Nivelul Biogeocenotic - studopediya

Biogeocoenosis - sistem dinamic complex, care este o combinație de elemente biotice și abiotice schimburilor de substanță, energie și informații interconectate, care pot fi efectuate în cadrul circulației substanțelor în natură.Acest lucru înseamnă că biogeocoenosis - sistem stabil, care poate exista pentru o lungă perioadă de timp. Echilibrul într-un sistem viu este dinamic, adică, Reprezintă o mișcare constantă în jurul unui punct de stabilitate specific. Pentru funcționarea stabilă a unui sistem viu necesită un feedback între conducere și subsistemul de control. O astfel de metodă de menținere a echilibrului dinamic numit homeostaziei. Violarea echilibru dinamic între diferitele elemente biogeocoenose cauzate de reproducere masivă a unei specii și reducerea sau dispariția celuilalt, având ca rezultat o schimbare a calității mediului, numită catastrofă ecologică.

Termenul „biogeocoenosis“ a fost propusă în 1940 de botanistul român VN Sukachev, care a subliniat termenul Agregatul

kupnost fenomene naturale omogene (atmosferă, roci, apa, plante, animale, sol) distribuite pe Pământ pe o suprafață cu un anumit tip de material și de energie de schimb între ele și elementele înconjurătoare care reprezintă unitatea contradictorie. Reprezentarea unitatea celor vii și nonliving, biogeocoenosis este în mișcare constantă și de dezvoltare, astfel încât se modifică în timp.

Biogeocoenosis - este un sistem integral de auto-reglementare, care distinge mai multe tipuri de subsisteme:

1) sisteme primare - producători (producătoare) prelucrarea în mod direct materia neînsuflețită (alge, plante, microorganisme);

2) consuments prim ordin - nivel secundar, la care substanța și energia obținută prin utilizarea producătorii (ierbivore);3) consuments doilea ordin (prădătorilor etc.);

4) necrofagi (saprofite și saprophagous) hrănirea animalelor moarte;

5) decomposers - sunt un grup de bacterii și fungi, descompunere a materiei organice.

Ca rezultat al vieții saprofite saprophages și agenți de descompunere în sol se întoarce minerale care sporesc fertilitatea acesteia și asigură nutriția plantelor. Prin urmare, captatori și descompunători - o parte foarte importantă a lanțului alimentar.

Prin aceste niveluri în ecosisteme merge ciclism materiei - viața este implicată în utilizarea, reciclarea și recuperarea structurilor diferite. Dar, în cazul în care ciclul de energie nu se produce: de la un nivel la altul, mai mare, se mișcă aproximativ 10% din energia primită la nivelul anterior. flux invers nu depășește 0,5%. Cu alte cuvinte, biogeocoenose fluxul de energie unidirecțional. Acest lucru face un sistem deschis, poate fi disociată de biogeocenoses învecinate. Această relație este prezentată în diferite forme: gaz, lichid, solid, și în forma unui animal migrației.

biogeocenosis autoreglementarea ia mai mult succes, cu atât mai variat numărul elementelor sale constitutive. Din varietatea de componente depinde de stabilitate biogeocenosis. Pierderea unuia sau mai multor componente poate duce la un dezechilibru biogeocoenose permanente și de moarte ca un sistem integrat. Astfel, biogeocoenoses tropicale din cauza numărului mare de plante și animale, care le face mult mai rezistent la biogeocenosis temperat sau arctic, mai săracă în ceea ce privește diversitatea speciilor. Din același motiv yavlyayuschee- lac

camping biogeocenosis naturale cu suficientă varietate de organisme vii, un mult mai stabil decât iaz creat de o persoană și nimeni nu poate exista fără îngrijire constantă. Acest lucru se datorează faptului că organismele sunt foarte bine organizate pentru existența sa, care are nevoie de organisme mai simple cu care sunt asociate lanțuri trofice. Prin urmare, fundamentul oricărei biogeocoenose este organisme simple și mai mici, mai ales microorganisme și plante autotrofe. Acestea sunt direct legate de componentele abiotice biogeocoenose - atmosfera, apa, solul, energia solară, prin care Pose materia organică. Ele constituie un suport vital pentru organismele heterotrofe - animale, ciuperci, virusuri, umane. Aceste organisme, la rândul său, este implicat în ciclul de viață al plantelor - polenizarea, fructe și semințe răspândit. Deci, există circulația substanțelor în ecosisteme, în care rolul fundamental jucat de planta. Prin urmare, biogeocenosis limitele de multe ori coincid cu limitele comunităților de plante.

Biogeocoenoses - elemente structurale supraorganismal următorul nivel de viață. Ele alcătuiesc biosfera și sunt responsabile pentru toate procesele care au loc în ea.