Obsesiv-compulsive - cauze, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile în conformitate cu „tulburare și simptome obsesiv-compulsive.“Obsesiv-compulsive - principalele simptome:

 • Apariția fobiilor
 • tic
 • anxietate
 • frică
 • ritualuri repetate frecvent
 • gânduri și imagini obsesive
 • obsesia sexuală
 • Un sentiment de inferioritate
 • Creșterea activității fizice
 • Dorința de a puritate perfectă
 • amintiri intruzive
 • scor obsedantă
 • îndoieli
 • fobii
 • Auto-îndoială
 • temerile

Tulburarea obsesiv-compulsiva (cu alte cuvinte - tulburarea obsesiv-compulsiva) - o încălcare a psihicului, care este însoțită de imagini persistente de intruziune, temeri, amintiri și îndoieli sunt de multe ori turnat în ritualuri lipsite de sens. O astfel de nevroza variație suferă în grade diferite 1 - 5% din populație, indiferent de sex.

Descrierea bolii

„Boala de îndoială“ - așa-numita aceasta afectiune francez din secolul al XIX psihiatru Jean-Étienne Dominique Esquirol. ganduri apar periodic în fiecare dintre noi: performanță publice, faruri cu privire la memento fiare de călcat întâlnire responsabil forțat din nou și din nou pentru a defila situație tulburătoare în minte. Dar, dacă astfel de lucruri se întâmplă în fiecare zi, și de a scăpa de gânduri obsesive mai mult și mai dificil, putem vorbi despre începutul nevrozei.

Tulburarea obsesiv-compulsiva apare de obicei într-una din cele trei tipuri:

 1. Un bout continuu de boli psihice, care durează de la două săptămâni la mai mulți ani.
 2. Classical boala cu recidive și perioade de remisie completă.
 3. nevroza permanentă cu intensificarea periodică a simptomelor.

Tulburarea obsesiv-compulsiva se dezvoltă de obicei, intelectuali, gînditori, sentimente delicate de oameni care sunt înclinați să perceapă tot ceea ce se întâmplă în viață la inimă.

Există două grupuri principale de cauze care pot declanșa tulburarea obsesiv-compulsiva: biologice și psihologice.

Oamenii de știință sunt încă argumentând despre motivul exact biologic pentru această boală. Punctul de vedere oficial este că baza de tulburări psihice este o violare a hormonilor metabolismului - serotonina, responsabil pentru nivelul de anxietate in organism, si noradrenalina, care asigură un flux adecvat al proceselor de gândire.

In 50% din cazuri cauza tulburării obsesiv-compulsive la copii si adulti - mutatii genetice. Gânduri dureroase și provoacă deranjante sunt boli diferite:

 • leziuni traumatice ale creierului;
 • infecții streptococice;
 • boli cronice;
 • răspunsul imunologic la agentul patogen mai puternic.

Cauze psihologice - este mai degrabă un motiv pentru dezvoltarea nevrozei, care sunt cauzate de condiții preliminare biologice. Un fel de declanșare pentru un sindrom obsesiv și de panică gânduri pot deveni severe de stres, oboseală cronică, traume psihologice. Copiii pot provoca nevroza pedepse frecvente ca un copil, teama de a vorbi public în școală, divorțul părinților.

simptomatologia

Obsesiv-compulsive - cauze, simptome și tratament

Simptomele nevroze obsesionale pot fi foarte diverse și variază de la gânduri generale neclare la imagini vii și puternice, îndoieli și fobii, a scăpa de care pacientul nu poate. In mod traditional disting 4 grupe majore de simptome ale sindromului obsesiv:

 • obsesii (gânduri intruzive, amintiri, imagini, îndoieli, temeri);
 • fobie (fiecare posibile temeri);
 • compulsii (ritualuri fără sens repetitive);
 • comorbiditate (boli psihice suplimentare).


Obsesiile sunt fie vagi sau foarte specifice. gânduri tulburătoare fuzzy face o persoană să se simtă în mod constant anxietate, griji, înțelegere vine un anumit dezechilibru, din cauza cărora viața nu poate fi un familiar și relaxat.

obsesii specifice dau naștere unor crize de anxietate și de auto-îndoială, epuizante pacientul și distruge treptat o persoană. Este o memorie constantă de buclare a evenimentelor din trecut, preocuparea patologică pentru rudele și prietenii, gândit la diferitele nenorocirile care se pot abate asupra unui pacient sau a familiei sale etc. obsesia Destul de des sexuale: .. Pacientul este contactul sexual cu prietenii, colegii, chiar animale , suferă de conștientizarea propriei lor inferioritate.

fobie popular cunoscut astăzi chiar și departe de a fi om psihiatrie - un semn clasic de tulburare obsesiv-compulsive. Cele mai frecvente:

compulsiile

Tulburarea obsesiv-compulsiva de a distinge de alte patologii mentale pot fi caracteristica. Pacientul înțelege ce se întâmplă cu el este ceva anormal, conștient de pericolul de a gândi și ilogice de temerile lor, și încercarea de a face cu ea. Scapă de îndoială la început pentru a ajuta la o varietate de acțiuni și ritualuri, care în cele din urmă va pierde, de asemenea, orice sens.

