nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații

ORL> afecțiuni ORL> Dry mucoasei nazale: cauze si tratament

membranele mucoase uscate ale nasului poate bântui o persoana in orice anotimp al anului. În timpul iernii, am de multe ori suferă din cauza lucrărilor de dispozitive de încălzire, vara devine cauza căldurii și a prafului în aer, în primăvară - reacții alergice severe, iar în toamna - agravarea diferitelor probleme cronice și începutul perioadei de răceli.Pentru această condiție neplăcută nu este prins cu persoana prin surprindere, este necesar să se cunoască de ce apare si cum poate fi tratată în mod eficient la primele etape.

Cauzele uscăciune la nivelul nasului

nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații

nas uscat poate fi cauzată atât de factori fiziologice și patologice

În cele mai multe cazuri, mucoasa nazală uscată, în cazul în care tratamentul este uneori foarte lung și complicat, nu este o boală în adevăratul sens al cuvântului. Cel mai adesea uscat însoțește orice boală sau o stare fiziologică cauzată de o serie de factori termici fizice, chimice sau.

Printre cele mai comune cauze de uscat, introduceți următoarele:

 • aer rece sau cald uscat. Cel mai adesea este caracteristicile naturale ale mediului, nu este specific persoanei care suferă de astfel de condiții, de obicei, sosesc, omul nu este adaptat la acest climat.
 • încălzitoare de lucru și sisteme de aer condiționat. Toate sunt într-un fel sau altul aer puternic uscat și provoca membranele mucoase uscarea.
 • Reacții alergice. După unele dintre ele grav afectate mucoasei nazale devine uscată și fragilă, ușor de deteriorat și sângerează.
 • Răcelile, însoțită de rece acută sau prelungită severă. Acest tip de uscare este de obicei însoțită de forma extrem de neplacuta si dureroasa crustelor mancarime si iritanti, strănut constant „salve“.
 • Utilizarea de droguri. provoca Practic spray-uri uscate concepute pentru a reduce simptomele rinitei. Ei vasele de sange, lichid curat secreție nazală și iritație, edem. dar abuzul sau sunteți hipersensibil pentru a provoca uscarea membranelor mucoase.
 • Reacția la aerosoli (cosmetice sau de orice altă natură), precum și mirosul puternic de vopsea, produse chimice, în special clor.
 • Hipertensiunea arteriala.
 • Utilizarea de radioterapie pentru tratarea cancerului nazofarigelui și țesuturilor moi, ochi sau urechi.
 • Reducerea nivelului de hormoni din organism asociat cu pierderea funcției sexuale.
 • iritație mecanică a nasului asociat cu ședere într-un foarte plin de fum, praf sau umplute cu particule infime de nisip sau piatră cameră (de exemplu, în locuri în care a avut loc abataj sau clădire).
 • Sindromul Sjogren. Aceasta este o boala autoimuna rara caracterizata prin mari repere uscate membranele mucoase ale corpului, inclusiv nas.

Motivele pentru apariția de uscăciune sunt multe și toate sunt diferite. Pentru a face față cu această condiție neplăcute, trebuie să știți cauza rădăcină, a provocat, elimina sau corectați, și apoi să ia măsuri pentru tratament, hidratare și emoliere membranele mucoase ale nasului.

medicament

nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații

spray-uri hidratante și picături pentru nas

Utilizarea de droguri depinde de cât de mult starea mucusului de funcționare și dacă boala de bază. În acest din urmă caz, trebuie sa te scape de ea pentru a vindeca o raceala. alergie sau părăsesc camera cu un aer murdar, uscat.

Cel mai simplu mod de a scăpa de uscăciune cu produse gata făcute într-un spray pe baza de apa de mare purificată, ea

Vă rugăm să rețineți că de obicei picături nazale de la rece comune nu sunt potrivite cu această problemă, pentru că ei înșiși provoacă puternic uscăciune și sensibilitate crescută a membranelor mucoase.

Dacă aveți nevoie pentru a lucra sau doar pentru o lungă perioadă de timp pentru a fi într-o situație jenantă, este de a proteja bariera mucoasă deja afectată este necesar să se folosească mijloace, adică uleiuri de lubrifiere utile sau grăsimi. Ele formează un plenochku perene subțire pe membranele mucoase, care nu le permit să se usuce și deteriorate. În acest scop, uleiuri de utilizare de calitate - ulei de măceșe, cătină, eucalipt, multe altele. Acești agenți nu trebuie aplicate în formă pură, deoarece acestea se pot usca la țesut. Cel mai bine este să le amestece cu uleiuri de bază: piersici, migdale, caise.Citește și: gura foarte uscat pe timp de noapte? - xerostomie: cauze si tratament

În cazul în care nasul este format deja crusta dureroasă și țesuturi de spargere și sângerează, trebuie să „artilerie grea.“ Vino la ajutor si balsamuri Narisan Vitaon. Ele se înmoaie capacul uscat și greu, contribuind la secesiunea lor nedureros și fără vărsare de sânge.

