momeală silicon cu mâinile de la A la Z

momeală moale din silicon a castigat mult timp Lyubov Rybakov datorită capacității lor de capturare și disponibilitate. Cu toate acestea, chiar și astăzi ele sunt destul de scumpe si sunt un vis pentru mulți spinning. Dar există o soluție, și implică a face momeală de silicon cu mâinile lor, cum să facă și alte duze de filare populare.Avantajul năluci siliciu

Principalul avantaj al silikonok, care este vizibil pentru toată lumea, a vizitat cel puțin o dată punctul de vânzare a nadelor de filare, în prețul lor mic (desigur relativ). În plus, dă popularitatea eficienței prinderea peștilor răpitori, și o varietate de ei poate „invidie“ orice altă momeală pe piață.

Aceste produse sunt, de asemenea, ușor modernizate. Ei doar profita din plin de mobilitate, își schimbă forma, colorat. În plus, aceste aceleași producători sunt în mod constant implicați în furnizarea de noi modele de pe piață silikonok cu caracteristici unice și capabilități.

În ciuda faptului că mulți dintre pescarii exprimat silikonkah, ca duza cea mai avansată și universală, nu trebuie să uităm despre neajunsurile lor:

 • - silikonki orice tip necesită o manipulare atentă: În primul rând, ele sunt usor de spart; În al doilea rând, acestea nu ar trebui să fie depozitate împreună;
 • - acestea sunt dificil de a recupera după daune; de multe ori pur și simplu să fie aruncat;
 • - Avem nevoie de practică pentru a prinde în mod eficient silikonkami prădător;
 • - printre multe oferte de pe piață o mulțime de produse de calitate inferioară, care trebuie să se finalizeze la domiciliu.

Ce silicon folosit pentru a face năluci cu mâinile lor

Chiar și cu năluci relativ scăzut preț de brand silicon rămân pentru majoritatea pescarilor scumpe. Există o modalitate - de a le face singur. În acest caz:

 • - momeală va cu siguranță mai ieftin;
 • - puteți face acele atașamente care sunt într-adevăr diferite catchability și adesea absentă în vânzare;
 • - pentru a oferi produse de orice culoare, formă, dimensiune, care nu sunt produse în producătorii liniile silikonok.

Pentru a face acest lucru, desigur, va fi nevoie de silicon. Puteți utiliza silikonki pe care le-ați acumulat de-a lungul anilor de pescuit și nu sunt utilizate din cauza deteriorării, defecte, uzura. Ei au fost și utilizate pentru smelted turnarea de noi produse.

În cazul în care stocul specificat sau semi-produs finit nu este suficient, puteți arunca o momeală de silicon cu mâinile de silicon de construcție sau de a cumpăra în magazin, de exemplu, un material termoplastic. Ca rezultat, veți obține materiale de înaltă calitate, dar este destul de scump, ceea ce va afecta costul total.

Există în comerț materiale disponibile și mai ieftin. De exemplu, "Elastolyuks (TV25)". El are o viscozitate scăzută, care este util pentru completarea unor formulare, incluzând o multitudine de camere mici. Acest material, după uscare, nu modifică domeniul de aplicare a ceea ce este diferit de „Pentalast“ (710 și 719-lea), care este adesea utilizat în tehnologia de fabricare a silikonok la domiciliu.

Prețul materialului pentru fabricarea de siliciu ademeneste cu mâinile lor

Cele mai frecvente materiale pentru turnare silikonok (vezi mai sus) costa aproximativ 800 de ruble. Pentru mulți pescari preț nu este bugetul, prin urmare, este mai bine să găsească o oportunitate de a folosi și a resturilor retopite de sfaturi de silicon. Ei vor o mulțime de timp la fiecare spinning - important să nu le arunce.

Pentru a adăuga culoare folosind coloranți - pigmenți de culori diferite. Nu poți cumpăra totul, dar pentru a utiliza amestecuri ale acestora.

matrice de turnare

Formulare, care sunt proiectate pentru turnare silikonok, puteți cumpăra în magazin, pe Internet. Acestea sunt realizate din diferite materiale: metal, ipsos, adeziv, piatra artificiala, Plexiglas, ipsos.

