Nu există cadouri pentru casă de copii - aceste lucruri

Nu există cadouri pentru casă de copii - aceste lucruri

Nu există cadouri pentru orfelinate. Da, eu nu spun, „Baieti, ajutor de urgență, avem acest an nu este suficient de cadouri pentru cei săraci copii dezavantajați din orfelinate,“ eu spun, „Pozhaaaaaluysta oprire își bat joc de copii din orfelinate, trăgând darurile lor ".Deci, de ce este că nu vă pot da cadouri copiilor acasă, și ce se poate face în schimb?

Să luăm, de exemplu, situația ideală, adică o situație în care toți copiii au mers la aceleași daruri tuturor în mod egal, situația ideală, eliminând posibilitatea ca darurile nu a venit în jos pentru copii. O situație în care adolescentul nu a vândut cadou, pentru a cumpăra țigări sau bere. Sau când darul nu a fost folosit pentru a determina pe cineva să invidie, sau pur și simplu pentru a demonstra superioritatea lor ( „Uite ce am, iar acest lucru nu este la tine“), de obicei, după un cadou este fie rupt sau furat cât mai curând proprietarul a fost distras de la ea, și, desigur, acest lucru este foarte rău pentru gazdă, cât și pentru cel care a rupt sau furat.

Vrei să fii un 26-mi, care s-au grabit cu disperare să iubească un străin pentru tine ieri copilului? A 18-mi?

L-ai învățat doar să ceară, să nu-l învețe să facă. L-ai învățat să accepte cadouri și divertisment, și gândit la munca pe care cumva el trebuie să ghicească

Copiii din orfelinate (și mă refer în acest caz, toate tipurile de stat de acest tip de instituții) trăiesc de regulile stabilite la începutul secolului XX, sistemul ursuz, brutal și fără milă. elevii lor nu sunt considerate parte a societății, așa că nu înțeleg. Ele sunt considerate sărace și mizerabil, mizerabil și lipsit, iar bazele numai cu adevărat sincere și profesionale se luptă cu socializarea lor, ei încearcă să-i întoarcă să trăiască motivația de a lupta pentru ceva și de a vă atinge obiectivele, le umple cu credință în propriile forțe și să le aranjeze în familie.

„Ei bine, toată lumea ajută să poți“ - de multe ori mă întâlnesc ofensat menționarea fondurilor profesionale. Nu, nu, nu mă deranjează un pic de ajutor, și știu că toată lumea poate ajuta. Dar aici nu este vorba despre un ajutor. Scriu toate astea doar pentru a explica - cadouri pentru copii acasă de sărbători, și fără ele, precum și o mulțime de activități de divertisment pentru vacanța - aceasta nu ajuta, este dăunător.Voi da un exemplu din propria mea practică, atunci când mulți ani în urmă am ajuns la o parte a grupului de voluntari intr-unul din orfelinatele din regiunea Tver. Am fost de acord cu privire la vizita în prealabil, pregătit concursuri și spectacole, regizorul a precizat că, în afară de noi în această zi, nimeni nu va fi. Când am ajuns, chiar în fața nasului nostru a plecat, un alt grup de voluntari și copii, întins, a ieșit din sala de asamblare cu daruri. Ei speră să meargă despre afacerea lor, dar directorul le-a spus să meargă imediat înapoi în cameră, pentru că „sponsorii au sosit“, iar copiii au făcut drumul lor să se uite lângă piesele noastre și dansuri, care nu erau absolut necesare. Ce beneficii ne-au adus la ei, forțând o jumătate de zi să stea în sală? Ce beneficii poate aduce o clasă de master în țesut fleacurile și săpun?

Regizorul le-a spus să meargă imediat înapoi în cameră, pentru că „sponsorii au sosit“, iar copiii au făcut drumul lor să se uite lângă piesele noastre și dansuri, care nu erau absolut necesare

Ei bine, ce faci și cum să ajute, în cazul în care există o astfel de dorință?

I-am promis la sfârșitul unei pozitive, și aici este - nu poate fi pur și simplu necesar, și foarte mult nevoie! De exemplu, dacă doriți să aveți un eveniment cu adevărat specială, atunci se organizează pentru copiii cu dizabilități. Și să încerce să le ia undeva din casă, în țara noastră sunt atât de rar ocazia. Și chiar mai bine - să se consulte cu fondurile relevante și de a organiza un eveniment comun pentru copiii normali și copiii cu dizabilități. Acesta va fi foarte util pentru cei care și pentru alții.

Dacă sunteți sigur că doriți să dea un cadou cuiva, care este, copiii cu cancer, sunt copii din familii sărace, și doar cei care sunt pe un tratament pe termen lung în spital, nu sunt izbaluete lor. Există oameni în vârstă, oamenii sunt în aziluri și spitale, persoanele paralizate, prizonierii (despre ei, la toate uita) - acestea sunt toate așteaptă cu nerăbdare să căldură și atenție, darurile tale vor avea nevoie de ele și recunoștință acceptate.

Ei bine, dacă vrei să faci ceva pentru copiii din casele de copii, atunci sfatul meu pentru tine - dona bani sau de a deveni un voluntar într-unul dintre fondurile care schimba cu adevărat viața lor și să le salvați:

„Schimbarea o viață“ - acestea sunt copii de tată și mamă, și nu este nimic mai mult de acest cadou.

„Aici și acum“ - una dintre cele mai vechi și profesionale, fondurile angajate în socializarea copiilor orfani.

„Voluntarii pentru a ajuta orfani“ - lupta din greu pentru a menține familia cât mai mult posibil a copiilor și de a le împiedica să cadă în casele de copii, precum și având grijă de cele mai mici otkaznichkami de la zero la patru ani.

„Big Break“ - sistem de îndrumare și de dezvoltare a orfanilor, ei le ajuta să meargă la universități, se găsesc în viață, obține independență și autonomie.

Cu banii cheltuiți anual pe ursuleți de pluș pentru copiii care trăiesc într-o tabără de concentrare condiții, aceste fonduri le poate salva într-adevăr de acolo, pentru a proteja, de a avea grijă de ei.

Tot ceea ce am descris în acest articol nu este nou, și orice expert în domeniul filantropiei vă va spune exact același lucru. Multe companii și oameni doar buni au realizat acest lucru și au început să abandoneze sistemul și dăruindu-le amuzamentul casele de copii, și nu poate decât să se bucure.

Cu toate acestea, finisare articol, eu sunt, de asemenea, aspect trist în ochii cititorilor săi, pentru că cele mai multe dintre ele sunt de acord cu ea este mai aproape de începutul noului an, atunci când revenirea casele copiilor, lăsând în urmă o altă doză de cadouri ...


Vrei, vom trimite cele mai bune texte „astfel de cazuri“, prin e-mail? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru saptamanal!