Munchkin - poze pisici, istorie rasa și descrierea naturii, îngrijirea

Munchkin pisica - un scurt picioare reprezentativ al lumii pisica. Este, de asemenea, numit o pisica-taxi. De la colegi cu dimensiunea obișnuită a capului și a corpului este extrem de lungime labe Munchkin. În caz contrar, aceste pisici sunt la fel ca animale de companie obișnuite - prietenos, afectuos, jucaus. Cu toate acestea, datorită caracteristicilor fiziologice nu vor fi în măsură să urce în dulapuri și, în special, pe mesele în căutarea tratează. pisoi Munchkin - o descoperire pentru o familie mare: el va fi tovarăș credincios pentru adulți și pentru cel mai bun prieten pentru copii.Originile rasei Munchkin

Până în prezent, există legende despre cine, când și în cazul în care pisica Munchkin remarcat. Cineva a spus că pisicile cu picioare scurte pentru prima dată a observat încă din 1940, dar au dispărut în timpul al doilea război mondial. Curând, rapoartele de pisici subdimensionat au venit din America și Uniunea Sovietică. oamenii de știință sovietici au numit lor „cangur Stalingrad“.

Conform versiunii oficiale americane Sandra Hochenedel am găsit-o, foame Munchkin pisica gravidă pe jumătate sălbatic sub camion în Louisiana. femeie fel regretat animal ciudat cu labe mici și a avut grijă de el acasă. Blackberry (așa-numita gazda pentru animale de companie) a adus în curând descendenților cu aceleași membre scurte, ca o pisica-mama. Sandra a fost foarte surprins, pentru că ea a considerat că lungimea ghearele favorit - rezultatul stresului.

Un pisoi din litiere primul prieten prezentat proprietarului Munchkin. Puștiul a dat porecla de Toulouse. Când pisica a crescut, el a fost capabil să meargă liber pe stradă. Ca rezultat, plimbari s-au născut alte pisoi Munchkin korotkolapye. Deci, pisicile crescătorului a sugerat că acest lucru ar putea însemna apariția unei noi rase. Din acest motiv, au apelat la unul dintre judecătorii TICA. După ce a studiat Munchkin rasa, specialist a făcut câteva concluzii: gena responsabilă pentru lungimea membrelor - o recesive, și spre deosebire de câinii subdimensionate pisicile au avut nici o problema cu spatele.

Descriere Munchkin

Prima întâlnire cu Munchkins este gama de emoții pozitive. Aceste pisici sunt proporțiile pisica medie are o caracteristică care nu poate înțepat persoana - labe mici. Atunci când dimensiunea medie a celorlalte părți ale corpului, cum ar trasatura distinge pisici munchkins în comparație cu alte rase. adulți Greutatea variază între 2 și 4 kg.

Parametrii de corp Munchkin - media. Ea are un corp alungit, cu oase puternice și mușchii pronunțate. Lungimea cozii este proporțională cu arcul spate. În timp ce mersul pe jos acasă animale păstrați-l drept.

Cea mai stralucitoare „detaliu“ pisica exterior - membrele foarte mici. înapoi un pic mai mult decât partea din față, care poate fi ușor curbată spre interior. Conform standardului de o dimensiune pisica Munchkin sunt trei tipuri de picioare: standard - lungimea obișnuită, cum ar fi un simplu Murok (cele care nu sunt implicate în expoziții și în creștere), și par scurt-Hagger (foarte mic).

Trunchi pisici Munchkin rasa. La fel, mai degrabă pe jucărie decât acestea pot acoperi strat scurt sau lung. Shorstka primul tip catifelat, placut la atingere, cu strălucire caracteristică. Al doilea tip - este mai dens, cu un subpar subțire, catifelat, moale, formează un guler în jurul gâtului. Urechile pubescente abundent fire de par, iar coada este decorat cu un nor frumos.

Standardul permite toate culorile posibile și modele de pe strat. Nu există excepții permise o paletă largă de culori. Există, de asemenea, munchkins cu strat colorpoint. Acesta este un relativ nou rasa de pisici, atât de mult timp permis de trecere cu alte animale de companie pe termen scurt și cu părul lung. Dlinnolapye pisoi nascuti ca urmare a acestor legări, pot fi utilizate pentru a extinde fondul genetic.Un mic cap în formă de pană atașat la corpul unui gât masiv. Botul este lat, cu contururi blânde. Urechile sunt mari, baza este mai largă, îngustată și rotunjită treptat. Ochii Munchkin în mare măsură, de forma unei nuci. Situat la o „oglindă a sufletului“ este relativ comună, la un unghi mic ședinței. Culoarea ochilor, precum și de culoare, poate fi o varietate de variante. Singura cerință - bogat, umbra profundă a irisului.

Caracteristici ale munchkins de caractere

Atunci când se uită la o pisica Munchkin poate părea că este inactiv și lipsit de tact. De fapt, departe de ea. Ceea ce este cu adevărat uimitor cu labe de mici pentru animale de companie?

