Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

Cel mai faimos bucătăria japoneză este sushi. Și unul dintre principalele ingrediente ale vaselor considerate nori. Aceasta este o alga speciala, care sunt utilizate pentru prepararea multor feluri de mâncare. Dar ele sunt susceptibile de a folosi pentru a crea role. Extern foi dreptunghiulare sunt Nori. Ele pot fi maro, roșu sau verde inchis. plante umbra afectează gustul final al delicatețea. În afară de Japonia, produsul este cultivat în Coreea și China. Algele diferă gust picant, speciale, iar în unele țări sunt considerate a fi reale exotice.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de noripatrimoniu

Nori - este produsul, care a fost menționat pentru prima dată în cronicile japoneze din secolul VIII, datând. Acesta a fost Codul Taiho, și sa discutat că împăratul avea dreptul de a colecta tribut de la produsele sale subiecte, printre care erau frunze. În 980 ani de convertit în japoneză nori obișnuite în produsele alimentare convenționale.

Astăzi Nori - foi este uscat și presat alge marine. În această formă, au apărut mult mai târziu, pentru că pentru o lungă perioadă de timp nu au fost uscate, și triturat cu o consistență sub formă de pastă. Produce astfel de liste la care ne-am obișnuit, a început după aplicarea pastei la tehnologia pentru producerea de hârtie.

Americanii, care au venit mai întâi în Japonia în secolul al XIX-lea, a crezut că localnicii mânca hârtie neagră. Și asta a fost doar uscat alge roșii. Metoda industrială a început Nori de a face într-una din zonele din Tokyo - Asakusa. Delicatetea uscată a fost inițial destul de scump. Și de a face cu pietre recoltate Nori doar la reflux mare. Dar, la sfârșitul anilor 1940, oamenii de știință au dezvoltat o metodă de creștere plante artificial.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

clasificare

Nori, o fotografie pe care il plasam in articol, împărțit în trei clase - A, B și C. Cel mai inalt grad de A. Se consideră foi destul de solide și din material plastic, având un ton verde intens, cu un luciu de aur și textură netedă.

Cele două clase rămase în mare măsură de calitate inferioară la realizarea anterioară. Aceste alge pot fi distinse cu ușurință de umbră. Acesta poate fi de culoare verde pal, roșiatică sau roșiatică cu lumeni mici. Astfel de foi sunt caracterizate prin rezistență scăzută: ele pot fisura în timpul răsucirea lor în umplutura.

Oricare ar fi gradul ar fi fost Nori achiziționate, acestea ar trebui să fie depozitate în containere sigilate într-un loc uscat și întunecat.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

gătit acasă

Din păcate, cresc la domiciliu Nori este imposibil. Ei au adus numai din pînă departe, și de consum intern le dobândește în magazin gata făcute. Sau, mai precis, la jumătate coapte, deoarece gustul și forma de role și sushi depind de pregătirea corectă a algelor. Prin urmare, după ce ați cumpărat într-un supermarket necesare la nori acasă pentru a pregăti în mod corespunzător pentru utilizare ulterioară.Deci, după ce foaia este scos din nori ambalaj, este necesar să se încălzească rapid focul de pe ambele părți. Pentru această bucată de hârtie ar trebui să fie păstrate într-o poziție orizontală, și în mod uniform pe întreaga lungime a cald sale. Ea a făcut întreaga procedură la cea mai mare foc mic. Alga prăjește bine deja după două sau trei secunde. Ca urmare, devine sfărâmicios și crocantă. Nori nu se poate prăji pe grătar.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

Soiuri și de gătit

În Japonia, cele mai populare sunt următoarele foi pentru sushi:

  • Maki-nori - dintre ele nu doar sub formă de rulouri și sushi, dar, de asemenea, feluri de mâncare, cum ar fi mochi (prajituri de orez) și Onigiri (bile de orez). Acest tip de alge este o frunze subtiri formă pătrată presată, ajungând la o lungime de 25 de centimetri. Plantele, utilizate pentru a crea-maki, nori spălate și tăiate în bucăți mici. Apoi, acestea sunt uscate la soare fierbinte, de stabilire pe un cadru special din bambus. Când se prepară sushi, apoi să le îndese răspândit pe partea mată a maci.
  • Yaki-nori - acestea sunt ulterior prăjirea foi de alge marine. Această procedură se realizează în scopul de a spori aroma și gustul. Yaki-nori face parte din mai multe feluri de mâncare și gustări. De asemenea, din cauza acestui soi poate fi de bază uimitor de gustoase pentru supe. Pentru prepararea bulionului saturate pur și simplu se toarnă Yaki apă fierbinte. fel de mâncare este recomandat hrănitor să mănânce pentru vegetarieni și speciale, lipirea la dieta.
  • Ava-Nori - condimente pentru tăiței japonezi. foi verzi roase pot fi obținute apetisant Ava nori.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

Compoziția, beneficiile si dauneaza

Nori - un alge marine care conțin vitaminele A și C, proteine ​​vegetale, carbohidrati si minerale: fosfor, calciu, fier și iod. Hrana preparată pe baza de alge, este foarte important pentru persoanele care suferă de o lipsă de iod din organism. Produsul este, de asemenea, util pentru cei care au nivelul colesterolului din sânge procent ridicat și există probleme cu funcționarea sistemului imunitar.

Mănâncă în nori sfătuiți cazurile în care există boli tiroidiene, varice si ateroscleroza. Plante utile și pentru a consolida sistemul cardiovascular.

Deși și sunt extrem de Nori utile, ei încă nu ar trebui să folosească pe cei care nu pot tolera iod, și fetele gravide.

Ce să gătească

Pentru a pregăti ceva gospodinele exotice sunt din ce în ce rețete cu nori. Cu această componentă este posibil să se facă, de exemplu, tartine foarte gustoase cu bastoane crab. În afară de o singură foaie de alge au nevoie de pâine albă sau pâine, 120 de grame de unt, șase bucăți de băț de crab, o jumatate de ou de pui si doua tulpină ceapa verde.

Cu nevoia de a decupa crustele de pâine și împărțiți-l în 24 de pătrate egale. Fiecare bucată de ipsos înmuiat la ulei preliminar temperatura camerei. foaie este de asemenea tăiată nori în pătrate mici, cum ar fi pâinea și să le acopere firimituri lubrifiate. bastoane de crab tăiate în felii și două astfel de „tabletochki“ răspândirea pe jumătate din bucăți de pâine.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

Apoi, toate bucățile de pâine cu nori din nou unse cu ulei, dar face aceasta în partea de jos (pe o pâine goală), și să le atașați feliile cu o „pastila“ bastoane crab. Prin firimituri și răspândirea unt pe patratele nori. Pentru unt este fixat la două dungi de ceapa verde. Pe partea de sus a Canape-a gata răspândit o mai multe felii bețe și felii de ouă fierte.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori

alimente „sănătoase“, care ar trebui să elimine rapid din Meet dieta cu o listă de produse care apar numai pentru a fi de ajutor, dar, de fapt, acestea ar trebui evitate.

Nori - este, cum ar fi la domiciliu se pregătească de nori