Mult păr cad

Semne care indica faptul ca pierderea parului este mai mare decât în ​​mod normal

Pierderea parului Zilnic apare la toți oamenii. Dar cum să înțeleagă că pierderea părului a depășit norma și indică tulburări de sănătate? Medicii spun că nu există criterii specifice, motiv pentru care diagnosticul precoce este atât de problematic.În mod normal, o persoană pierde până la 100 de fire de par pe zi. Oamenii nu observa imediat pierderea intensă și nu iau măsuri în timp util pentru a salva de păr. Cu toate acestea, unele simptome vor ajuta la determinarea stării părului:

Mult păr cad
Uneori, femeile de mult par să cadă după naștere, dar, de obicei, în decurs de câteva luni, o pierdere de opriri
  1. După spălarea părului - cât de mult păr cad. Motivele pentru care femeile cu părul lung și bărbați cu aceeași tunsoare: masaj intensiv scalpului în timp ce spălare stimulează pierderea. Dar dacă varsare de păr a devenit mult mai mare, acesta este considerat a fi principalul simptom al pierderii de putere.
  2. Cât de mult părul lăsat pe pernă și așternutul după somn. O cantitate considerabilă de păr pierdut - alarmă.
  3. Cât de mult părul lăsat pe pieptene. Cu stimularea activă a omului scalpului pieptene accelerează pierderea parului care este deja gata sa cap off. Trebuie acordată o atenție, cât de mult păr lăsat pe pieptene după utilizarea acestuia.

Principalele cauze de alopecie - o pierdere puternica a parului la femei

Alopecia - o boala, ca urmare a care persoana este chelirea rapid. Alopecia afectează nu numai bărbații, ci și femeile.

În primul rând, părul începe să cadă. În același foliculul din care creste parul, si devine mai subtire atrofiază treptat. Acest folicul nu mai poate produce noi de păr și să păstreze cele vechi.

Uneori, atrofiile foliculului și nici pierderea parului vizibile - alopecie, acest lucru este deosebit de dificil de identificat, deoarece persoana nu are cunoștință de prezența bolii.

Mult păr cad

Principalele cauze ale alopeciei sunt in interiorul corpului: tulburări metabolice, dezechilibrul hormonal (la femei a crescut nivelurile de androgeni), ereditatea.

Cel mai important lucru cu alopecie - o boala începe să se observe și, în orice caz, nu amanati tratamentul său.

Acorde o atenție! Dacă mult par cad, motivele femeile detecta numai un medic calificat. Tu nu ar trebui să auto-medicate, în special în cazul în care există o suspiciune de alopecie.

Dezechilibrat dieta, dieta

Femeile iubesc dieta si sunt adesea practicate. Cu toate acestea, trichologists avertizează că dieta dezechilibrată dăunează părului și duce la pierderea lor.

Mult păr cad

Multe diete nu includ produsele necesare pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor organismului.

Cu o pierdere în greutate bruscă a corpului femeii grăsime produce mai putin estrogen (ceea ce duce la chelie) și este lipsită de oligoelemente importante.

Pierderea in greutate nu ar trebui să fie mai rapid decât pierderea de până la 1 kg pe săptămână, mai ales daca femeia este obez. Hrana trebuie să fie prezent: fructe și legume, uleiuri vegetale, carne slabă sau fructe de mare, nuci și brânză.

Citeste site-ul articol populare: Menopauza la femei: simptome, caracteristici de vârstă, metode de tratament eficiente.

eșec hormonale în organism

Hormoni femeie mult impact direct asupra stării de păr. Hormonul feminin estrogen promovează creșterea părului frumos sănătos. Lipsa de estrogen, precum și un exces de hormon de sex masculin, androgeni, conduce la faptul că o femeie își pierde părul vizibil.

Hormonii produși de ovare, glandele suprarenale si a glandei tiroide. Boala de oricare dintre aceste organe duce la un accident hormonal. Lipsa de estrogen observate în timpul alăptării atunci când organismul încearcă să restabilească echilibrul hormonal după sarcină.Mult păr cad

Caderea parului incepe si in timpul menopauzei, atunci cand nivelurile de estrogen scadea brusc. Medicii avertizeaza ca hormonii si pierderea parului sunt, de asemenea, afectate de contraceptive orale.

Tratamentul pentru chelie dezechilibru hormonal incepe cu tratamentul dezechilibrului, chelirii - unul dintre simptomele și nu cauza rădăcină.

Efectele secundare ale medicamentelor, chimioterapie

Trichologists observați că de mult dacă părul cad, motivele pentru care femeile pot fi găsite în medicamente care a luat ultimele 4 luni.

Mult păr cad

300 medicamente moderne utilizate în produsul finit, contribuie la pierderea parului.