Acasă. Datorită structurii specifice a corpului pisica nu este adaptat la viața din afara casei. Este puțin probabil ca el va fi capabil să se protejeze pe deplin, în cazul unei alte agresiuni animale. În plus, acest animal ciudat poate fura pur și simplu.

Voioasă. Munchkin pe tot parcursul vieții rămân pisoi Clockwork. Faptul că ei nu pot sari undeva, nu înseamnă că ei nu alerga, iar când oportunitatea nu face un pic de mizerie. Mulți se simt ciudat când Munchkin pisica stă într-o postură de un cangur. El sta pe picioarele din spate, sveshivaya partea din față. Este un spectacol, și adevărul este, pare un pic comic.

Carismatic. În cazul în care o rasa Munchkin pisoi va apărea într-o familie mare, el va deveni imediat un favorit universal. Pet echilibrat, nu predispuse la modificări ale dispoziției dramatice. A trata animalele speciale korotkolapye obține din jocurile cu copiii cu care sunt atent și ofertă.

Prietenos. Coasta politicos cu strainii, se duce cu ușurință la contactul cu oameni noi. Prin urmare, se poate întâmpla ca, în cazul în care acesta este un moment în curte, se va ridica cineva. El este bun pentru toți, și un pic naiv. Atunci când comunicarea cu alte animale care nu încearcă să ia o poziție de conducere, încercând să fie bun prieten lor pe jocuri.

De regulă, proprietarii nu au probleme în grija unui Munchkin pisica. Aceste animale de companie curat și atent cu naștere. crescatorilor profesionisti dau câteva sfaturi cu privire la conținutul de pisica.

Animalele cu picioare scurte, cum ar fi curățenia și ordinea, așa că pentru ei este recomandat să cumpere o tavă cu laturile mari.

Munchkins alpiniști nu poate fi numit, cu toate acestea, și au nevoie de un post de scărpinat. Rapid obtinerea folosit pentru a ajuta la „Catnip.“

Pentru a dormi bine, trebuie să eliminați elemente de valoare mai mare. De asemenea, pe timp de noapte este mai bine să se ascundă și jucării, tam-tam cu care se poate trezi Kotofey gospodărie.

Vychosyvat pentru animale de companie par lung trebuie să fie de 2-3 ori pe săptămână, cu o perie moale, pentru pisici cu parul scurt, unul este de ajuns.

La alegerea unui Munchkin dieta nu capricios, dar proprietarul trebuie să prefere hrana uscată.

Proceduri obligatorii și standard: urechi de curățare, tundere gheare.

Boli Munchkin pisica de rasa

pisicile Munchkin au scăpat de boli ereditare grave, care câinii suferă de o structură a corpului similară. Vârsta medie a pisica taxa durează de la 12 ani la 16 ani. Dar există și excepții - gazdele persoanelor fizice a sărbători 20 de ani de Mike Farley. Cu toate acestea, există câteva puncte care merită luate în considerare viitorii proprietari de pisici.

Nu poți trece munchkins cu picioarele scurte, cu unul de altul - un sfert din așternut nu va supraviețui.

Există riscul ca pisoiul va arata curbura a coloanei vertebrale în zona omoplaților. Pe măsură ce creșterea animalului micșorează inima, plămânii și trahee. Acest lucru cauzează probleme de respirație și insuficiență cardiacă, și poate duce chiar la moarte.

Concluzii despre Munchkin

Pentru a rezuma povestea de creaturi drăguț pisică - Munchkin, vom da câteva lucruri utile și interesante despre rasa.

Pentru picioare scurte pisici și câini Munchkin (Dachshund, Basset Hound, Corgi welsh) cu aceeași fiziologie întâlnesc gene similare. Cu toate acestea, pisicile de la probleme de spate suferă mai puțin din cauza mai mare flexibilitate a coloanei vertebrale.

Structura specială a corpului nu interferează cu pisicile să rămână activi și agil ca un dihor. Ei știu când să fie rezervat, și când vă puteți permite să te distrezi cu o jucărie.

Unii crescatori numit munchkins cangur shorstki de pluș din cauza și capacitatea de a sta în poziția neobișnuită a animalului australian.

Numele rasei a fost numit după micul narodtse zână din cartea „Vrăjitorul din Oz“.

Pentru achiziționarea de Munchkin pisica viitoare experți proprietar recomandă insistent să contacteze un crescător cu experiență. Cuști sunt situate nu numai în străinătate, ci și în România, Belarus, Ucraina și alte țări din CSI. Munchkin - un animal de companie rare și, prin urmare, scumpe. Dacă decideți să luați un taxi la pisica în casă, să nu se teamă de posibile boli și preocupările. Cooperarea cu pepinieră dovedit asigură o stare bună de sănătate și educația corespunzătoare a unui pisoi.