Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

Atunci când se efectuează curățarea o mulțime de întrebări din partea gazdelor este mobila tapitata. Majoritatea contaminanți pot obține cu ușurință scăpa de la domiciliu, și în situațiile cele mai disperate vin la curățarea uscată a ajutorului. Impactul Opțiunea depinde nu numai de tipul de tapițerie, dar, de asemenea, de tipul de poluare și limitele sale.Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

Există instrumente generice, cum ar fi abur curat, acesta nu va înlocui nici un aspirator. Un rezultat bun la manevrarea materialelor în vrac conferă Vanish - mijloace sigure prin care prăfuirea intensivă.

Planificarea și tratarea mobilierului tapitat cu propriile sale mâini, trebuie să respecte cu strictețe următoarele reguli:

 1. Cu ajutorul unui aspirator în etapa pregătitoare sau finală, este necesar pentru a expune puterea minimă. Nu putem permite o înăsprire a tapițeria în conductă.
 2. Mobilier, constând din elemente individuale înainte de prelucrare este necesar să demontați și îndepărtați praful sau ștergeți toate locurile disponibile.
 3. curățare chimică va da efectul maxim pozitiv, în cazul în care în etapa finală a utilizării aburului curat. Pentru a evita divorțul după prelucrare umedă, nu este necesar să se combine produsele industriale și unelte, preparate cu propriile lor mâini.
 4. Petele de la tapițerie care urmează să fie eliminate, deoarece acestea devin disponibile, mai degrabă decât să le salvați înainte de curățenie generală planificată.
 5. O atenție deosebită va trebui să se acorde mobilier acoperit cu catifea si velur. Un aspirator poate strica starea de pui de somn, asa ca de la ea ar trebui să fie abandonate, și curățarea intensivă a acestor produse va trebui să-și petreacă mai mult decât de obicei.

Instrumentul selectat sau instrumentul trebuie să verificați mai întâi pe o secțiune de tapițerie în umbră. În cazul în care testul este a eșuat, singura opțiune în acest caz, ar fi un serviciu de curățătorie chimică.

Universal înseamnă să aibă grijă de mobilier tapițat

În plus față de compozițiile de specializare care funcționează numai pe un anumit țesut, există produse care pot elimina lista impresionanta de contaminanți, indiferent de tipul de material. Ei pot face propriul dvs. la domiciliu:

Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

 • Soluție de sare acetic - cele mai eficiente și sigure mijloace pentru curățarea mobilierului tapițat. Ar trebui să fie utilizat pentru procesarea imediat, produsul. Pentru a elimina petele locale mai bune pentru a alege ceva un pic mai agresiv, ca medicamentul va reveni în curând prospețimea produsului și să livreze mai bine decât praf decât un aspirator. Pe litru de apă ia doua linguri de sare si otet. Soluția rezultată umezește foaia și se stoarce cu atenție. stofa acoperi cu o canapea sau un scaun și trăgându-l ușor bastonului, sau un dispozitiv special.
 • loc dulce îndepărtat cu ușurință cu apă caldă și orice detergent. Principalul lucru pe care vopseaua nu a avut timp să vestsya textura tesatura. Impregnează materialul nu trebuie să - se udă cu o cârpă umedă și apoi îndepărtați umezeala cu o cârpă uscată. Acest lucru se repetă până la neutralizarea completă a poluării.
 • Urme de bere pot fi, de asemenea, eliminate manual. Pentru aceasta din nou, utilizați compoziție de săpun în același mod. Numai după uscarea produsului se recomandă să se prelucra în continuare soluția oțet slab.
 • Guma de mestecat cu orice tapițerie ajuta la eliminarea rece. Este aplicat pe gheață zona problematică, plasată într-o pungă de plastic și cutreiera murdărie cuțit bont în câteva minute. Petele de grăsime derivă mijloacele, care este potrivit pentru țesutul particular. Dacă este posibil, folosiți un aspirator cu abur.


Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

Caracteristicile de curățare uscată a mobilierului tapițat

Contrar credintei populare, prelucrarea uscată de mobilier tapitat - nu este doar un aspirator și un efect mecanic asupra țesutului. Acestea includ, de asemenea, pulberi și agenți de spumare. abur curat, în anumite condiții, pot fi de asemenea folosite pentru a restabili puritatea și prospețimea produselor este foarte capricioasă, fără umidificarea.

 • Spuma. Cel mai popular drog este direcția de Vanish. spuma sa este atât de dens încât practic umezește materialul. Trebuie să acționăm strict conform instrucțiunilor, care este redusă la prepararea produsului, aplicarea acestuia în zona contaminată și îndepărtați șervețele uscate sau un aspirator.

Sfat: Dacă Dispari sa încheiat, este posibil să se prepare detergentul din componente de fier vechi. Cel mai bine este să se amestecă în proporții egale de șampon și baie cu bule, apoi se amesteca compoziția unui mixer. Masa rezultată ar trebui să fie foarte strânsă cu o cantitate minimă de umiditate.

Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

 • Pulberile. Acesta a fost lor cel mai des folosit de către profesioniști, deci, dacă doriți să se usuce de curățare pot fi aranjate și la domiciliu. În cursul sunt la fel de bani gata, și toată sarea obișnuită, cretă, cenușă. Dar ele acționează numai pe pete umede inițial, în caz contrar trebuie să prespălare cârpă.
 • abur curat și un aspirator. Primul instrument asigură produse de curățare de calitate pentru a restabili prospețimea și dezinfectarea de umplere a țesutului. În al doilea rând doar elimină praful de pe suprafața piesei de mobilier. Folosind un aspirator cu abur, asigurați-vă că acest lucru nu are contraindicații, în caz contrar există riscul de deteriorare permanentă a produsului.

curățare chimică este de obicei recomandată în tratamentul velur, piele de căprioară, mătase, vâscoză. Dar chiar și în aceste cazuri, poate fi aplicarea locală a metodei umede pentru îndepărtarea petelor deosebit de dificile.

Tipuri de tapițerie, cu care este posibil să se efectueze curățarea umedă de mobilier tapitat

Toate aceeași eficiență ridicată, care invidie și uscat, a garantat un tratament umed folosind detergenți. Aceste componente sunt acasă sau cumpărate de pe raft.

Mobilier tapițat la domiciliu - un mijloc și de curățare în special uscată și umedă

Principalul lucru este de a alege produsul potrivit pentru un țesut specific:

 • Flock, Chenille și catifea sunt folosite ca tapițerie de multe ori. Acest lucru se datorează faptului că aceste țesuturi sunt practice și pot fi curățate cu ușurință cu mâinile. formarea de săpun unsuros sunt eliminate și o cârpă microfibre. Produse cosmetice și cerneluri afișează alcool soluție. Petelor de cafea, ceai sau vin ai nevoie pentru a umezi pudra si se freaca bine.
 • Silk. Materie destul de capricioasă pentru care tratamentul este adesea contraindicat mijloace, cum ar fi Vanish și abur curat capabile să lase pete persistente de pe suprafață. Opțiunea Pagina principală de curățare este singura - vom lua o perie moale pentru haine, bumbac înveliți pânză albă și curățați fața locului cu o soluție slabă de amoniac sau peroxid. În cazul în care aceste abordări nu ajută, este posibil să se facă de curățare uscată.
 • Suede. În cazul în care curățarea uscată, nu, poate ajuta la spuma din soluția de săpun. Imediat după curățarea gramada trebuie să pieptene perie de cauciuc pentru a restabili volumul său.
 • Piele. material artificial sau natural este recomandat cutreiera cârpă uscată. Într-un caz extrem, aplicarea de lichior slab alcool medical sau vodca.

Vrei să piardă în greutate?

Excesul de greutate - nu este doar o problemă estetică, este o problemă de sănătate. Dovedita de medici - la fiecare 10 kg. excesul de greutate reduce durata de viață a unei persoane de 3-5 ani. De asemenea, este dovedit faptul că pentru a pierde in greutate poate face orice este necesar.