă cu atenție, astfel încât să nu sperie pisica, care nu le pot vedea.

pisicile oarbe trebuie să trăiască în casă, lăsând doar la zonele închise, în cazul în care acestea nu se pot pierde și sub rezerva de a ataca alte animale. După ceva timp trăiesc în același mediu, majoritatea pisicilor oarbe a se adapta perfect și destul de fericit trăiesc.