Obiectul și scopul Medicina muncii

Dificultatea este activitatea umană intenționată îndreptată spre modificarea și adaptarea obiectelor și a fenomenelor naturii pentru a satisface nevoile sale materiale sau spirituale.Igiena muncii - știința care studiază relația dintre condițiile-mi, munca și procesul de sănătate, dezvoltarea bazelor științifice și măsurile practice pentru a asigura cele mai înalte standarde de eficiență, prevenirea bolilor și a altor efecte negative asociate cu activitatea industrială.

sănătate la locul de muncă Materie:

· Procesele de producție și a forței de muncă, modurile și condițiile de muncă, procesele de producție în ceea ce privește impactul lor asupra sănătății și corpul uman;

· Adverse (nocive și periculoase) factori care afectează în mod negativ persoana.

probleme de sănătate:

· Dezvoltarea de măsuri de igienă pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă;

· Generalizarea experienței de inspecție industriale și sanitare;

· Baza științifică a documentelor normative privind protecția muncii - legi, reguli, regulamente.

Secțiunea de Sanatate Ocupationala este fiziologia muncii.

Munca Fiziologie - știința care studiază schimbarea în stare funcțională-TION a corpului uman, în legătură cu procesul de muncă.Pe baza modificărilor detectate în organism în timpul activităților de activități dezvoltate de muncă pe an:

# 61623; Normalizarea funcțiilor fiziologice

# 61623; prevenirea oboselii

# 61623; creșterea eficienței

Orice lucru are două componente în raport cu corpul:

1. CNS

Activitatea 2. Muscle

La baza procesului de muncă este ca o activitate reflexă și activitatea sistemelor funcționale.

Baza muncii este un complex de reflexe conditionate si neconditionate, astfel încât în ​​procesul de muncă este destul de teorie aplicabilă reflexelor condiționate I. P. Pavlova. Atunci când formarea reflexele utile sunt fixe, și inutile sunt distruse, produse de stereotip dinamic-cer. Dinamicheskiystereotip - este un sistem echilibrat complex de prim rang al tuturor proceselor interne și al acțiunilor externe, care pot fi reproduse cu ușurință atunci când joacă condiții care provoacă-l și vă permite să efectuați activitatea mai economice din punct de vedere al costurilor, atât fizice, cât și energia mentală.

Împreună cu teoria lui Pavlov, există o teorie a sistemelor funcționale Anokhin, conform căreia există sisteme funcționale, activitățile implementate-stvlyayuschie de tip auto-control.

In timpul exercitiilor, modificările sunt observate din momentul în care-personale sisteme ale organismului:

• Sistemul cardiovascular - creșterea IOC, ritmul cardiac, volumul de accident vascular cerebral, creșterea tensiunii arteriale (sistolice și-ciale gloanțe) și altele.

# 61623; Sistemul respirator - creșterea ventilației pulmonare, frecvența respiratorie și profunzime, și așa mai departe.

# 61623; Sistemul de sânge - creșterea numărului de eritrocite și leucocite, a crescut-shenie sânge vâscozitate, acumularea de acid lactic, de scădere a glucozei și colab con centrarea.