Oftalmie în prevenirea și tratamentul nou-născuți - trebuie să știți

Oftalmie la nou-nascuti (oftalmie neonatorum) - un fel de conjunctivita, apare la nou-născuți infectate în timpul trecerii prin canalul de nastere al mamei.Corpul copilului nou-născut este deosebit de sensibili la infecții și agenți patogeni. Din păcate, în primele zile după naștere, copilul poate avea probleme cu organele de vizibilitate, inclusiv oftalmie. Oftalmie - o inflamatie a membranei mucoase a ochiului caracterizata prin supurație profuze.

Predispus la boala nu sunt numai adulți, ci copii si sugari, care provoacă anxietate ușor de înțeles și justificate părinți. Să încercăm să dau seama ce este cauza bolii, modul de a diagnostica boala si ce tratamente sunt prevăzute pentru sugari oftalmia neonatală.

De obicei, cauza oftalmia la nou-nascuti este o infecție a ochiului în timpul trecerii moduri mamei nașterii lui, gonoreea. transmisie bine-copil este posibil după naștere, când mama a nerespectării normelor de igienă. Cel mai frecvent agent cauzal al oftalmia este gonococ, dar aproximativ 33% din cazuri, infecția cu alți agenți patogeni cauzează: streptococi, pneumococi, E. coli și alte floră mixtă.

De obicei, ambii ochi sunt infectate pentru sugari, iar boala devine evidentă în 2-3 zile de viață: zona din jurul swells ochi și devine roșu, este dificil de a descoperi pleoape, observate de descărcare de gestiune din sacul conjunctival, care sunt de 4-5 zile ale bolii sunt foarte abundente, purulente, pentru a primi galben. Această perioadă a bolii poate dura până la două săptămâni, începând din a treia săptămână, descărcarea devine lichidă și verde, secolul al conjunctivei rămâne edematoase și neregulate. În cazul în care boala are o natură cronică, aceasta poate dura câteva săptămâni. La sfârșitul celor patru săptămâni, umflarea poate slăbi, conjunctiva poate fi foliculi vizibili și excrescențe papilare.Boala poate fi complicată atunci când inflamate și corneei afectate, se formează ulcer purulentă și, în consecință, în locul ei apare un spin. Cea mai tirani dintre complicatiile posibile este perforarea corneei și atrofia globului ocular, pierderea vederii în urma. Desigur, boala trebuie sa fie tratate imediat, la primul semn de ea.

Cauzele blefaritei scuamoase aici

Se manifesta boala in 2-3 zile ca un copil se naște, în cazul în care infecția a avut loc în timpul nașterii. În infecția intrauterină a copilului se naște cu boala simptomatică. Afectează ambele glazika.Harakterno:

  • Eritemul, edemul, secolul indurație.
  • Sângerarea conjunctivei (pot exista descărcare sero-bloody).
  • 3-4 ore apar purulentă, devin pleoapei mai moi.
  • Boala continuă la trei săptămâni.

Cel mai eficient tratament este un medicamente anti-bacteriene și sulfanilamidnymi. Dintre antibioticele utilizate în mod obișnuit penicilinele. Medicii care prescriu intramuscular copil, de asemenea, insuflat în ochi după spălare cu ser fiziologic normal.

profilaxie

Pentru prevenirea copilului oftalmia după ochi șters naștere tampon steril și după baie în lavetă umezită cu apă caldă, șters din nou și ochii insuflat nitrat de argint sub formă de picături în fiecare ochi (soluție 1%).