În prezența naturii virale bolii subiacente, de exemplu, gripa, va fi eficace Interferon Grippferon și altele din aceeași serie. Pentru a preveni bolile și de recuperare rapidă este adesea folosit unguent oxolinic. De asemenea, funcționează perfect preparat vitamina Aevitum, care lubrifia membranele mucoase pentru a promova vindecarea.

Clătirea nas si inhalatii

nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații

lavajul nazal ajuta la hidrata rapid și eficient mucoasa nazală

Pentru spălare este necesar să se asigure că lichidul cald pătrunde cu ușurință într-o nară și curge liber din celălalt. Apoi mucusul curățată de cruste, edem, uscarea si iritarea trece.

Efect bun și decocturi de spălare de ierburi.

Remediu perfect - musetel. Bulion sa sub formă de căldură curăță delicat mecanic mucoase, vindecă și dezinfectează-le declanseaza regenerarea accelerata.

Doar acționează în mod eficient și prin inhalare. Cel mai simplu mod - utilizați o soluție de sodă. Soda are capacitatea de a se înmoaie coajă și rapid elimina uscăciune severă și formarea de cruste in nas.

reţete tradiționale

nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații

Medicina tradițională de uscăciune în nas sugerează folosind suc de aloe

În cazul în care se constată, mucoasa nazală uscată, tratamentul persoanelor sale metode GUVERNAMENTALE poate fi foarte simplu, dar eficient:

 • Primele inhalatii de vapori sunt decocturi de ierburi recomandate, spălare cu comision cald decocție medicinale și instilarea apoi îngrijite în nările 2 picaturi ulei rece calitate vegetal presat. Antipicurare trebuie să atenție, astfel încât să nu ajungă în tractul respirator.
 • Un alt mare instrument - suc de aloe. Aceasta planta remarcabila ajută pentru a scăpa de uscat și vindeca membranele mucoase inflamat și uscate, crăpate și cruste. Pentru a face acest lucru, insufla 2 picături de suc proaspăt și au rolul de a lubrifia nari din interior.
 • Pentru ungerea nasului se poate utiliza o cantitate mică de glicerină. Acest material poate umidifica eficient membranele mucoase. Este foarte util atunci când sunt aplicate la abur inhalare, atunci când membranele mucoase sunt saturate cu umezeala. Glicerina ajută să-l păstrați pentru o lungă perioadă de timp în mucoase.

Dar umidificarea extern nu poate fi suficientă, astfel încât tratamentele populare suporterii aplicate metode interne. Pentru organism umiditate saturație utilizează consumul excesiv, cele mai bune agentii de vitamine: șolduri bulion, ceai cu zmeura si lamaie miere, apă minerală, tip alcalin, lapte cu miere și unt, să zicem, același set ca și în tratamentul răcelilor și o varietate de băuturi din fructe, fructe, fructe de pădure și sucuri de legume (în cazul în care nu sunt alergic).

posibile complicații

nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații
mucoasa nazală uscată, a cărui tratament a fost incorectă sau inoportună, poate fi complicată prin procese inflamatorii, mai ales în cazul în nas au fost crusta uscata dureroasa indepartezi prea aspră și persistent, fără macerare.

membranele mucoase deteriorate casante sunt expuse pentru a ataca o multitudine de microorganisme, inclusiv Staphylococcus aureus este extrem de patogen. care este întotdeauna prezentă pe pielea umană. Procesul poate fi foarte dureroase si consumatoare de timp, deoarece acest agent patogen este foarte rezistent la antibiotice, chiar puternice.

De asemenea, într-o stare de boală neglijare poate progresa la un stadiu cronic cu uscare constantă și cruste.

Pentru a evita consecințele neplăcute, o persoană ar trebui să evite alergenii, nu fi în medii poluate cu praf și, atunci când se lucrează în astfel de condiții, pentru a folosi măști și echipament de protecție specială, în timp pentru a incepe tratamentul la primul semn al bolii.

Dacă uscăciunea cauzate de dispozitive de încălzire, este necesar să se cumpere creme hidratante speciale sau cel puțin de a utiliza recipiente cu apă pe radiatoare. Atunci când se utilizează aparatele de aer condiționat nevoie pentru a pune modul corect și aerisiți de multe ori camera. Uscăciunea ajută perfect obicei regulat pentru a spăla nasul cu apă sărată, în orice moment al anului. Pe partea de sus a acesteia, este, de asemenea, o modalitate buna de a proteja împotriva diferitelor boli.

Cititorii placut:

 • nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații
  Polipii în nas: cauzele de ...
 • nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații
  Sindromul Semne Marshall și tratament ...
 • nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații
  Nu trece un nas care curge într-un copil: forme, ...
 • nazal uscat mucoasa un tratament eficient și posibilele complicații
  Cauzele Staph în ...

Partajați acest lucru cu prietenii tai! Rămâi sănătos!