Negru (- păroasă -) limba, tratament, cauze, simptome, prevenirea

  • Ce este ( „păros“) Limba negru
  • Ce Cauzele limbajul negru ( „păros“)
  • Simptome ( „hairy“) Limba negru
  • Diagnostic negru ( „hairy“) Limba
  • Tratamentul negru ( „păros“) Limba
  • Care medicii ar trebui să contactați dacă aveți negru ( „păros“) Limba

Ce este ( „păros“) Limba negru

Negru ( „hairy“, „villous“) limba (lingua villosa nigra) - o boală caracterizată prin hiperplazia și keratinizarea filiforme limbajului papila de severitate diferite. Aceasta este o boala destul de rara, apare mai ales la bărbați, de obicei, în vârstă mijlocie și vechi.Ce Cauzele limbajul negru ( „păros“)

Etiologia este necunoscuta. Există trei grupe de factori care contribuie la apariția negru ( „hairy“) Limba: 1) impactul fizic și chimic (tutun, alcool, iritant alimentar); 2) tulburări trofice, ceea ce duce la modificări ale metabolismului epiteliului proceselor limbii; 3) acțiunea unui factor microbian.

Negru ( „hairy“) limba este uneori găsită la pacienții care suferă de boli gastro-intestinale, poate fi una dintre giporiboflavinoza simptomelor.

Simptome ( „hairy“) Limba negru

Plângerile nu poate fi. Cel mai adesea pacienții în cauză cu privire la un tip neobișnuit de limbaj, uneori, senzația de corp străin pe ea, reflexul faringian în timpul conversației, mâncărime în cer, a redus sensibilitatea la gust. Pe partea din spate a limbii, în partea din spate a treia sale, înainte de papilele caliciforme, filiform papile lungesc, îngroșa și să ia pe culoare de la maro deschis la negru (fig. 11,54). Lungimea papile filiforme ajunge, uneori, de 2 cm și un diametru de 2 mm, seamănă superficial papile păr. La baza de muguri mai groase, dar mai puțin pigmentate decât în ​​partea de sus. O trăsătură caracteristică a ( „hairy“) limbaj negru este culoarea sa, care este cauzată de activitatea bacteriilor hromatogennyh. papile hyperplastic au de multe ori de culoare de la slabokorichnevogo la negru, dar poate fi uneori solomennozheltymi, maro, gri închis. Porțiunea modificată are o formă în general ovală sau triunghiulară și este poziționat pe linia mediană. Partea frontală a limbii și suprafețele laterale în proces nu sunt implicate, ele au un aspect normal. Acest lucru se concentreze fără tratament poate fi menținută pe termen nelimitat, uneori, dispar spontan după un anumit timp din nou să se repete. Atunci când anchetă bacterioscopice determina de multe ori a crescut leptotrihy suma.Diagnostic negru ( „hairy“) Limba

Limba neagră trebuie diferențiată de condiții similare clinic, așa-numitele false limbă neagră, este o expresie a pigmentării mugurilor și Bloom. Motivul pentru astfel de deteriorare pigmentare poate fi igiena orala, exacerbarea boli ale tractului gastrointestinal, colorarea produselor alimentare, utilizarea medicației (clătirea soluții de permanganat de potasiu, cloramină, clorhexidină, ingestia de antibiotice, metronidazol și altele.). Diagnosticul diferențial facilitează găsirea istorie. În cazul medicamentelor de culoare sau de alte substanțe colorante exogene hiperplazie pronunțată filiformă papile absentă; În plus, ea a pictat întreaga spate a limbii, cât și după eliminarea medicamentului sau alt agent care a cauzat colorația, normalizarea culorii are loc în decurs de câteva zile.

limba neagră diferenția, de asemenea, schimbările lingvistice la distrofie pigmentnopapillyarnoy, boala Addison.

Ar trebui să existe un diagnostic diferențial cu leucoplazia „paroasa“ cu HIV, care este diferit localizarea leziunilor (suprafața laterală a limbii) și elementele leziuni mai dense și difuze.

Tratamentul negru ( „păros“) Limba

Reorganizați gurii (igienă orală, îndepărtarea traumatică factori locali). Pentru tratament agenti keratolitici recomandate locale - limbaj de lubrifiere spate soluție 3-5% de rezorcină, soluție 5-10% alcool salicilică (de 2-3 ori pe zi). Utilizați ca injecție sub leziunea cu soluție 0,25% clorură de calciu. Administrat 0,5-1 ml de clorură de calciu 0,25%, cu 0,5 ml de 2,1% leziune novocaină sub 2 ori pe săptămână (la rata de 3-5 injecții). Interziceți fumatul, abuzul de alimente iritante. In Hiperplazia severe papile filiform poate fi îndepărtată folosind Criodistrucția. Pacienții care suferă kantserofobiey prescrie un tratament adecvat.

Care medicii ar trebui să contactați dacă aveți negru ( „păros“) Limba

Negru (- păroasă -) limba, tratament, cauze, simptome, prevenirea
Negru (- păroasă -) limba, tratament, cauze, simptome, prevenirea