Exemple notabile de compulsii - .. spălat pe mâini la fiecare 5 minute de teama de a ridica o infecție, fără sfârșit de verificare toate inchis, aparate electrice din cauza fricii de foc, desfășurarea lucrurilor în ordine strictă a nu fi considerată o curvă etc. Pacientul consideră că toate aceste acțiuni ajuta la prevenirea unui dezastru teribil sau a restabili un sentiment de calm și măsurat, dar este, de obicei, bine conștient de faptul că nu va da pe deplin a scăpa de gânduri tulburătoare.

comorbiditate

In plus fata de simptomele clasice de tulburare obsesiv-compulsiva poate fi însoțită de alte tulburări mintale grave:

In plus, sindromul obsesiv suferă adesea de dependente de droguri și alcoolici: Luand droguri si alcool poate deveni o constrângere pentru nevroticul. Nevroza se dezvoltă adesea în combinație cu depresie și insomnie: perturbarea gânduri și amintiri, din care este imposibil de a scăpa de, va duce în mod inevitabil la o stare depresivă.

Simptome la copii

Obsesiv-compulsive - cauze, simptome și tratament

Simptomele nevroza obsesională la copii

Tulburarea obsesiv-compulsiva la copii este reversibil: copilul percepe în mod adecvat realitatea, iar părinții de multe ori nu observa simptomele bolii, luându-le pentru o anumită dezvoltare.

Copiii se pot manifesta toate semnele majore ale patologiei mentale, dar cel mai adesea este o fobie și mișcare obsesiv. La vârsta preșcolară și nevroza Junior se manifestă cel mai adesea după cum urmează: un copil mananca cuie, butoane de răsturnări de situație, lovit buzele, snaps degetelor, etc. In copii mai mari de vârstă se dezvolta fobii: .. Frica de moarte, vorbitul in public, precum și alte spații închise.

diagnosticare

De obicei, diagnosticul de nevroză obsesională nu este greu: obsesii, compulsii sau fobii evidente, de la care pacientul nu poate scăpa de fără ajutorul unui specialist. Cu toate acestea, un psihiatru experimentat conduce în mod necesar un diagnostic diferențial pentru a distinge boala de alte tulburări cu atribute similare (tulburare de personalitate, o tumoare pe creier, în prima etapă de schizofrenie) și ridica tratamentul individual complex al nevrozei obsesionale.

Metodele de bază de diagnostic în astfel de nevroză:

 1. Istoricul medical (toate informațiile privind condițiile de viață, primele simptome, bolile transferate, exacerbările, și așa mai departe. D.).
 2. Examinarea pacientului (boala poate pretinde vegetososudistye tulburări, tremurături degete etc.).
 3. Chatul cu prietenii și familia pacientului.

Obsesiv-compulsive - cauze, simptome și tratament

Tratamentul nevrozei obsesionale

În cazul în care pacientul este diagnosticat cu tulburare obsesiv-compulsivă, tratamentul trebuie să fie neapărat complexe: medicamente si psihoterapie.

Terapia se desfășoară într-un spital, sub supraveghere medic aproape. Cele mai eficiente medicamente in astfel de diagnostic - antidepresive ( "sertralină", ​​"fluoxetina", "clomipramina" et al.), Tranchilizante ( "clonazepam" et al.), In formele cronice severe - medicamente psihotrope atipice.

metode psihoterapeutice - .. Este de lucru cu un terapeut, terapia cognitiv-comportamentală, hipnoza, etc. Tratamentul nevroza obsesională la copiii mici care utilizează eficient skazkoterapii, tehnici de joc, este important să se respecte cu modul special al zilei și pentru a consolida sistemul imunitar al copilului.

Scapă de nevrozei obsesiv cazuri cu totul destul de dificile de recuperare completă este de obicei găsite la barbati mai tineri de 40 de ani și la femei. Cu toate acestea, tratamentul de înaltă calitate pe termen lung ofera prognostic foarte favorabil și ne permite să reducă numărul de recidive și atacuri de panică în această nevroză la un nivel minim.

Dacă credeți că aveți tulburare obsesiv-compulsiva si specifice pentru simptomele bolii, atunci vă poate ajuta doctorii: terapeutul. psihiatru. neurolog.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.