Opisthorchiasis - Simptome si tratament

Corpul uman poate fi numit mediul ideal pentru ochi microorganisme parazitare invizibile care trăiesc. Ei sunt capabili de a provoca daune oricărui organ sau sistem, provoca boli grave cauzate de o serie de încălcări, detectarea și tratarea care sunt forțe considerabile, și sunt costisitoare. Printre infecțiile parazitare care afectează ficatul și perturbă pancreasului, există o boală insidioasă opisthorchiasis, simptomele și tratamentul este asociat cu anumite dificultăți. Forma cronică a bolii este agravată de curs ondulator - perioade de calm sunt înlocuite cu exacerbări frecvente.


Opisthorchiasis - Simptome si tratament

Opisthorchiasis - ce este

Opisthorchiasis numit un anumit tip de helmintiazei, înfrângere severă parazitare a corpului uman. Făptuitoriii probleme - viermi paraziți plate, trematode sunt mici, cu un corp în formă de frunză, frontul ascuțit. Natura a oferit familiei trematode Opisthorchidae, fraiere orale si abdominale sistem de reproducere hermafrodite hepatice. La om-viermi opistorhisov infectate cu paraziți, alimente, în principal, pește sau carne de animale mănâncă pește.Agentul cauzal al bolii la om numit feline gălbează (Opisthorchis felineus). Pentru prima dată specimenele de helminți au fost descoperite de către om de știință italian C. Rivolta o pisică în 1884, iar șapte ani mai târziu, un bărbat în Siberia profesor KN Vinogradov a reușit să găsească un parazit numit gălbează siberian.

Opisthorchiasis - Simptome si tratament

În cursul studiilor periodice a relevat identitatea helminți care cauzează opisthorchiasis. Boala face parte din categoria de zooantroponozov focale naturale datorită următorilor factori:

  • starea climatică a corpurilor de apă locuite de gazde intermediare ale agentului patogen;
  • salubritate - poluarea apelor cu canalizare;
  • preferințele alimentare ale persoanelor - utilizarea de pește crud sau sărate.

Important: cel mai mare risc de infecție cu opisthorchiasis bărbați expuși (cu vârsta de 15-50 ani), în special cei care locuiesc în zone situate pe corpurile principale de apă,, în cazul în care se presupune a utiliza peștele jumătate coapte. Boala cancer insidioasă amenintatoare de ficat si cancer pancreatic, hepatita, patologii pulmonare, probleme grave ale sistemului respirator.

Cum este boala

Infecția umană are loc după ingestia de gălbează pisica, lungimea corpului este de 4-13 mm. Procesul de infectare Complexul începe în corpul unui pește, ouă de helminți înghiți apă cu fecale de oameni sau animale expuse la infecție. In plus, ouale parazit poate fi în corpul melcului, care a transformat larvele, ei se găsesc multiplica din nou în apă.

ciclul de viață al dezvoltării

Fluke etape ale ciclului de viață