Oftalmie - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Oftalmie (blennophthalmia) se referă la durere acută conjunctivită contagioasă. sub care se dezvolta inflamatie purulenta a membranei mucoase a ochiului. Particularitățile de transmitere a bolii și să aloce nou-născuți Infecții și adulți. patogen Dată distinge oftalmia etiologia gonococică (gonoblennoreyu) și oftalmia natură nongonococcal. În prezent, nou-născut blennophthalmia găsit în oftalmologie este extrem de rar, din cauza comportamentului său specific de prevenire în spitale.Cauzele Infecții

In cele mai multe cazuri, agentul acționează oftalmie gonokokk; Cu toate acestea, o treime din culturi în cultura relevat alte microorganisme: Streptococcus. pneumococi, Escherichia coli, bacilul Koch-Weeks, o floră mixtă. Printre etiologic agenti gasit agentul cauzal al trahom - Chlamydia trachomatis, care se găsește de obicei în asociere cu gonococ.

Mecanismul de dezvoltare a oftalmia neonatală este legată de transmitere copil în timpul nașterii, în timpul trecerii capului fetal, printr-un canal de nastere mama suferindă infectate. infecție intrauterină mai puțin frecvente a oftalmia fătului datorită muncii prelungite sau deschiderea prematură a membranelor. De asemenea, nu a exclus infecția postpartum copilului de mână, apă, produse de sănătate la nerespectarea normelor de igienă.

La adulți ophthalmia se dezvoltă datorită introducerii agentului în ochi de pacientul care suferă de gonoree tractului urinar.

simptome Infecții

nou-nascuti in spital infectii care, de obicei, se dezvolta la 2-3 zile după naștere; atunci când un copil se naște infecție intrauterină cu semne exprimate conjunctivita. Copiii afecteaza de obicei ambii ochi; În cazul în care infecția se produce după naștere - ochi pot fi implicate în inflamație secvențial.

Oftalmie începe cu apariția de roșeață și umflarea conjunctivei, umflarea și înroșirea pleoapelor. pleoapele copilului sunt atât de dens încât le este greu să se întoarcă sau deschide; conjunctivă sângerează ușor la atingere. În această perioadă oftalmie (infiltrare prezentate) indică o scurgere slabă seros-hemoragică a cavității conjunctival.

După 3-4 zile de la pleoapele înmuiate o fisură ochi începe să se separe secreția abundenta purulentă gros, care se acumulează pe gene, lipici-le, se execută în jos pielea obraz. Perioada supurație cu oftalmia durează 2-3 săptămâni. Acesta a fost urmat în dezvoltarea oftalmia are loc în timpul papilar gipertro-grafie, care se caracterizează printr-o scădere a cantității de puroi, ușurând severitatea edem și hiperemia conjunctivei. La vârsta de creșteri papilare mucoase apar, foliculi și falduri. În recuperarea etapa conjunctivei, treptat, cu vedere la Niemann-normală.

Cu o cicatrice rezultat oftalmie favorabil al conjunctivei a fost observată. După o formă severă de oftalmie, care curge cu ulcerarea mucoasei, poate exista o cicatrice conjunctivală, ectropion. In cele mai multe cazuri de oftalmia malign apare leziune corneană - macerare și infecția acesteia, malnutriție datorită comprimării graniþelor edem buclate rețea în grosimea membrelor. În acest caz, corneea pare plictisitoare din cauza formării de infiltrare-cenușiu galben limitat. Mai târziu, se infiltreze rapid cu formarea se descompune de ulcer cornean purulente.Rezultatul acestei condiții poate fi atunci când oftalmie resorbția se infiltreze epitelizarea suprafeței ulcerului cu opacizare a corneei reziduală. În cazul unui rezultat nefavorabil în dezvoltarea procesului de ulcer este format leukom dur (cataractă), lipit de iris. În cazul pătrunderii procesului purulent în structurile interne ale ochiului poate fi complicată oftalmia endoftalmitei și panoftalmitom urmat atrofie globul ocular.

adulți oftalmia începe cu înfrângerea ochilor noștri, dar în aproape toate cazurile este mai severă decât oftalmia neonatală. Infecții simptome la adulți sunt exprimate mai puternic; complicații severe apar mai frecvent.

oftalmie nongonococcal are de obicei o brichetă în timpul decât forma gonococica. Punct de vedere clinic este similar cu alte conjunctivitei bacteriene. Când oculară Chlamydia (chlamidiale conjunctivită) adesea dezvolta otita medie. pneumonie. limfadenitå.

Diagnosticul infecțiilor

Inspecția inițială cu oftalmia pentru a determina semnele tipice ale unei conjunctivită purulentă și suspectată etiologia bolii. În timpul inspecției ochiului, cu o lărgire a vârstei la pacienții cu oftalmie, secret purulent poate spray-jet, astfel încât, dacă vârstă dezvelire trebuie izolat cu un tampon de bumbac și de a folosi ochelari de protecție.

Pentru a clarifica etiologia oftalmia efectuat frotiu bacteriologic din conjunctiva (gonoree însămânțarea), detecție PCR a gonoreei și Chlamydia trachomatis, RIF. ELISA. Când oftalmia la copii este o inspecție obligatorie a părinților lor.

Pentru a evita distrugerea corneei și a structurilor profunde ale ochiului ochi exploatație biomicroscopie poate fi necesară în oftalmia. proba instilare fluoresceină. diaphanoscope și colab., Ophthalmic Research.

Diagnosticul diferential se face cu oftalmia conjunctivite altă etiologie (adenovirus. Herpes, bacteriene), boala Reiter. trahom.

tratamentul infecțiilor

Infecții Tratamentul necesită participarea unui oftalmolog. medic pediatru, dermatolog. Când ophthalmia a avut loc terapie generală și locală are drept scop eliminarea unui patogen specific.

Afisare frecvente (la fiecare 1-1,5 ore) jetting spălare soluție conjunctivală cavitatea slabă de permanganat de potasiu (soluție salină Furacilinum) urmat de instilarea medicamente (p-pa sulfacetamide și penicilină). Pentru pleoapele pe timpul nopții pune unguent antimicrobian (tetraciclina, eritromicina). Pentru prevenirea infecției cu al doilea ochi la adulți impune un bandaj special de protecție.

In interior cu oftalmia administrat și sulfamide antibiotice (tetracicline, penicilină); în antibiotice oftalmia severe se administrează intramuscular. Activ tratamentul local și sistemic oftalmia efectuat aproximativ 2 săptămâni trebuie re studiu bacteriologic tampon conjunctival. Cand tratamentul leziunilor corneei este aceeași ca și în cheratita.

Predicția și prevenirea oftalmie

Prognosticul cel mai favorabil se observă în oftalmia non-gonococica. În cazul în care leziunile oculare gonococi la adulți, precum și nou-născuți prematur șansele de complicații. În cazurile severe, orbire poate fi rezultatul oftalmie. tratament în timp util și corectă poate preveni oftalmie severe complicații ale corneei.

Prevenirea oftalmia neonatală necesită screening-ul pentru BTS femei de planificare a sarcinii, tratamentul precoce al uretrita. kolpitov. Bartolinită etiologie specifică. Pentru a preveni Neonatal gonoblennorei insuflat in cavitatea conjunctivală ambii ochi 1-2 picături sulfatsil clorură de sodiu. Pentru a exclude oftalmia adulți trebuie să identifice și să trateze infecțiile urogenitale - gonoreea, chlamydia.

Oftalmie - tratament la Moscova