Mai mult decât atât, pentru turnarea de diferite matrice forme momeală poate fi singur sau bilateral. Există, de asemenea, sunt cele în care diferite silikonka una sau mai multe.

Cele mai bune sunt cele de piatră și metal matrițele, dar acestea sunt scumpe.

Matrite pentru năluci de silicon cu mâinile lor

Cel mai adesea la domiciliu sunt matrici de ipsos. Pentru a obține produsul care aveți nevoie:

 • - direct gips (liant);
 • - apă pentru amestecarea cu liantul;
 • - un recipient în care gipsul este frământat de apă închis;
 • - lingură mare sau spatula pentru amestecarea gipsului atunci când se amestecă;
 • - cântare de bucătărie;
 • - momeală probă, care se pregătește pentru matrice; pre-fabricate folosind lutul, lemnul; Trebuie să fie greu.


O tencuială de amestecare trebuie să fie uscat, curat, fără nici un reziduu solid pe pereți, de jos. Pentru amestecarea 100 g de liant este utilizat, în general, 25 ml apă. La acest raport componentele mobile obține soluția de liant suficient, timp care este suficient pentru a efectua toate operațiunile necesare pentru prepararea formei de setare.

matrice verso Producție

Pentru a face o astfel de matrice va avea nevoie de un fel de container, care va fi turnat gips. Acesta poate fi, de exemplu, cutie de plastic. Dimensiunile sale în ceea ce privește dimensiunile trebuie să depășească momeala; înălțime - cel puțin 2 ori grosimea acesteia.

 • - închis gips apă, a fost agitat până la o consistență omogenă;
 • - turnat (spread) gips într-o cutie; o lingură (scapula) aliniați suprafața;
 • - ia proba momeală și se scufundă în grosimea gipsului; face la o adâncime de un pic mai mult decât grosimea layout;
 • - după fixarea gips proba momeală îndepărtate cu grijă;
 • - curățate cu grijă și acoperit cu o matrice obținută prin subțire etanșant de construcție a stratului; după uscare este gata pentru turnare sfaturi silicon.

Efectuarea de matrice cu două fețe

Acest tip de matrice este forma cu două fețe, realizată în conformitate cu tehnologia descrisă mai sus. Diferența este că, imersarea într-o probă năluci turnate fabricate în fiecare matrice de părți diferite. Ca urmare, în cazul în care două matrice sunt adăugate împreună, ele pătrund în interiorul cavității, care este similar cu conturul întregii momeala.

Producția de matrice trebuie să efectueze, astfel încât, atunci când acestea sunt pliate adâncituri suprapuse una peste alta, fără Sdvizhkov. Mai mult, formele plane împerechere lubrifiat, de exemplu, vaselina vaselina. Acesta din urmă este necesar să se asigure că, în viitor, nu au existat probleme în timpul deconectării lor.

De asemenea, este descris în prepararea sprues și a conductelor satisfăcute Formă. După prima cavitate în interior umplut cu siliciu topit; căi de ieșire a doua sunt aer în timpul stoarcerea sale turnat materialul. Prezența acestor elemente exclude obținerea de produse cu defecte și defecte.

Tubulaturi sprues - un Caneluri convenționale care pornesc din cavitatea în matrice și sunt situate pe suprafața sa exterioară. Le fac posibile, tăierea gipsul, de exemplu, un cuțit sau găurite cu un burghiu subtire. Poarta este de obicei sub forma de una, aproximativ opt canale.

Producția de siliciu ademeneste cu pași mâinile lor

topire de siliciu

Dupa ce face matrite de turnare prin injecție pentru a începe imediat. Pentru a face acest lucru, se topesc de siliciu. Fa-o peste un foc deschis sau folosind un cuptor cu microunde.

Prima opțiune este de preferat pentru volume mari de produse turnate. Materialul a fost plasat într-un recipient (de exemplu, staniu), pus pe placa includ foc și este adus la o stare curgător.