Acestea includ aspirina, ibuprofen, Preparate pentru venos pe heparină (aceasta duce la pierderea parului crescut de mai multe luni după aplicare).

medicamente chimioterapie provoca pierderea parului, pana la o pierdere totala a parului. Majoritatea pacientilor isi pierd parul in timpul acestor proceduri, iar acest lucru nu poate fi evitată.

Dar, după câteva săptămâni după terminarea chimioterapiei la pacienții încep să crească din nou părul. În acest moment, ei au nevoie de îngrijire specială: hrănire suplimentară și hidratare a pielii capului.

Nu ratați sfaturi utile cu privire la modul in care medicii: sinuzite: simptome si tratament la domiciliu

Oboseala cronica, stresul, frica, depresie

Motivele pentru care femeile cad mult par, de multe ori în ceea ce ei percep evenimente mai mult emoțional decât bărbații. Stresul cronic si oboseala - inamicii de păr sănătos.

Prelungită tensiune nervoasă, depresie, oboseala și tulburări ale metabolismului. Aceasta, la rândul său, duce la un dezechilibru hormonal, și căderea părului. O teamă ascuțită sau de stres grele, de asemenea, acționează dăunătoare pentru sănătatea părului.

Mult păr cad

Cu o experiență emoțională puternică o persoană a declanșat reflexul de animale, iar parul este „la sfârșit.“ În acest caz, foliculii de par sunt comprimate și deteriorate, ceea ce duce în mod inevitabil la pierderea parului.

Tratamentul de alopecie provocate de stres, trebuie să înceapă cu a scăpa de oboseala cronica si depresie. Medicii sunt sfatuiti sa obtina o multime de odihnă și să fie în aer liber. Par și relaxare psihologică util masaj al scalpului regulat.

Evita stresul emoțional intens și frică. Cu manifestări semnificative de depresie si cronice cea mai buna optiune de stres ar fi un medic.

Încălcarea sistemului endocrin

Corpul principal al sistemului endocrin este glanda tiroida secreta hormoni si regleaza metabolismul. Încălcarea activității sale afectează în mod semnificativ sănătatea și densitatea părului.

Mult păr cad

Glanda tiroidă produce hormoni terioidnye, iar în caz de eșec în organism se dezvolta hipotiroidism, iar în cazul în exces - giperterioz. Atunci când se estompeze hipotiroidism parului si cad greu, si foliculii de par sunt într-o fază de repaus și nu este în măsură să continue o creștere sănătoasă.

Giperterioz duce la alopecia areata în jumătate din cazuri. Auto-medicatie eșuează. Tratamentul de alopecie și boli tiroidiene ar trebui să apară într-un complex - un endocrinolog si trichologist.

Mecanice, termice, chimice, traumatisme craniene

În caz de vătămare a parului scalpului este afectat în mod semnificativ. În cazul în care se formează trauma sau arde cicatrice, în acest loc nu va mai creste par. Cicatrizare a pielii capului înseamnă că foliculii din zona afectată nu îndeplinirea funcțiilor lor.

Mult păr cad
În unele cazuri, atunci când motivele pentru pierderea parului sunt severe si nu ajuta masca, remedii populare și chiar și fizioterapie, trebuie să recurgă la foliculi de transplant

În unele cazuri, utilizarea terapiei fizice cauze mai puțin de creștere a părului deteriorat. Dacă după arsură sau scalpului un prejudiciu la stânga țesutului cicatricial și modificări vizibile, astfel încât foliculii sunt în măsură să continue să lucreze. În acest caz, părul hrăni în continuare și să stimuleze.

Ajuta la frecarea de ulei de brusture la nivelul scalpului deteriorat, utilizarea darsonvalya și instrumentele care îmbunătățesc circulația sângelui.

Schimbările bruște de temperatură

foliculii de par sunt sensibile la condițiile de temperatură și nu tolerează un contrast puternic între cald și rece.

De la becuri reci extreme racim, vasele de sânge din jur de a contracta, iar parul nu obtine o nutritie adecvata. Prin urmare, obiceiul de a mers pe jos, fără o pălărie - o cauza comuna de pierdere a parului grave la femei.

Mult păr cad

Temperaturile calde afecta, de asemenea părul, previne becuri alimentare sănătoase. În timpul verii, se recomandă să meargă într-o pălărie de lumină și de păr în baie pentru a acoperi capac special. Când temperatura scade de îngrijire a părului include suplimentare de umiditate.

beriberi

Beriberi - lipsa de vitamine din organism. Organismul primeste vitaminele din alimente și, prin urmare, un regim alimentar dezechilibrat duce la o lipsă de vitamine.

În acest caz, suferință și păr densitate, parul este nevoie de bună nutriție cu vitamine și microelemente. vitaminele K responsabili pentru sănătatea părului, sunt:

C - acid ascorbic

Acesta este responsabil pentru sistemul imunitar și circulația sângelui, ajută la satura părul cu nutrienți