Milbemaks pentru pisici si pisoi - instrucțiuni de utilizare

I. Informații generale
Denumirea comercială a medicamentului: comprimate Milbemaks pentru pisici (comprimate Milbemax pentru pisici).
Denumire comună internațională: milbemicin oxima + prazicuantel.Forma de dozare: tabletă.
Comprimatele Milbemaks pentru pisici și pisici ca ingrediente active conținând oximă de milbemicin și prazicuantel.
Eliberarea medicamentului în două versiuni:

Ca și componente auxiliare „tablete Milbemaks pentru pisici tinere si pisoi“ si „Pastile Milbemaks' pentru pisici adulte“ în tabletă 1 cuprind, respectiv: celuloză microcristalină - 8 mg și 32 mg, carmeloza de sodiu - 5,75 mg și 75 mg, povidonă - 1 mg și 4 mg de lactoză 93,75 mg și 18,75 mg, siliciu coloidal - 1,25 mg și 1,25 mg de stearat de magneziu - 1,25 mg și 1,25 mg, hipromeloză - 2, 14 mg și 1,87 mg, macrogol și talc - 1,61 mg și 1,61 mg de oxid de fier (colorantului „tablete Milbemaks pentru pisici adulte“) - 0,28 mg, supliment nutritiv cu aroma de carne de vită (aromă artificială de carne de vită ) - 3,75 și 3 mg, 74 mg.

Eliberarea medicamentului din folie blister, plasate în cutii de carton.

Perioada de valabilitate a medicamentului atunci când este depozitat într-un ambalaj închis producător de - 3 ani de la data fabricației; după deschiderea blisterului - nu mai mult de 6 luni.
Este interzisă utilizarea medicamentului după data de expirare.

Compoziția este stocat în ambalaje sigilate produse într-un loc uscat, întunecat, în afară de produsele alimentare și hrana pentru animale, la o temperatură cuprinsă între 15 ° C până la 25 ° C

comprimate Milbemaks pentru pisici ar trebui să fie păstrate la îndemâna copiilor.

Precauții speciale pentru distrugerea medicamentelor neutilizate nu este necesară.

II. proprietăți farmacologice
Comprimatele Milbemaks pentru pisici - combinate nematodotsidnogo droguri antihelmintic și tsestodotsidnogo acțiune.

Milbemicin oximă, o parte din medicament, face parte din grupul de lactone macrociclice, izolat prin activitatea enzimatică a Streptomyces hygroscopicus var. aureolacrimosus, activă împotriva larvelor și adulților de nematode parazite în tractul gastrointestinal al pisicilor, precum și larvele de nematode Dirofilaria immitis.

Mecanismul de acțiune milbemicină datorită permeabilității crescută membranei celulare la ionii de clor (Cl -), ceea ce conduce la membranele celulare sverhpolyarizatsii nervos si muscular tesut, paralizia si moartea parazitului. Milbemicin concentrație maximă oximă în plasma sanguină a pisicilor este atinsă după 2 ore. compus excretată derivat în principal neschimbat, timpul de înjumătățire este de aproximativ 13 ore după administrarea orală.Prazicuantel este un derivat pirazin-izochinolina acilată, are o activitate pronunțată împotriva cestodelor și nematodelor. Prin creșterea permeabilității membranelor celulare ale parazitului ionilor de calciu (Ca 2+), determină depolarizarea membranei, contracția mușchilor și a distrugerii tegument care duce la moartea parazitului și facilitează îndepărtarea sa din corpul animalului. Concentrația maximă de praziquantel în plasma sanguină a pisicilor este atins în 1 oră. compus excretată derivat metaboliți în principal ca inactivi în urină, de înjumătățire prin eliminare este de aproximativ 3 ore după administrarea medicamentului pe cale orala.

III. Ordinea de aplicare
Milbemaks comprimate pentru pisici administrate cu scopuri curative și preventive în nematode, cestodiasis și mixte tsestodoznyh infestărilor cu nematode cauzate de helminths următoarele tipuri:

  • Dipylidium caninum, Taenia spp. Echinococcus multilocularis (cestode);
  • Ancylostoma tubaeforme, Toxocara (nematodele cati).

Contraindica utilizarea medicamentului este crescută sensibilitatea animal individual la medicament (inclusiv istoricul) și-a exprimat rinichi uman și ficat.

Nu poate fi deparazitarea pisoi mai mică de 6 săptămâni, precum și animale bolnave epuizate și boli infecțioase.

„tablete Milbemaks pentru pisici tinere si pisoi“ nu pot fi aplicate la pui cu o greutate mai mică de 0,5 kg,
„tablete Milbemaks pentru pisici adulte“ - pisici cu o greutate mai mică de 2 kg.

Medicamentul utilizat individual pisicile în timpul hrănirii cu o cantitate mică de alimente sau administrat în mod forțat pentru a primi rădăcina limbii după hrană doză terapeutică minimă de 2 mg de milbemicin oxima și praziquantel 5 mg per 1 kg de greutate animală, calculat:

Greutatea animalului, kg

Milbemaks pentru pisici și pisici tinere

IV. măsuri de prevenire cu caracter personal
Atunci când se aplică comprimate Milbemaks trebuie să respecte regulile generale de igienă și de siguranță furnizate atunci când se ocupă cu medicamente.

Atunci când se lucrează cu medicamentul este interzis să bea, de fum și să mănânce.

După ce a lucrat cu preparatul trebuie să se spele pe mâini bine cu apă și săpun.

Organizație de producători: "Novartis Santé Animale S.A.S."; Usine de Huningue, 26, rue de la Chapelle, F-68330 Huningue / Usine de Huningue, B.P. 224, F-68332 Huningue Cedex, Franța.
Instrucțiuni de utilizare elaborate de «Sanatate Novartis Animal d.o.o.», Verovskova 57, Ljubljana, 1000, Slovenia (Slovenia), împreună cu compania "Novartis Santé Animale S.A.S." (Franța).

Informații suplimentare:

Medicii veterinari recomanda, de asemenea mijloace care combină doi agenți activi moxidectina și prazicuantel, de exemplu, Gelmimaks. Datorită structurii sale combinate este în siguranță nu numai pentru animalele adulte, dar și pentru căței și pisici, precum și pentru rasele mici. În acest caz, este eficient împotriva celor treisprezece specii de helminții și nu duce la apariția rezistenței la dăunători.