Omul ca un subiect al relațiilor sociale, sprijinul social calități semnificative ale unei persoane -

Individul - este o anumită persoană ca reprezentant al genului homo sapiens, premisele mass-media (instincte) dezvoltarea umană.

Fiecare societate creează individ standard. Societatea Sociologia definește tipuri psihologice ale unei societăți date.Personalitate are o organizație de mai multe niveluri. Cel mai înalt nivel, și lider organizarea psihologică a personalității --motivațional nevoie sa sferă - personalitate etonapravlennost și relația sa cu societatea, persoanelor fizice, pentru sine și îndatoririle sale de muncă. Pentru individ este esențial nu numai poziția sa, dar, de asemenea, capacitatea de a pune în aplicare relațiile lor. Depinde de nivelul de caracteristici legate de activitatea umană, abilitățile sale, cunoștințele și aptitudinile, calitățile emoționale și volitive și intelectuale.

Dezvoltarea persoanei asociate cu extinderea continuă a capacităților sale, creșterea nevoilor sale. Nivelul de dezvoltare a persoanei este determinată de relațiile sale caracteristice. La niveluri scăzute ale relației de dezvoltare a personalității, în principal din cauza intereselor utilitare, „delyacheskimi. Nivelul ridicat este dominat de valorile ei semnificative social, spiritualitatea ei.Prin ajustarea capacității de a trăi în societate, fiecare individ rezolvă sarcini complexe de viață. Aceleași dificultăți sunt depășite conflictele de diferite persoane în diferite moduri. Intelege personalitatea - este de a înțelege ce viață probleme și cum să o rezolve, ceea ce principiile inițiale ale comportamentului este armat.

Este inclus în anumite relații publice și datorită lor, o persoană care nu este un participant pasiv în aceste relații. Activitatea vitală individuală este în mare parte autonomă.

Cu alte persoane persoană comunică pe baza „auto-concept de“ reflecție personală - percepțiile lor despre ei înșiși, abilitățile lor, semnificația lor. reflecție personală poate corespunde cu sine reală, dar nu se poate potrivi. pretențiile personale și zanizhennyeurovni pot umflate genera diferite conflicte intrapersonale.

În lipsa unor politici de viață individuale, cu singura excepție a sensul actual și scopul vieții sale nu poate fi realizată cu caracterul complet necesar, reducând motivația vieții sale, nevoile sale spirituale și intelectuale înguste.

Toate deformare semnificativă a persoanei asociate cu auto-reflecție sale, conștiința de sine a defectelor sale, schimbări în eesmysloobrazovanii cu amortizare personale sfere importante ale vieții în mod obiectiv.