Oftalmie simptomelor nou-născuților, tratamentul, prevenirea

Oftalmie simptomelor nou-născuților, tratamentul, prevenirea
Oftalmie la nou-nascuti - o inflamatie a conjunctivei. Oftalmie este infecția acută și purulente și are un început. Cel mai adesea boala cauzează gonococ, cel puțin - pneumococ, stafilococ, streptococ, Chlamydia.Cum esti infectat


Cel mai adesea, copiii devin infectate atunci când trec prin canalul de nastere mama cu gonoree. De asemenea, este posibilă infecție, imediat după naștere. Sursa de infecție în acest caz, va fi mâinile murdare, haine, apă. Nerespectarea creșteri aseptice și antiseptice riscul de oftalmie la nou-nascut. La o deschidere timpurie a membranelor, o lungă perioadă uscată, nașterea copilului prelungită există probabilitatea infecției intrauterine. În această situație, copilul este deja nascut cu oftalmie. Desigur, acum aceasta boala neplacuta nu este la fel de comune ca urmare a prevenirii bun, dar încă rămâne destul de relevant.

Simptomele de oftalmie neonatală


Perioada de incubație durează de la câteva ore la câteva zile. Infecțiile sunt de obicei afectate atât în ​​ochii unui copil. La primele boli de ochi fard de obraz conjunctiva, care recoltări de sânge la atingere, pot fi eliberați într-o cantitate mică, având un caracter serosanguineous. Pleoapele umflate, strâmt. Ochii nou-născutului în timpul deschiderii de inspecție cu dificultate.

Oftalmie simptomelor nou-născuților, tratamentul, prevenireaExistă trei etape în cursul bolii


 1. Perioada infiltrative. În a treia zi de la debutul bolii pentru totdeauna și să devină un pic mai moale, un pic umflaturii. În același timp, a ochiului începe să se continuu și în cantități mari alocate secreție purulentă gros, care lipește pleoapele picură de pe fata copilului. Durata acestei perioade de 24-48 de ore.
 • Perioada purulentă. Supurație ochii inflamat în această perioadă atinge maximul. Pleoapele devin chiar mai moale, dar au rămas împreună datorită cantităților mari de puroi. Durata perioadei - de la trei zile la două săptămâni.
 • Perioada de hipertrofie papilara. În această perioadă a redus suma alocată puroiul, ea devine mai puțin dens, este nevoie de un caracter mai seros. Conjunctivei apar creșteri papilare și cutele, dobândește treptat un aspect sănătos. Durata de până la două până la patru săptămâni.

 • Infecții complicații pentru nou-nascuti


  Poate cea mai serioasa complicatie a neonatorum oftalmia este implicat în procesul de cornee infectioase. De obicei, acest lucru se întâmplă în perioada de supurație maximă. Ca urmare a infecției și a tulburărilor trofice corneei devine plictisitoare, suprafața sa apare infiltrare, care a fost transformată curând într-un ulcer. Cu un rezultat favorabil epitelizat ulcer pe cornee și rămâne doar un mic spot de suprafață. Sub nefavorabil pentru procesul progresează, ca urmare a corneei poate rămâne cataractă.

  Tratamentul infecțiilor la nou-nascuti


  Cel mai eficient tratament este un medicamente anti-bacteriene și sulfanilamidnymi. Dintre antibioticele utilizate în mod obișnuit penicilinele. Medicii care prescriu intramuscular copil, de asemenea, insuflat în ochi după spălare cu ser fiziologic normal.

  profilaxie


  În prezent, aproape peste tot în profilaxia oftalmia lume a devenit obligatorie. Dupa nastere copilul a fost tratat cu ochii insuflat un tampon de bumbac și o soluție de azotat de argint 1,2%.

  Și, desigur, nu uita de examinare atentă a femeilor în timpul sarcinii, precum și tratamentul la timp a gonoreei. Toate acestea vor ajuta la eliminarea posibilității de infectare a nou-născutului.