Cu toate acestea, această metodă are mai multe deficiențe: frecvent silicon este ars în bancă; când topirea are loc dymlenie; Silicon își schimbă culoarea, și, dacă va arde, atunci totul merge negru.

Al doilea - o mai mare pentru condiții casnice: deșeuri de silicon sunt plasate, de exemplu, în cavitatea seringii, închizând gura de scurgere și plasat în spațiul de lucru cu microunde vertical folosind, de exemplu, o cană. Scoateți seringa imediat după topire nu este necesar - ar trebui să aibă capacitatea de a sta în cuptorul cu microunde încă 2 ... 3 min. Acesta din urmă va permite buna capacitate de incalzire pentru a oferi silicon lichid pentru un timp mai îndelungat.

Dacă utilizați pentru a arunca năluci silikonki vechi, atunci rezultatul va fi sigur culoarea lor; aceasta va depinde de culoarea de reziduuri mixte. Dacă utilizați silicon achiziționat în ea, în timpul topitura, se adaugă pigment, care determină culoarea finală a momelii. Posibil, în acest stadiu pentru a intra în paiete, margele, care pot îmbunătăți atractivitatea silikonok viitor pentru prădători.

Turnarea lures siliciu

Cele mai multe culori comune silikonok sunt cele în care există roșu și galben. În acest caz, acesta din urmă trebuie să fie strălucitoare și, de preferință, cu o tentă verzuie.

procesul de turnare Silikonok este după cum urmează:

 • - Piese turnate din silicon ,; în această etapă (dacă este necesar) dă culoarea dorită, este introdus în perle, sclipici;
 • - turnarea de siliciu topit în matrice;
 • - răcirea materialului;
 • - extragerea din matriță momelile turnate;

- menținerea momeala în apă.

Timpul mediu de silicon de răcire 5 ... 10 min. După îndepărtarea cu grijă din turnat momeala mor imediat scufundat în apă. Este necesară această procedură. Acesta oferă plasticitatea materialului. Dacă vă dor, va rămâne silicon moale, ceea ce este inacceptabil pentru momeala.

Într-o etapă finală a produsului rezultat trebuie să fie adus în forma corectă. Pentru a face acest lucru, utilizați un cuțit ascuțit sau foarfece. Se taie excesul de silicon, se scamelor. În acest caz, încercați să facă maxim silikonke aspect realist.

Tipurile de momeli care pot fi produse cu silicon

Acasă folosind silicon, poate fi de nici un fel, forma, culoare moale momeală filare. Totul depinde de dorinta, perseverenta, pescarul inventivitatea. Principala și probabil cel mai dificil în întregul proces - de a face dreapta matricei (formei) turnare silikonki.

Siguranța în fabricarea lures de siliciu

În orice stadiu al silikonok de turnare trebuie să fie respectate la efectuarea operațiunilor de siguranță. Mai exact, aceasta depinde de material, instrumente și echipamente.

Atunci când încălzirea de siliciu într-o cutie, acesta trebuie scos din mână soba în mănuși sau cu o cârpă. Dacă nu, puteți obține o arsură de piele.

Atunci când este utilizat pentru turnat, seringa de silicon din urmă trebuie să fie rezistentă la căldură. Nu este permis să aibă fisuri, unele defalcări.

Toate lucrările trebuie să fie efectuate cu silicon prin purtarea de mănuși. Mai ales se referă la materialul fierbinte. Seringă, pentru o mai mare siguranță, vă puteți încadra banda.

Topirea reziduuri de silicon vechi, însoțite de evoluția vapori nocivi. Ea nu strica sa poarte un aparat respirator, pentru a asigura ventilarea spațiului, de exemplu, deschide o fereastră, porniți instalația de aer condiționat.

năluci silicon de filare sunt forme simple și complexe. Prima de a face propriile lor mâini este destul de simplu. Dar acesta din urmă necesită cunoștințe și abilități specifice. Mai ales în fabricarea de matrițe pentru turnare momeală.

Totul este bine filmat, totul este explicat în detaliu, care prezintă în detaliu fiecare operațiune. Acesta descrie nuanțele procesului, de exemplu, selectarea culorilor.