Opt moduri de a include creierul dupa vacanta

Cum de a îmbunătăți funcția creierului, ca trezi din week-end, discutând cu o zi înainte saptamanii de lucru Foto: LOOK GLOBAL true_kpru PRESS

Uneori ne uităm cuvintele, uneori, nu putem obține împreună, uneori gândurile în capul meu la fel ca în cazul în care există. Cum de a îmbunătăți procesul de gândire? Toată lumea știe că creierul are nevoie de oxigen pentru a lucra, dar ce altceva ne putem trezi relaxare cap de vacanță pentru a lovi la sol de rulare?Creierul are nevoie să fie hrănite. Dar zakarmlivat la „monotonie“, și să furnizeze energia necesară.

Sunt recomandate treptat, dar de multe ori. Cel puțin 4 ori pe zi, preferabil de șase ori. Foamea poate provoca slăbirea atenției, chiar și amețeli. Acest lucru, de altfel, un punct important pentru cei care se află în spatele roții, fără mic dejun. Mananca micul dejun, sau de atenție și de răspuns în timpul condusului vor fi reduse, și este periculos.

Nu te conduce la punctul în care stomacul său huruitul cu foame, iar capul nu crede, și se poate gândi doar de borș fierbinte. Este mai bine să mănânce pe un program.

Punga trebuie să fie întotdeauna bucată salutare de ciocolată (amar), sau o punga de fructe uscate și nuci. În cazul în care rămâneți blocat în trafic, sau sunt ținute la locul de muncă. Mâncarea este importantă, nu chiar în momentul în care aveți nevoie pentru a scrie un raport genial, ca întotdeauna. Deci, nu sari peste mese și să păstreze energia creierului permanent.

Pentru noi, produsele alimentare - aceasta salata verdeață, piept de pui si inofensiv. Și pentru toate creierul nu este nici mâncare. Dă-glucoza creier! Și principalii furnizori de glucoza - este carbohidrati. Pui cu legume nu se va lăsa să cadă într-un lesin foame, dar să vină cu ceva genial. pentru masa de prânz dietetice nu este suficient. Avem nevoie de pâine, dulciuri, fructe uscate (ideale). O persoană care are nevoie de activitate mentală, în orice caz, nu dieta adecvata carbohidrati liber. Dacă sunteți brusc atras de dulce, și în fața ochilor profilează brioșă cu cremă sau de prăjitură cu ciocolată, încredere în corpul tau, ai nevoie de ea. Pe piesa perfectă de ciocolată sau fructe uscate. Apropo, în toate fructele de zahăr suficient. dar de calorii, dar mai puțin decât în ​​prăjituri și chifle.

Carbohidratii, de asemenea, sunt diferite - simple și complexe. zahărului obișnuit (carbohidrat simplu), deși este glucoza, „nebun“ pentru a nu adăuga prea mult. El se desparte repede, provocând o creștere bruscă a glicemiei mai întâi, și apoi o scădere accentuată, în imposibilitatea de a „hrăni“ celulele nervoase. Dar, glucide complexe - pâine de cereale integrale, cereale, legume (da, le prea mult zahar), paste făinoase - sunt defalcate lent și oferă energie pentru o lungă perioadă de timp. Pe drum și pe o gustare de carbohidrati complecsi este ideal - o banana! Paste ar trebui să aibă atunci când următoarea masă nu este în curând.3. Varietatea de pe masă

Fara apa, creierul este sovaitor - de la deshidratare începe amețeli, halucinații, leșin. Imaginați-vă cât de important este apa pentru mintea? De multe ori o dorinta constanta de a dormi, oboseala, ceata - sunt legate de faptul că nu bea. Asta este, pentru a bea ceva, avem multe - suc, cafea, ceaiuri, sucuri dulci chimice. Dar multe dintre aceste băuturi, dimpotrivă, doar pentru a priva celulele de fluide corporale, doar duce la deshidratare. Ca o glumă, „vom bea mai mult și mai mult, iar noi se înrăutățesc.“ Deci, este necesar să se bea apă - apă potabilă. Nu mai puțin de un litru și o jumătate de zi. Dar „pentru a turna“ apa nu este, de asemenea, în valoare de ea. Doar bea după cum este necesar. Să presupunem că aveți la îndemână va fi întotdeauna apă potabilă.

Creierul poate supraviețui fără oxigen timp de aproximativ 10 minute și chiar și atunci când nu există nimic pentru a ne împiedica respira oxigen la creier nu poate fi ratat. Gama de iarnă și de baterii de incalzire, pe care le consumă oxigen, o mulțime de oameni și o cameră în care o mulțime de oameni, de asemenea, ne privează de cantitatea necesară de oxigen. Rece, nas înfundat - se pare să respire, dar se pare, nu de calitate! În toate aceste cazuri, veți observa că începe să vrei să dormi? Acest lucru se datorează faptului că lipsa de oxigen afecteaza creierul.

Ce să fac? Aerisiți camera, deschide ferestrele, mersul pe jos MUST.

In timpul exercitiilor, precum și orice mișcare - fie că este vorba de schi sau pur și simplu de mers pe jos în parc, crește circulația sanguină pe tot corpul, sângele este îmbogățit cu oxigen, în același timp, hrănește creierul și mai bine! Deci, totul este conectat. Tu a alerga, iar creierul se bucură și apoi vă mulțumesc o idee stralucita sau un răspuns rapid.

Dacă lucrarea aveți un sedentar periodic distrată si framantati gâtului - face coturi laterale. Orice activitate mentală alternează cu fizice. Ne-am așezat la calculator - ghemuit de 10 ori, sau plimbați-vă prin coridoare și scări.

În corpul nostru există mai multe puncte care activeaza creierul.

- Punctul de pe partea din spate a mâinii între degetul mare și arătător. Masează-l.

- Frecati lobul urechii, aceasta va ajuta să se trezească.

- Yawn cât mai mult posibil, ajută să arunce creierul de oxigen.

- Ciupiți vârful nasului, aceasta activează, de asemenea, creierul.

- Cineva știe cum să stea pe capul lui. Acest lucru asigură faptul că fluxul de sânge la cap si activeaza celulele creierului, dar în cazul în care este dificil de a obține capul tău, trebuie doar să te poți minți pe podea, pe spate și aruncă picioarele peste cap. Lie ca un minut.

În cazul în care creierul nu-l folosească să se relaxeze și vărsat. Apăsările minte, tren, rezolva puzzle-uri, puzzle-uri, să învețe limbi străine, să ia lecții cu copiii, să învețe să lucreze cu calculatorul, nu pune deoparte instrucțiunile pentru noua tehnologie. Forteaza-te de a gândi, creierul, și apoi nu te va lăsa în jos, la momentul potrivit!